Så att avregistrera din bil

Så att avregistrera din bil

I kristider, Det finns många bilägare som väljer att disenroll, främst av ekonomiska skäl som inte tillåter för motsvarande underhåll. Andra, eftersom de byta bostad till ett annat land; eller av den enkla anledningen att vår bil är för gammal och vill achatarrarlo. Och mer drastiska, eftersom vi har stulits.

Om du är intresserad av avregistrera bilen, eller om du undrade vad man ska göra för att genomföra denna process, bör du veta att Det finns två sättDen första, Dandolo låg tillfälligt; och den andra, som begär avregistrering.

Wrap-up

huvud skäl genom vilken en fordonsägare beslutar att disenroll är följande: underlåtenhet att uppfylla en kostnad uppdelning, flytta utomlands tillfälligt, stulna fordon ut att inte kunna ta din grundläggande underhåll, eller för att ha levererat ett köp.

Om du väljer att tillfälligt avregistrera din bil, ska du veta att Du kan inte lämna parkerade på gatan och uppenbarligen, Du kan inte flytta med honom. Bilen måste vara obligatoriskt parkerad i ett garage, offentliga eller privata.

skrotning

En annan detalj som du säkert kommer att vara intresserade av att veta är att på detta sätt, Vi kommer inte att behöva betala vägskatt eller en försäkring. Dessutom, Det kommer inte vara nödvändigt att passera under den perioden ITV (Vehicle Inspection), men vid tiden för disenroll måste ha passerat den aktuella inspektionen. Senare, när jag ger av hög Återigen är en förutsättning för passera översynen officiell.

¿var Du kan avbryta prenumerationen tillfälligt min bil? Rutiner bör utföras i ledarskap Trafiken i provinsen där ägaren bor eller där bilen är registrerad. För att göra detta måste du fylla i ansökningsformulär i motsvarande officiella formen, åtföljt av ID-kort och körkort När det gäller fysiska-människor, och fordonshandlingar (Registration certifikat och kortet ITV).

I fallet med stöld, Det måste också presentera motsvarande klagomål, vara befriade från den motsvarande hastighet ja du måste betala resten: 8.10 euro.

övergiven bil

Om du är frestad att lämna bilen på gatan, skulle det inte vara en bra idé för dig. Lämna utan släpps ut bär en fin varierar mellan 600 euro och 600.000 euro. Ge inte upp, han skulle aldrig ... och din plånbok kommer att tacka dig.

avregistrering

Om du vill avregistrera bilen permanent och bli av med det, Det finns flera alternativ du har till ditt förfogande: auktoriserade skrotupplag -Centers Auktoriserad Behandling (C.A.T.) där dekontaminering fordon krävs enligt lag utförs; egen DGT (DGT); eller företag vem de är avsedda att slutföra alla formaliteter gratis, som 'DESGUACES Madrid' eller 'Dardebajaelcoche.com', till exempel.

fordonet du direkt kan leda till dessa auktoriserade centra, eller ansöka om överföring med kran. De nödvändiga formaliteter, som vi såg tidigare med tillfällig låg, krävs specifik dokumentation: Kopia av identitetskort, körkort och bil dokument och undertecknandet av ansökan levererar låga CAT.

I gengäld du kommer att få skrotningsintyg och dokument avregistrering av fordonet i registret. Det blir det första dokumentet som ägaren måste lämna till ditt försäkringsbolag för att avbryta din försäkring, och de kommunala kontor för att göra samma sak med skatten.