Skyldigheter väg cyklist

Skyldigheter väg cyklist

den Nya trafik Law innefattar en serie ändringar och nya regler om transitering av cyklar i både stad och landsvägskörning. Allt detta kommer i kraft i slutet av 2013 eller början av 2014.

Höjdpunkter i den nya lagen om trafik

1 - Vet var ska cirkulera i alla lägen:

när det cykelvägen vi måste använda det utan tvekan, men i annat fall måste vi ha några föreställningar i åtanke. I urban väg Det måste vara Cirkulär fäst till höger om uppfarten allt du kan, så att varken hotade eller hindra att utvecklas. i interurbana områden ska styra samma regel, men när det berm kommer att behöva använda. För cykling genom en tvåfiliga Det kommer att bli nödvändigt har mer än 14 år och köra på vägrenen. En del av dessa avsnitt förbjuda cyklister kör på dem, vilket är böter på 200 euro i händelse av brott mot denna regel. bör finna genom en gångväg, Vi måste få av cykeln om det inte är möjligt att hålla ett säkert avstånd på minst en meter.

2 - Obligatorisk belysning:

När en cykel cirkulera på schemat natten vid solnedgång och soluppgång, och när invaderande stads- och interurbana vägar i svagt ljus eller i tunnlar Det kommer att bli nödvändigt vidta lämpliga belysning. Detta är en vitt ljus position på framsidan och en röd färg på baksidan tillsammans med en catadioptric samma färg -aldrig triangulär form. Det kommer också att bli nödvändigt användningen av en reflekterande väst. Avsikten är synliggöra både cyklisten och hans cykel 150 meter. brott medför 80 euro påföljder -för brist på ljus- och 200 euro reflectante - inte bära västen.

3 - Skrovet:

Det kommer att bli obligatoriskt att bära en godkänd hjälm vid körning av linje vägar. barn i sju år eller mindre passagerare i ett säte de måste bära i alla fall. den enda undantaget att få denna säkerhet kommer i områden stigande ramper, när värmen är extrem eller medicinsk ackreditering undanta föraren sådant ansvar. Böter för brott är straffbart med 200 euro.

4 - Hur många kan hoppa på en cykel?

cykel bara det gör att cyklisten själv gå upp, men det Det är tillåtet att bära en passagerare på ett barn under sju år, så länge som ansvarar för cykeln är myndig.

5 - inte mobil eller hörlurar:

Användningen av dessa enheter bestraffas med 200 euro böter.

6 - Mark manövrar

Ryttaren är skyldig att varsel deras rörelser på vägen. Om du vill sväng höger bör sträcka höger arm med handflatan nedåt, medan att svänga vänster kommer att fälla ihop den högra armen. Du kan också använda den vänstra armen och så långt det är möjligt, informeras om hård inbromsning vinka armen upp och ner rörelser.

7 - kan drivas parallellt:

Så länge som inte hindra andra fordon.

8 - Hastighetsbegränsningar:

cyklister bör respekt hastighetsgränser för varje spår, aldrig överstiger 45 km / t, hastighetsbegränsning för cyklar.

9 - Noll alkohol cykel:

Som i bilen, gå på cykeln vinn 0,25 mg / l alkohol i utandningsluft och 0,5 g / I av alkohol i blodet Precis som i bilen medel böter på upp till 500 euro. Cirkulär under påverkan av psykotropa ämnen även är en allvarlig försummelse.

10 - Cyklister kommer inte att förlora poäng körkort:

Denna regel slutar med förlust av poäng för cyklister -mycket kontroversiellt förrän nu. Detta beror på att cykla kräver ingen särskild licens, så du kan inte tillämpa dessa sanktioner.