Hur man byta olja i bilen, steg

Hur man byta olja i bilen, steg

Då kan vi ge en serie enkla steg för byta olja i bilen. De är uppgifter som du kan göra själv, även om du inte har tid och du inte vill färga dina händer, är det bäst att du tar den till verkstad förtroende (på mindre än en timme ändra det).

1. Ideala motortemperaturInnan vi går till alla uppgifter, är det viktigt att motortemperaturen är optimal (omkring 90). För att göra detta, kan du starta motorn för en stund eller bara gå några minuter med bilen tills du ser nålen märke önskad temperatur.

2.- bil Framställning: För att göra oljebyte till din bil, du får höja den några centimeter från marken. För att göra detta kan du använda ett par Portabla ramper och kilar. Ramper bör placeras på en upphöjd yta och på dem måste du köra din bil till framhjulen är rätt på dem. Just då, parkeringsbromsen, motorn stängs av, sätter den första växeln (eller neutral läge om automatisk) och bakom framhjulen placerade kilar så att bilen inte ta tillbaka.

3.- Dräneringsplugg plugg~~POS=HEADCOMPI det här steget måste du leta upp avtappningsplugg i sump (Du kan identifiera eftersom det är en metallavsättning under motorn, och ibland som bilen kan täckas i sin tur av en höljet skyddar-chock av plast även kallad vevhus lock). Du kommer att se kontakt Det är föremål för en nötter i hörn. Om du inte är säker på om det är i bruks tekniska specifikationerna för bilen brukar komma tryckta illustrationer med många av de motordelar. När beläget och nämnda propp före öppning, måste du placera en sopskyffel eller bricka att samla in använd olja. Ponte a handskar att undvika mancharte och framför allt för att skydda dig, eftersom du tillgång till motordelar kan vara heta.

4.- tömning olja: den desaflojar den nötter, du kan skruvas den kontakt och olja kommer att falla snabbt till behållare eller bricka du har placerat tidigare. Det tar ett tag att tömma alla använd olja att under normala omständigheter når vanligen en mängd mellan 4 och 5 liter.

5.- oljefilter: hissar motorhuv din bil fast den och lokalisera oljefilter (Du kan även lokalisera oljefiltret under bilen om nämnda filter är till en sida av motorblocket). Att skruva det måste du använda en skiftnyckel som. Innan skruva nytt oljefilter, impregnerad med en lite olja den gummistämpel. placeras manuellt oljefilter på plats och fortsätta att skruva med nyckeln du hade använt sekunder före (inte överdriva styrkan att göra eftersom du kan passera tråd).

6. Fyll på ny oljaInnan påfyllning med ny olja och se till att inga droppar ingen droppe kontakt den sump. igen fixa och dra åt nämnda lock på sin ursprungliga plats och fortsätter till fylla tanken med den nya oljan genom tanklocket sitter på toppen av motorn. Den rekommenderade mängden olja som anges i underhållsmanual bilen (vanligtvis ca 4 liter).

7. Prov och kontroller: Med bilen och sänkte ramperna, startar motorn och ibland kan du ha på olja vittne. Stänger av motorn, öppna huven och kolla igenom mätsticka den markant nivå är en mellanläge mellan maximala och minimum. Sedan, när återstart signalen lätt olja varningslampa kommer att vara borta.

8. Vad gör man med den Gammal olja eller används? All den gamla oljan deponeras i skopan eller behållaren, spara eller kasta den i en karaff om 5 liter. Denna olja är en berusningsmedel, så att korrekt ta bort denna rest, är det bäst att vända sig till en verkstad där de fortsätter korrekt bortskaffande / recycle detta återstod som föreskrivs av miljölagar.