12 en ovanligt tips för säker körning

12 en ovanligt tips för säker körning12 en ovanligt tips för säker körning12 en ovanligt tips för säker körning12 en ovanligt tips för säker körning

1. - För många är en skyldighet körning; för vi har fortfarande en hel del fans i venerna ingen förblir en utmanande ögonblick av varje dag. Men låt oss börja direkt från grunderna: få bakom ratten kräver absolut allt om dig, och inte bara för sig själv men framför allt eftersom alla drivrutiner, cyklister eller fotgängare var under hur du tar den här enheten, din visdom, skicklighet bakom ratten och respekt för andra. Inga regler måste prata om, eftersom jag förstår att din skyldighet-know-det och vet att respektera dem i perspektiv, men jag vill börja med en enkel fråga: Vill du köra idag? Om svaret är nej, du tar en av de huvudsakliga riskfaktorerna på bilen. Jag vet att du inte kommer att ge ratten, eller stanna hemma, eller ändra bilen med kollektivtrafik den dagen, så jag ber er bara dessa stunder "känsla låg" du är mer alert än någonsin.

12 en ovanligt tips för säker körning

2. Vi är redan igång med motsvarande aktiverade handsfree, radioinställningar och webbläsarskärmar Jag ser, och jag vet pjäsen väldigt ofta: du vet att det tar och lyckligtvis Pegasus jagar dig för min säkerhet - , speglar ... Har vi säga speglar? Ja, säg mig hur många gånger per minut och titta ... Jag kommer att ge en viss grad av körsäkerhet. Ingen skojar. Om du larm frågan är att du har gott om utrymme för att optimera säkerhets bubbla, eftersom vad jag ska försöka är att du kör under en kontrollerad omkrets vid alla tidpunkter. Jag vill inte se dig att flytta nacke och huvud vansinnigt letar efter tre speglar. Räkningen måste justeras så att en liten ögonrörelser tillåta en perspektiv på allt som händer bakom huvudet ... varje sekund. Om det inte längre är en vana, praxis och tvinga dig själv tills det blir en instinkt mer.

12 en ovanligt tips för säker körning

3. Har du en punkt? Nu vet du att du alltid bära dina sidor och rygg. Och det är lika viktigt som att titta framåt, eftersom den osannolika händelsen att behöva hitta kryphål kan göra åt vänster eller höger är säker på att det körfält ingen kommer, eller ens bromsa hårt i en rak linje att veta att vi inte kör risker nå. Men vi fortsätter med speglar.

12 en ovanligt tips för säker körning

4. Om du känner lämna döda vinkeln speglar, Varför du rida i den döda vinkeln för andra? Jag ser fall och fall i motorvägen, där de flesta nu cirkulerar konstant och stabil hastighet bilar färdas nästan parallellt. Visa dig själv, är det dags att avancera eller försenas bara ett par meter där du vet säkert att föraren du bär nästa kan du styras av din spegel. I staden är det viktigare, men svårare att genomföra eftersom avstånden mellan bilarna reduceras till ett minimum, så nu spelar pull nacke och rygg för att ändra visningsvinkel speglar för att hålla under kontroll de döda punkter.

12 en ovanligt tips för säker körning

5. Jag fortsätter med speglar. Jag upprepar: det är viktigt. Du går din väg att bli ännu mer säker på vad du redan en drivrutin, och du vet hålla säkerhetsavstånd från fordonet framför du bär. Hur är det tillbaka? Jag vet att du tar saken tyckas extrema, men när vi talar om säkerhet, något alltför försiktig. Analyser vilken typ av bil är bakom dig, men speciellt om du kör för nära dig. Undvik reprimander helt enkelt Hävda sunt förnuft. Om han inte värdesätter din säkerhet eller din också flyr från honom, Det är dags att titta "en annan bil": Ge fler meter, eller helt enkelt föras och stå bakom säkert avstånd för dig är att du som har allt under kontroll.

12 en ovanligt tips för säker körning

6. att du vet tolka beteende. Information om hur du leda andra kan gissa om säker och korrekt föraren att ta bort eller inte. Jag insisterar, Detta är inte att ta spänningen till ytterligheter, men gå kontinuerligt analysera trafiken och vet hur man ska tolka det i perspektiv. Om du missar ett öga utanför huven hittar du hur mycket information du har till ditt förfogande, om asfalt, spåras eller andra förare. Och logik och sunt förnuft brukar fungera. Föreställ dig själv i staden, till exempel, en parkerad bil med föraren insidan: det har alla facken öppna dörren för att lämna just när du går igenom. Vi måste försöka att analysera allt omkring dig, flytta eller inte.

