Driv tricks och underhåll av bilen över snö

Snow körning tips

Snow ger mer grepp än is, men vi bör vidta samma försiktighetsåtgärder: Circular försiktigt, adress kurvtagning vid låg hastighet och inte bråka med ratten kommer att vara vår maximum.

Effekten av vinterdäck är mycket lik leran. Däcket måste penetrera den mjuka delen för att hitta en hård yta nedan. Som däcken är bredare våra fordon, mindre kontaktyta med asfalt och vi därför desto sämre vidhäftningen. Det bör inte tömma däcken eftersom slitbanan kommer att öka och därmed däcken inte spika honom i snön att få spela med asfalt.

Om vi ​​ska göra många turer i områden med snö, det bästa är mount vinterdäck på samma sätt som rekommenderas av tillverkaren för normal användning. Strängar är det bästa botemedlet för specifika situationer, men du måste känna dem. Här är hur man gör det, är det bäst att öva i garaget är det varmt för att behöva lägga dem på vägen, gör du det på kortast möjliga tid.

Om det lätt snöfall, tillrådligt Följ ruts som andra bilar har gjort tidigare. När du har en hel del, skulle du bättre överge dem och röra sig utan att trampa på snön. I det här fallet, Vi måste ägna särskild uppmärksamhet åt underredet; om snö ackumuleras, kan det orsaka allvarliga skador på bilen.

ansikte en lutning eller en gradient Nevada är en svår uppgift. ökningar i -och endast när vi inte är på en öppen väg: ett garage ramp, till exempel, Vi kan försöka att klättra tillbaka, förutsatt att modellen är av Framhjulsdrift. Vikten kommer att vila på framaxeln, vilket ökar följsamhet. i nedgångar, hade bättre gå kort och gå igenom områden med snö som inte har upptrampade marscher.

Märkligt nog, i områden med mycket snö på väg Vi kan också vinna kopplar grepp traction control. Om vi ​​inte gör det, kan systemet 'bli galen': accelererande förlust av dragkraft uppstår, så att enheten tillämpar bromsen på hjulen tappar greppet. Systemet accelererar och broms samtidigt och därmed uppvärmningen bromsarna och bilen inte uppnår sitt mål: att avancera. är det bäst att accelerera mycket smidigt i högre växlar, andra eller tredje, för att lämna från stillastående.

snö

Och med dimma?

den Dimma orsakar också betydande förlust av synlighet och våt asfalt. Inför det här vädret agent, ökar säkerhetsavståndet med bilen framför dig och Sätt dimljus. Kom ihåg att ryggen är mycket irriterande för andra förare: desconéctalas eftersom de inte behövs. I de flesta fall doppade De är tillräckliga för att ta itu med ett avsnitt med dimma; lång skapa en 'halo effekt' (Ljus studsar och inte tillåter oss att se vägen) ganska obehagligt.

Underhålla din bil på vintern, väsentliga

Bilen måste ta hand om och skämma bort hela året, men kylan är särskilt skadligt för mekaniken i vår bil. Helst inte bilen inte kallt, så förvara den i ett garage eller i en täckt plats Det är det bästa valet. Om din bil sover i det fria, är det troligt att på morgonen du tycker att det är fullt av frost eller is. Och för att bli av med denna pinsamma problem, speciellt i vindrutan, inte allt: det är vad du måste göra.

den delar av din bil bör du ta större hänsyn är de däck, de måste ha mönsterdjup och lämpliga tryck, lampor och andra liknande borstar, den nivåer eller batteri, lider mer än nödvändigt vid låga temperaturer. i detta video Vi berätta i detalj hur man ska ta hand om dessa element i vinter och vi erbjuder olika tips och tricks.

Du kan också vara intresserad av ...

5 tips för körning i regn

Vilken är den bästa vinterdäck?

Varför vi lider vattenplaning?