Hur man undviker snatteri i bilen (speglar, antenner, borstar …)

Tips för att förhindra stöld av navkapslar, borstar, speglar ...Tips för att förhindra stöld av navkapslar, borstar, speglar ...Tips för att förhindra stöld av navkapslar, borstar, speglar ...Tips för att förhindra stöld av navkapslar, borstar, speglar ...

antingen genom vandal eller organiserade gäng, sedan 2014 har detekterats i Spanien en ökad auto delar stöld. En traditionell navkapslar, speglar och antenner, De får sällskap av andra som fälgar eller katalysatorer, mycket eftertraktade i dag. snatteri som inte bara utgör en huvudvärk för förare men i slutet av året som involverar förlust av betydande belopp.

en kamera strategiskt placerade för att fånga gärningsmannen kan vara hårt arbete, mycket effektivt om stöld De förekommer alltför ofta i ett garage. Du kan också installera ett falsklarm inne, med LED pilotito ingår, eftersom det är en effektiv avskräckande av endast 12 euro investering. men Om du vill ha den för tjuvar i en "hårdare ännu", säger. Med dessa hem trick du kommer att skydda några små bitar av bilen.

Förhindra stöld antennHur kan man förhindra stöld av bilantenn

Lyckligtvis, med nya antenner med kort radio eller typ hajfena, installeras i modeller och ny sats Bultas in i taket, stöld av dessa poster blir ett mörkt föremål av lust "vintage". Även om det råkar vara "grannar", med Veteran bil som liknar vår, som lämpliga antennen för att ersätta er som tidigare har stulits. Om du har tur och du fortfarande har denna "juvel" är det bästa du kommer ihåg skruva den och spara den i bilen. Ett annat alternativ som inte kan ta är att ta en superlim droppar i tråden, men om de försöker att gripa den kan orsaka en stor katastrof och anser att i tunnlar tvätt är bättre att ta bort det. Priset för detta extra starkt lim? 10 euro eller mindre.

Hur kan man förhindra stöld av vindrutan torkarbladen

Otroligt, men sant. Trots att mycket billig, enkel åtkomst av ankaret torkarblad gör det en av de faktorer som de flesta stölder i bilar. Som en avskräckande, men vi vet att de har en mycket liten bas, försöker fixera dem med en fläns. Ja, kan du klippa, men det Det kommer att få svårare gärningsmannen och kanske till och med tvekar innan du försöker. Men inte för hårt eftersom vindrutetorkarna måste spela i rörelse och om du märker något motstånd, kan du tvinga motorn som så småningom kommer att brinna. Om du inte tänker använda bilen under en längre tid och lämna den parkerade på gatan eller i en utomhusparkering, är det bäst att du tar bort inte bara för att hålla dig stjäla dem, eftersom kommer att skydda från solen och förändringar temperaturer och kommer att pågå längre och i bättre skick. Priset på dessa flänsar? Runt omkring 6 euro.

Förhindra stöld speglarFörhindra stöld speglar

Både den reflekterande plattan som hela enheten går någonting. Problemet är att, vid många tillfällen, i bilar med automatisk vikning, tvingar spegeln och bara bryta motorn, reparation kan uppgå till 2.000 euro. Det finns ingen bot för detta problem, men du kan göra ett märke i din spegel eller ens registrera din inskrivning i, inte bara kompensera dem stjäla dina speglar. Även om de gör det, kan polisen hitta dig om de fångar tjuven eller bandet. Denna lilla trick du kan använda för andra gourmand bildelar. Och hur mycket det kan kosta dig? Från 12 till 100 euro.

Hur kan man förhindra stöld av logotyp eller varumärke emblem

bälten, ryggsäckar, inklusive skräddarsydda nyckelringar med logotyper bilmärken. En något barba mode, men verklig. Är det mest önskvärda? Mercedes-Benz, mini Cooper, BMW, Audi, Seat, Toyota, Volkswagen och Nissan. För att göra det svårt att "samlare", är det bäst laga den logo fordon, väl med en superlim, väl med någon typ av niten. Och om du har fått nog att fylla och påfyllning, kan Placera logotypen med en magnet och ta bort den varje gång du parkera bilen eller ens göra en 'sticker' eller klistermärke som simulerar särklass vara den ursprungliga emblem. Och det kan vara hur man skyddar emblem eller logotyper? runt 15 euro.

Hur kan man förhindra stöld katalysator

I år civilgardet har avaktiverat en organisation av bulgariskt ursprung som ägnades åt Bilstölder katalysatorer i Spanien och Frankrike. detta bit innehåller ädelmetaller såsom platina, rodium och palladium, vars försäljning vikten kan nå 30 euro per gram (Det beror på modellen, men katalysatorerna tar vanligtvis omkring två gram palladium och andra två platina), så har blivit så lönsamma sådana stölder. Även med en såg och en katt någon bil är kanonmat i vissa modeller är det lättare att få denna dyrbara "trofé". som drastisk åtgärd för att förhindra denna typ av stöld kan skärma anordningen med ett rutnät för att hindra den skurna. Ett bra säkerhetssystem som upptäcker rörelser kan också vara en bra lösning. Och hur mycket det kan kosta att skydda katalysatorn väl? 500 euro.

Hur kan man förhindra stöld av navkapslar och fälgarHur kan man förhindra stöld av navkapslar och fälgar

En klassisk. Om du inte vill hitta en dag bara hjul, Flänsade set navkapslar är en mycket effektiv metod övertygande, men oestetiska. De säljer även en del stöldskydd kit skruvar för bara 15 euro. Och om bilen har fälgar, Tro inte att du är säker. På senare tid tjuvar lyckas utvinna sin produktion på den svarta marknaden eftersom även med dem och utföra olika typer av objekt. Det är sant att tillverkarna baksidan säkra dem till hjulbultar och muttrar maximal säkerhet (Om du inte kan göra med en förpackning med ca 25 euro), Men den mest effektiva metoden är en larmsystem förutom att slå på ljudet, Den sätter upp en mekanism hjul och block extraktion omöjlig. Och hur mycket det kan kosta att skydda navkapslar eller fälgar på din bil? den pris Det är mycket varierande, från mindre än 10 euro (I fallet med flänsar för navkapslar) till 600 euro (I fallet med avskräckande larm för att skydda däcken).