8 Särskilda verktyg för bilen som du måste ha

8 Särskilda verktyg för bilen som du måste ha8 Särskilda verktyg för bilen som du måste ha8 Särskilda verktyg för bilen som du måste ha8 Särskilda verktyg för bilen som du måste ha

En operation som rotera hjulen så att däcken slits lika eller helt enkelt för att ändra sommar av vintern, nu när de första snön kommer, kan du ta en hel morgon om vi valde att använda de verktyg i bilen (CAT, skiftnyckel och reservdäck) eller vi kan åtar det på några minuter Säkerligen inte mer än en halvtimme om vi har en hydraulisk domkraft, en borriquetas och en bra nyckel (Carraca antingen i tvär eller vridmoment) för att lossa / dra åt snabbt och framför allt, lätthet skruvarna.

Men en sådan operation inte bara vi uppskattar den tid och arbetskomfort också vital säkerhet. Och är att serie~~POS=TRUNC katter utrustade bilar huvudsakligen är utformade nödsituation, i tillfällig användning och i många fall även obefintlig. Därför inte konstigt att hans enda konstruktion vara viktigare sin kompakta storlek, låg vikt och även lägre kostnad. Logiskt, kvaliteten på det verktyg som används i en verkstad, i båda fallen stiger till tredubbla siffror, det är mycket högre, men för amatör bruk, behöver inte investera så mycket.

hydraulisk domkrafthydraulisk domkraft

Hydrauliska domkrafter skridsko är en utmärkt lösning för att lyfta säkert och snabbt bilen för dess större lageryta på marken och som kan användas i jordar som inte är helt regelbunden, smuts eller grus, även om detta är inte idealiskt . Det rekommenderas att motstå åtminstone två ton vikt, med ett bra utbud i lyfthöjd, bra bas som passar stöder lätt annorlunda bil och ett roterande hjul för att underlätta placeringen.

borriquetasborriquetas

De är idealiskt komplement till hydraulisk domkraft för att hålla bilen på ett säkert sätt när du har höjt så att du kan arbeta med fullständiga garantier. Två har tillräckligt, men med också kan du utföra många jobb. de av blixtlås, som foto erbjuder en säkrare lås, och större möjligheter att ställa upp. Som med katter, måste lastkapaciteten vara minst två ton.

spärrnyckelSpärrnyckel eller tvär

Många av nycklarna för att lossa eller dra åt hjulbultarna medföljer leverans av bilar ursprung tillåter inte en bra hävstång och vissa anställa material så låg kvalitet som bara rundade engångsbruk. Därför är det ganska lämpligt att köpa en spärrnyckel eller kors, som inte bara Låt dig starkare, även de erbjuder bättre ergonomi medan att underlätta driften snabbare, särskilt om du har utdragbart handtag och spärr.

momentnyckelmomentnyckel

I motsats till vad vissa människor tror, skruvar eller muttrar dras åt aldrig tills du kan inte mer kraft. Inte överraskande har varje mutter sitt vridmoment; vilket är bara ett par av krafter, motstånd mot spännskruven. Jag kan tänka mig ständigt föränderliga ett hjul inte har kunnat eller har kostat dig mycket lossa även skruva herculean kan ha antingen Roto, eftersom det inte sker bör dras åt med en momentspärrnyckel kan mäta kraft i Nm (Newtonmeter meter~~POS=HEADCOMP), det finns även en del med en digital display som tillåter lättare välja den optimala. Om den manuella inte sätta ordningen på åtdragning av varje mutter eller bult, alltid vi kommer att trycka på korset så att bitarna är väl kopplade.

Pera vätskeöverföringPera vätskeöverföring

De är mycket rekommenderas för att dra bränsle från tanken utan risk för sugande svälja ett rör. Mycket billigt och med många fler program än vad vi kanske tror först.

avgasfilteravgasfilter

Det är dessa enkla och billiga nycklar utan som vi kan lämna en operation halv, eftersom det alltid kan drivas för hand. Det finns ben rem och maleteado stålband, som på bilden, vilket ger enklare användning.

TändstiftsnyckelTändstiftsnyckel

Den mest ledade är inte den bästa, även om det gör det möjligt för oss att arbeta lättare när mekanisk tillgänglighet är inte bra. Det kan ersättas helt av momentnyckel med ett visst fartyg pluggar.

Air kompressorAir kompressor

Inte bara det tjänar till att blåsa upp hjulen, luftpistol vanligen-inklusive i verktygslådan luft comprimido- Det är mycket användbart för rengöring av filter eller snabbt damma små otillgängliga ytor. Även om användningen vi kommer att ge tillfällig är det bättre att välja åtminstone en med en 50 liters tank, ett maximalt tryck på 8 bar och en effekt av 2 hk. Om vi ​​ska flytta något, kommer det också att bedömas ha goda gummihjul, eftersom deras vikt är hög.

Verktyg som inte är specifika men får inte misslyckas

-magnetisk finger

-tång

-tänger inre och yttre klämmor

-kniptång

-stripper

-Spärrnyckel uppsättning glas

-Insexnyckel set

-Torxnyckel set

-Ställ platt spets skruvmejslar och Star

-nylon~~POS=TRUNC hammare~~POS=HEADCOMP

-Impact drivrutin (för dem som motsätter skruvar ut)