Så en trafik biljett används: 5 Keys

Så en trafik biljett används: 5 Keys

Snabb betalning är karamell som vi har bedragit såvitt böter berörs. Förare, spara arbetet också kan vara sterila, föredrar att betala halva beloppet. men som en drivrutin som du aldrig får glömma att du har rättigheter som arbetsuppgifter. Och om de förra kränks i ett straff inte ska vara rädd för att ta.

kanske Bristen på information i denna fråga och därför okunnighet, de tar dig att välja väg, a priori, enklare. För att vi är oss: Här lämnar vi flera knapparna för att överklaga en trafik biljett och har stor chans att vinna överklagandet.

1. Vi är alla oskyldiga tills motsatsen bevisats

Det första du måste tänka på är att det faktum böter visar att du har begått ett brott inte gör dig skyldig. Den spanska konstitutionen innehåller i artikel 24 Rätten till oskuldspresumtion för alla medborgare och som innehåller drivrutiner. Detta innebär att om böter är orättvist eller inte något i överträdelseförfarandet, du är i full rätt att överklaga.

Kom ihåg att även om myndigheterna, som fastställts enligt lag, antas vara korrekt, är oskuldspresumtion den som skyddar medborgarna och inte i något fall är det först över den andra.

2. Nyckeln till en resurs: tester

Inte bara förvaltningar och myndigheter kan ge bevis för ett klagomål -ratificering av medlet, vittnesmål av samma bevis på väl fungerande mekanismer som används eller fotografiska bevis är det mest habituales- men du som förare, kan du göra din.

Bristen på synlighet av en signal, varvid felplacering eller avsaknad därav vid den punkt där de kan straffas test. Dessutom, ett foto från administrationen som har straffat dig är inte alltid en möjlig prov. Exempel på detta finns i fallet med trafikljus 'multones' i staden Rivas Vaciamadrid.

Även alla fel i vittnesbörd om medlet eller som inte kan bevisa det korrekta genomförandet av en radar Det betyder att domaren ger dig rätt att sanktionerade.

3. Hur gör jag överklaga?

Förare kan ta reda på om vi har böter på många sätt: antingen genom ett tillkännagivande på plats eller senare hemvist eller om vi ser publicerats i BOE via den elektroniska högkvarter DGT (DEV). När vi är medvetna om påföljden, lagen säger att du har 20 dagar för att presentera kraven du anser lämpligt.

Inlämnade anklagelserna, meddelar oss eller att administrationen Vi presenterar en resurs, för vad vi har 15 dagar, eller att de inte är tillräckligt, så vi måste betala böterna.

4. betala hälften eller försvara mina rättigheter?

Det är mycket viktigt att du anser att om du presentera argument är din rätt att uppmana betalning avbröts. Bland annat på grund av att välkomna dig att minska 50 procent, måste du betala böterna inom 20 dagar. Här är häftig kritik, ¿avstå från att försvara mina intressen eller inte?

Från Pyramid Consulting påminner oss om att Det är mycket viktigt att vi värderar klagomål mottagits innan du startar slutna ögon till förtida betalning: Du måste läsa noga böterna. Om vi ​​inte att vi kan upptäcka, så småningom, det fanns ett fel i det, det var inte jag som körde bilen, som själv hade satt parkeringsbiljett reglerad eller att jag inte var på den tiden på denna plats för intrång.

5. Vad juridiskt?

Bestäm dig för att ta innan domstolen böter på trafiken är något som båten snart vi brukar kasta. Det är sant att väljer domstolarna kommer endast att vara användbar när vi talar om böter på hög nivå och inbegriper subtraktion av en märklig antal licenspunkter.

Kanske på grund av en enorm felaktig information om domstolsavgiften är den mest utbredda uppfattningen att när vi går till domstol kostar pengar, det inte längre är meningsfullt att välja detta alternativ. Men verkligheten är att individer, som registrerats av lagen, De är befriade från domstolsavgiften.

Men som själv kommer att kosta oss pengar, är det åklagaren och advokaten. Det är där vi bedöma om vi betalar för att söka tjänster av de många föreningar som finns i Spanien resurs böter. Det är också sant att, beroende på deras täckning eller vad du kontrakt vara advokat kostnader och advokat ingår eller inte.

också, som en individ du är skyldig att betala vissa kostnader som en procentandel av mängden straffet. Dessa kostnader, för att inte domaren till din fördel, kommer att bäras av administrationen samt stulna föremål och bötesbeloppet.