Värme, sylt … Hur man undviker överhettning av motorn?

Värme, sylt ... Hur man undviker överhettning av motorn?

Med ankomsten av sommaren, vi går in i tid på året mest benägna att värmemotorer fordon. Det finns många förare som undrar varför detta händer och framför allt, vad de ska göra när det händer.

Inte bara människor lider höga temperaturer. Den intensiva hettan kan vara en riktig huvudvärk när det gäller bilar eftersom det har alla chanser att bli ett mer allvarligt problem ... speciellt när fordonet och skatten några år. I de flesta fall är förebyggande det bästa sättet att undvika dessa obehagliga situationer.

Därför är de aldrig över några tips för hur man ska reagera när temperaturmätare motor-ligger på panelen electrónico- sagt är över det normala, det vill säga, överstiger 90 grader. Först då kommer du att få föraren att reagera i tid för att undvika en upprörd på grund av värme; Efter, kylning bilmotorer de -in stora majoriteten sker genom en krets som inte bara består av vatten, även antioxidanter och antifrysmedel. Och om det är för sent och temperaturindikatorn är på, ta del av dessa tips.

Stanna fordonet

Om motortemperaturen utlöses, är det första du bör göra stanna bilen, stänga och förbli ett tag. Om det efter uppvärmning kvarstår, är det dags att ringa supporttjänster.

frostskyddsmedel

Efter att motorn svalna, måste du öppna tanklocket som lagrar kylvätskan noggrant och kontrollera kylmedelsnivån líquitod; om det är under märket måste ersätta den. Denna åtgärd får aldrig göras med motorn varmt det kan orsaka svåra brännskador.

Finns det en läcka?

För det har nyligen granskat kylvätskan inte är mer kontrollera botten av tanken eftersom det kan indikera en läcka. Var uppmärksam på var och en av parterna och kontrollera, särskilt lederna.

Vänd dig till kylaren

Gör samma sak med den radiator eftersom det finns möjlighet att skadas av en sten, till exempel. Kontrollera anslutningspunkterna med motorn.

En pump problem

Läckan kan vara, även i själva pumpen. Om vätskan är mörkt beror det på korrosion systemet, därav behovet att förnya den specifika vätskekretsen kan tolerera extrema temperaturer.

En extra tips

Utöver dessa tips, är det nödvändigt att följa några riktlinjer för att undvika krisen. Och för att styra kylvätska, är det rekommenderat att testa för att kontrollera effektivitet både fläkttermostat lämnar motorn på tomgång, lufta systemet vart tredje år, kontrollera tanklocket och justera lederna. När det inte finns någon återvändo, är det bäst att stänga av motorn och låt den svalna innan du kontrollerar expansionstanken. Om nivån är låg, måste justeras med vatten eller specifik vätska (om du kyla motorn snabbare, kylskåp endast kylaren).

Du kan också vara intresserad

- Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

- Vilken temperatur kan nå motorn på en bil?

- Hur att steka ett ägg på motorn på en bil? (Video)