Vem är vem under huven på bilen

Vem är vem under huven på bilenVem är vem under huven på bilenVem är vem under huven på bilenVem är vem under huven på bilen

Oil. Det är mycket blod av motorn. Om det fanns lite eller för mycket, kan du ha en 'hjärtattack' gripaje ha ingen smörjning mellan rörliga motordelar. Om du var tvungen att lägga kontakten är vanligtvis gul, har gula bokstäver, innehåller ordet OIL eller ritning av en olja.

Kylvätska. Kompletterar arbetet av smörjmedel sänker motortemperatur. Det är i en genomskinlig plastbehållare med en svart plastplugg. Om du måste kontrollera din nivå het, se upp!. Ta av locket med en trasa för skydd mot stänk och öppna den sakta.

Vindrutan. En blå plugg, akvarell, ofta identifierar spolarvätska. Det är mindre oroande om din nivå är låg, men inte överdriva tillsätt vatten.

Bromsvätska. Även om du ska förmodligen aldrig behöva lägga till. Hursomhelst måste nivån också vara mellan minimum och maximum. En allmänt svart lock med en emblem av en skiva och cirkulära banor runt linjerna identifierade.

Styrning vätska. De mest moderna, med elektriska servo adresser bilar saknar hydraulkrets, inte heller har bilar utan servostyrning veteraner.

Batteriet. I vissa bilar är det inte hittas i motorrummet, men i bagageutrymmet. Det finns inget underhåll, men i andra är det bra att kontrollera din nivå och ibland behöva lägga destillerat vatten. Det är känt genom att ha ett långsträckt plastarket under vilket är hål eller separata pluggar.