Bilar och husvagnar: Top 5 tips för reseförsäkring

Bilar och husvagnar: Top 5 tips för reseförsäkring

Även husvagnen är ett alternativ för alla årstider, är det nu på sommaren när vi planerar att göra en längre resa och njuta av dessa dagar av välförtjänt vila. Karavanen är en klassiker som är nu mer fashionabla än någonsin och många förare väljer det som första val att göra dina resor rörelsefrihet erbjuds, inför begränsningar i en konventionell resa. Det företag specialiserat på mobila lösningar, Arval, BNP Paribas som tillhör gruppen, erbjuder dessa tangenter för att njuta av semester med vår husvagn råd.

1- Vikten av husvagnen spelar roll

Att köra en släpvagn inte alltid tjäna oss körning licenstyp B, eftersom med detta tillstånd kan vi bara köra släpvagnar med en Underviktiga 750 kg. Om summan av vikter mellan bilen och husvagnen i sig är mindre än 4.250 kg, behövs kort B96. Om mellan bil och husvagn totalt mellan 4.250 kg och 7000 kg, är B + E licens krävs. Och om vikten av bilen och husvagnen överstiger 7000 kg, är den erforderliga tillstånd C + E lastbil. Dessutom måste trailern dess motsvarande försäkring. Om vikten är mindre än 750 kg är inte nödvändigt, eftersom jag skyddas av fordonets försäkring, men är tyngre, kommer att kräva anställning lämplig försäkring.

2- Är det passar bilen för att ta husvagnen?

Vi måste kontrollera och se till, innan man börjar på resan, är vår bil lämplig att bära vagnen. Inte alla bilar kan göra, så du måste bekräfta de tekniska specifikationerna för fordonet, och de tål tyngden tillbaka eftersom annars kan fordonet lida allvarlig skada. Normalt måste släpvagnsvikt ej överstiga halva vikten av själva bilen.

3- Att upprätthålla optimal husvagn

Innan du komma igång med vår husvagn, måste vi genomföra en rad kontroller för att se till att allt är i sin ordning. Det första du bör göra är att kontrollera tryck av alla hjul. Det är också mycket viktigt att utjämna goda vikter mellan två fordon, bil och husvagn. Det rekommenderas inte överbelasta stammen bilen på baksidan inte förlora höjd. Även i trailern måste försöka att tyngdpunkten ligger precis framför hjulen så låg som möjligt, eftersom om centrum är för tidigt kan inte rotera.

4- ändras hastigheten om vi håller en husvagn

När du tar motorvägen, tänk på att det laglig hastighet att cirkulera när du kan ta en husvagn är annorlunda än om bara cirkulera med bilen. på motorvägar, hastighetsgränsen för ett fordon med en släpvagn som är mindre än 750 kg är 90 km / t. Om väger mer än 750 kg, är gränsen 80 km / t. I konventionella vägar alla bör leda till maximalt 80 km / t, medan den andra vägar utanför staden, är gränsen 70 km / t. I staden Den måste anpassa sig till en topphastighet på 50 km / t eller 30 km / t, som fastställts. Slutligen, om cirkulerat vägar vår husvagn vi inte tillbringar ungefär 25 km / t.

5- försiktighet vid körning med en husvagn

På vägen, när vi reser med bil med husvagn, vi måste alltid komma ihåg att det säkerhetsavstånd Du bör öka från fordonet, eftersom det i händelse av att behöva göra ett nödstopp det behövs mer utrymme. När omkörning, måste du ha flera meter och nu bilen är längre och manövern kommer att vara längre.

Särskild försiktighet vid tidpunkten för sluttningen mot. För att ladda upp, det är bättre att använda kort bilmotorn inte faller svängar och marscher lider överdrivet. På härkomst, alltid tyst och något deprimerad broms.

och vid parkering, kom ihåg att fri camping är inte tillåtet, så du måste hitta en campingplats eller särskilt tillstånd för nattområdena.

Du kanske också är intresserad av:

Vet den nationella lagstiftningen om husvagnar och husbilar

De dyraste husbilar och djur i den berömda