Vad gör du om du förlorar dina bilnycklar

Vad gör du om du förlorar dina bilnycklar

Vi inser inte omfattningen av problemet tills det inte har hänt oss. Att förlora bilnycklar Du kan förstöra vår resa. också lämna oss nycklarna i bilen med den och avslutas. Vad kan vi göra? Den biluthyrningsföretag Sixt har tagit fram en guide om hur man ska agera för att undvika dessa situationer och, om de inträffar, vet hur man ska agera.

Först och främst bör det noteras att vikten av att ha två kopior av nycklarna bil. Vi för lat för att backa, men med denna kopp bokning bilnyckeln ger lugn. I händelse av att en av de uppsättningar nycklar försvinner kan vi lösa problemet mycket tidigare och billigare. Självklart, om du reser, kom ihåg att ta en kopia med dig. Allt du skulle ha det hemma 300 km bort.

Hur man ska agera i händelse av att förlora bilnycklarna

Om du inte har en kopia av nycklarna eller om du har det men inte riktigt bar dig när du behöver göra, är dessa åtgärder för att försöka lösa problemet.

- Ring biluthyraren. Om du hyrt en hyrbil, är lösningen på förlusten av nycklarna lätt. Du har bara ett exemplar av nycklarna, men hyra en bil företag har en kopia, och kommer att ansvara för att lösa problemet.

I detta avseende, Sixt Företaget har en tjänst "road skydd" att 5,95 euro uppdateringen innehåller:

- Key förlust: Sixt löser problemet friläge spendera reservnyckel, transport eller transport av nämnda nyckel, drift bogsering och bil ersättare.

- Glömmer nyckeln i bilen: Sixt övertar kostnaderna för att öppna bilen av fordonstillverkaren eller av en av dess partner, drift bogsering och bil ersättning.

- Ring försäkringsbolaget. Det beror på försäkringen du har hyrt. Vissa försäkringsskydd sök och brådskande leverans av den andra kopian av bilnycklarna.

-Samtals kundservice bilen varumärke. Vissa tjänster kund bilmärken erbjuder hämtning från den andra nyckeln, gör en kopia och levereras med minimal kostnad.

Om du har förlorat de två uppsättningarna av bilnycklar

- Ring bilmärket. Mark är ansvarig för att ge oss den information som behövs för att lösa problemet. Vi måste bevisa äganderätten till fordonet ge våra ID och dokumentation av bilen. Priset varierar beroende på märke, typ av fordon och om vi behålla nyckelkoden (som levereras av bilen) eller inte. Det kan kosta mellan 30 och 300 euro.

- Ring försäkringsbolaget. Vissa försäkringar erbjuder ersättning bil medan vi gjorde en kopia av bilnycklarna.

Om du stänger bilen med nycklarna inne

Om du låser bilen och du lämnade nycklarna inne, har du problem, naturligtvis. I denna situation är det bästa ringa försäkringsbolaget för att undvika att drabbas av extra kostnader. Det finns olika knep för att låsa bilen, men de flesta av dem kan leda till skador på fordonet. I denna mening, Sixt rekommenderar biluthyrningsföretag undvika att öppna bilen på vår egen eftersom denna typ av snabba lösningar ofta inte löser problemet, tvärtom skapar de andra. Dessutom eventuella skador som kan uppstå i bilen är ofta dyra och oftast inte täcks av försäkringen.

Du kan också vara intresserad

Wistiki hjälper dig hitta dina bilnycklar

G-tag, bilen locator ... och nycklar