Körning gravid: Vad du bör veta

Körning gravid: Vad du bör veta

Mary väntar sitt första barn. Du är bara fyra veckor och varje dag som går magen växer lite mer, vad du gör vardagliga aktiviteter ... inklusive körning i uppförsbacke. Men nästan varje dag ta bilen för korta resor, som är tillräckligt för att kontrollera deras förlust av smidighet för att komma in och ut ur fordonet och dess svårigheter att nå bekvämt manipulera kontrollerna. Vi har delat med henne en morgon och berättade hur han lyckas fortsätta sin takt varje dag.

Vår huvudperson och tar ett par månader märker svårt att sitta rätt i bilen eftersom volymen på magen har förändrade avstånd: Ratten är för nära och kontrollerna för långt. Så småningom har han separera bågen magen men vet inte om han har gjort tillräckligt och är oroad över att, i händelse av plötslig inbromsning, händer något till barnet. Vi har sagt att är det tillrådligt att vara borta från ratten mellan 20 och 25 centimeter: Smiles, hans försiktighet hade placerats med separationen.

En annan stor tvivel om att Rachel driver är Vad händer om krockkudden utlöses i händelse av en olycka, Du kan orsaka skada på ett barn? Den bosatte sig; en studie av 'Obstetrics & Gynekologi', en prestigefylld amerikansk publikation, slutsatsen att i dessa fall finns det en ökning av moderns eller perinatala komplikationer, så rekommenderas det att du aldrig stänga.

De mest kritiska perioderna för körning är de första och tredje kvartalet. Under de första 90 dagarna, har den kvinnliga kroppen inte genomgått stora förändringar, men i händelse av en olycka risken för missfall är mycket hög.

Under de senaste tre månaderna mage storlek är det betydligt större. Från vecka 36, ​​är den övre fjärdedelen av livmodern redan placerad ovanför botten av rattkransen, vilket innebär en stor risk för allvarliga skador på fostret om en krasch inträffar.

Placera bältet korrekt
Den första är att reglera bandbänken höjd och djup av bilen. Nu, luta sig tillbaka på rätt sätt stödja sätet. Bältet är placerat med den nedre botten / bäcken band möjligt, aldrig på en annan på låren magen eller mage och på höjden av den engelska och under tarmen. Diagonal / toráfica passband centrerat på nyckelbenet, mellan bröstkorgen och buken sidled. Det är viktigt att inte lämna luckor: ibland trycket i magen gör bandet splittrades eller ska utsätta med handen eller någon annan enhet. För att göra det lättare att positionera bältet på rätt sätt och du undvika eventuella luckor eller förskjutningar, kan du använda ett tillbehör som kallas BeSafe Gravid. Det är en typ av kudde som innehåller ett bälte gör bältet placeras under magen. Det säljs i specialbutiker, varuhus och på webbplatsen för varumärket, www.besafe-international.com. Priset är cirka 50 euro.

begränsad rörlighet
Bekvämt komma åt kontrollerna av bilen är svårt, särskilt om fordonet är stort. Enkel operation, såsom hantering i handsken blir omöjlig i vissa medium eller minibussar salonger.

Al fondo hö sitio
Lasta bagagerum är inte en bra idé när magen är mycket svullen: du kan inte sätta saker lätt och mycket mindre fånga dem.

- Under de senaste månaderna, förflyttning av ryggstödet för att öka avståndet från ratten och instrumentbrädan: även förhindra det om krockkudden utlöses kan det påverka dig.

- Reglerar huvudstödet korrekt för att skydda halsen och huvudet.

- Han leder ratten höjd bröstet och position, aldrig huvudet eller buken.

- i långa resor, vilar när du behöver det, åtminstone varannan timme. En gång i land, Det ger en liten promenad ungefär tio minuter att sträcka kroppen.

-. om en kollision inträffar, men tydligen är det bara mindre, är det måste underrätta specialist så snart som möjligt. Så eventuella komplikationer kommer att kastas i den normala utvecklingen av barnet.

- Efter förlossningen, bör förväntas en till tre veckor innan bilen igen. Om det har varit nödvändigt under förlossningen gör en kejsarsnitt, denna period bör utvidgas till att en halv månad. I vilket fall som helst samråda med gynekolog.forum