12 en ovanligt tips för säker körning

7. fyrfilig rött ljus i en storstad. Cyklarna kommer att uppta ja eller ja främre raden även om det ibland inte se- och är i regel mer flexibelt än bilen när du lämnar från stillastående. prova inte ändra körfält omedelbart efter det blir grönt eftersom det finns stora chanser att du har vunnit en motorcykel meter under de första ögonblicken av acceleration. Och detta inte leder till en annan viktig råd om säkerhet måste genomföra hela tiden, i stad eller motorväg.

12 en ovanligt tips för säker körning

8. Förväntan. Ju längre man tittar, desto bättre. Det gör att du kan få ett bättre perspektiv av trafik och kryphål, men också gör att du kan köra mycket mer flytande. Om du undviker hård acceleration och inbromsning inte bara spara bränsle och kommer att resa mer bekväm, kommer också att förhindra att andra förare kan göra och inte genereras falsklarmsituationer bara sluta göra hundratals bilar.

9.- Läs vägen. Det finns också mycket information på asfalten. Fläckar, missfärgning, huruvida det överskottsvatten när det regnar. Om det finns rikligt med spår av bromsning i samma område är det oftast en hot spot .... Kanske inte i dag, men om du tillbringar varje dag vet att vi måste vara mycket försiktig när man närmar sig. Viktiga datum vet att det finns risk för frost på natten eller tidigt på morgonen, men lyckligtvis säker du vet anpassa hastigheten till vägförhållanden -Inga en formel, kan jag inte säga att det är bäst att gå så långsamt som möjligt, men när du är osäker, jag tror att det är det bästa remedy-. En av de saker du kan undvika de första timmarna av ljus är skugga cast av skyddsräcket på asfalten eftersom vid is det smälter långsammare.

12 en ovanligt tips för säker körning

10.- regn . Är din skyldighet att ha bilen i perfekt skick torkare, hjul, etc .. En rätt inställningar förhindrar luftkonditionering kondens på glaset och ger god sikt. Nu kombinera alla ovanstående tips -anticipación, styrspeglar, etc, till släthet hjulet, anpassa hastigheten till vägförhållanden och expandera marginaler säkerhet. Undvik runda vita ränder avgränsar vägen, än mindre stopp på dem, i XXI århundradet finns det fortfarande många bilar utan ABS eller ESP i vår roads-. Mest fruktade i vatten, vattenplaning: Inträffar eller inte är direkt relaterad till den hastighet, vikten och tillståndet hos hjulen. Om du kan fånga det tidigt, har du din högra fot på lösningen saktar ner. Om en oförutsedd, jag tror att det bästa receptet är mjukhet, smidighet, mjukhet. Försök att hålla ratten rakt eller position som du har angett, inte röra bromsen inte abrupt släppa taget och inte heller skynda gaspedalen stroke.

12 en ovanligt tips för säker körning

11.- snö. En annan situation att gå till raja genomföra alla de tips ovanstående tabell. Om var du bor och rör sig oftast den minsta alternativ du kompensera vinterdäck eller tänker på det, ta steget. Om du är någon som kommer "se" flera helger per år eftersom du åka skidor eller liknande fjällterräng har mycket boskap eftersom du kommer att ha en viss erfarenhet. vet att kedjor måste sättas före att inte gå vidare Det finns många som gör och allt de gör är att blockera mjukhet Paso att vända, accelerera och bromsa är viktigt eller så långt som möjligt är bättre cirkulera längsta marsch som håller bilen. En fotavtryck redan gjort är att föredra framför inte trampa snö ride, men det finns alltid undantag, det ger den erfarenheten, men det finns fast regel Och naturligtvis här Det är viktigare än någonsin placerad mellan bilar och förare så säker som du är, och hur bra du har dessa villkor är lätt att avslöja vem som är vem. Visst hittar du stunder Retention lämnar åtminstone tillräckligt utrymme till bilen framför dig att lämna körfältet utan manöver. Oh! Var nervös eftersom inte alla är lika beredda, och så långt som möjligt, hjälpa de behövande.

12 en ovanligt tips för säker körning

12.- Finns det ett alternativ? Jag säger mitt exempel. Jag kan komma till mitt hus för två platser. En, avviker genom en smal tvåvägs väg ca 4 kilometer och flera blinda hörn; en annan, för 5 kilometer boulevard med två filer i vardera riktningen med ganska brett gap mellan tvåvägs och 7 rondeller från början till slut: Vad är det säkraste sättet? Jag tror att det finns ingen färg. Detta faller också inom de variabler som kunde styra en säker förare, även om jag vet att det ibland finns inga alternativ, eller någon, kostar pengar, till exempel en avgiftsbelagd väg.

12 en ovanligt tips för säker körning

13. Och slutligen, de är i dina händer hjälpa resten så mycket som möjligt. Alla bidrag, men små, kan hindra en olycka från andra bilar eller ens du för närvarande tittar på.

12 en ovanligt tips för säker körning