Att hålla perfekt huva tyg eller vinyl din cabrio

Att hålla perfekt huva tyg eller vinyl din cabrio

I konvertiblerna kan vi i princip hitta två typer av tak, hårt indragbar, som kan vara av metall eller YC eller mjuk, de är vanligen av tyg eller vinyl. Fördelarna är dess enkelhet mjuka, lätta, snabbare manövrering och för många den vackraste framför en hardtop. Bland sina nackdelar, är det viktigaste en dess läckerhet, som Det kräver viss försiktighet Om vi ​​vill behålla dem som den första dagen.

I praktiken är det få användare som ägnar särskild omsorg för dem och därför är det inte ovanligt att se bilar på vägen med toppen trasslat med smuts, mögel, förlust av elasticitet, missfärgning ....

rengöring

Mest typiskt tvättades med samma tvål används för kroppen, som inte är kontraindicerat, åtminstone i sin sammansättning räkna med olja, ammoniak och / eller detergenter. Men det är bättre att använda en specifik tvål med en mjuk borste, efter att ha dragit den möjliga smuts och vrår tillsammans och efter att ha fuktats. Om sedan torka dem med en mikrofiberduk kommer att se ännu bättre. Inför avföring eller oljefläckar agera som om målningen, ta bort dem så fort som möjligt. En fuktig trasa eller rengöringsmedel för motorhuvar, bland vilka sticker ut cabriolet&Meguiar`s Cabriolet Cleaner eller 303 Convertible Top Cleaner- de är den mest lämpliga lösningen.

tätskikt

Dessutom var så ofta, när vi ser att vattendropparna inte glider på rätt sätt, kommer att behöva tillämpa ett tätskikt behandling; med Convertible Weatheproofer också Meguiar: s eller Renovo Ultra Proofer goda resultat uppnås. I vinyl är inte lika nödvändigt som de är helt ogenomtränglig, även mycket önskvärt, eftersom dessa produkter skyddar föroreningar samt från solljus, men tyget är nödvändigt om vi vill sluta med filtrerat vatten in i det inre . Dessa produkter skapar en skyddande barriär mot ultravioletta strålar, surt regn, kåda, rost, oxidation, fågelspillning och andra fläckar. Repellerar fukt och missfärgning orsakad av solen.

toning

Ett annat steg, När toppen är redan missfärgad solen är applicera ett färgämne för att återfår sitt ursprungliga utseende. Innan det måste rengöras väl, för en gångs skull har torkat sprida produkten, vanligtvis med en borste. En enkel uppgift, men det tar tid, särskilt om det är svårt skadad och kräver att tillämpa mer än ett skikt. med Sufflett Reviver Renovo resultaten är häpnadsväckande.

Transparenta plastmånar

Baktill fönsterglas om vi kan använda glas renare, men om plast, under några omständigheter. I så fall måste vi tillgripa en specifik produkt för att ta bort de polska repor och mörka eller gulaktiga områden De är på väg över tiden. Med ett resultat efter polering, om inte illa skadad att mer än en kommer att göra du undrar om månen är ny. I specialaffärer kan vi hitta ett bra utbud av specifika samt andra gäller för alla typer av transparent, stelt eller flexibelt, kunna återställa den ursprungliga klarheten, eliminera kemisk nedbrytning, oxidation, ljus repor och alla typer av fläckar plastprodukter.

Bästa tipsen för att hålla i toppform

1. Undvik att tvätta bilen i en tunnel rulle med tidspress kan skada dem koppling struktur, vad det är lätt för vatten att komma in i kupén.

2. När det gäller tryckvattenautomater, bättre om den inte används, men om inget annat val än att öka avståndet och inte direkt applicera strålen över lederna.

3. Efter tvättning, inte bör lägga sig tills det torkar helt.

4. Vi får aldrig descapotar bilen med temperaturer nära 0 ° C eller lägre, eftersom det förlorar en del av sin elasticitet så att du kan få sprickor; speciellt i fallet av vinyl och ännu mer i de med plast bakrutan.

5. Håll rent och släckt alla gummipackningar Vi säkerställer tätnings.

6. Kör det var så ofta på vintern; Om temperaturen inte är för låg.

7. Om du aldrig har lagt upp garaget ledighet under flera dagar. Vissa veck kan ta form, svårt att ta bort smuts och kan även skada någon styrelse eller jonquil.

8. När vi gör med kroppen, omedelbart ta bort fläckar från fågelspillning.