10 tips i händelse av olycka

10 tips i händelse av olycka

1. Signaler fel

Om bilen är trasig, är det viktigt att signalera det med akuta trianglar. Du måste placera de första 100 meter före händelsen och före en kurva om olyckan inträffade senare.

2. För att se bättre

När du måste få bort bilen, bära västen innan och inte helt vägbanan: Det är viktigt att du ser men se upp, inte göra dig odödlig!

3. Gå ur omlopp

Om du måste resa på vägen, gör det så långt borta från trafiken: Om möjligt, positionera dig bakom skyddsräcket. Låt inte passagerare att stiga ned bilen, även om lager västen.

4. Om en hjulbyte

Letar du efter rätt ställe att stanna bilen och platser så långt bort som möjligt från cirkulationen. Inte ens komma in huvudet för att ändra ett hjul som helst, speciellt om det kommer från vänster. Om du har hyrt vägassistans hjälp med din försäkring, tveka inte att kalla dem.

5. Olycks samtal 112

Detta är det nummer du måste slå på telefonen vid lidande eller bevittnar någon olycka att skicka räddningstjänsten hjälp som behövs. Håll dig lugn under samtalet och ger information så korrekt som möjligt: ​​plats, antal fordon inblandade och offer.

6. Hur extra

Stanna bilen på en säker plats att försöka göra situationen inte försämras. sedan, kort kontakt av de skadade fordonen fungerar parkeringsbromsen och slå på alla lampor möjliga akuta.

Det är dags att placera varningstriangel. Om möjligt, be om hjälp från andra så att, med västen på plats, skyddad från en webbplats för att varna andra förare av olyckan.

7. hjälpa en sårad

En person som har haft en olycka är ofta förvirrad och rädd. Prata för att få information som kan vara till nytta för hälso- och sjukvårdstjänster, som om du är allergisk mot några mediciner eller har någon större sjukdom.

8. Vad man inte ska göra

Ge aldrig dryck till en sårad eller flytta eller ta bort dem från fordonet. Inte heller bör transportera honom till ett sjukhus, utom i undantagsfall.

9. täcka hans, men varmt väder

Det täcker patienten med en filt, oftast har de kalla. Dessutom, monitorer i munnen inga främmande kroppar Istället lossa och kläder och bälte.

10. Information, rättvis

Om du frågar om tillståndet i hans följeslagare och du tror att nyheten inte kommer att vara mycket positivt, Var inte alltför explicit inte för att provocera en kris av ångest.