Underhåll av bilen: vad du inte bör glömma

Underhåll av bilen: vad du inte bör glömma

Alla element kan skador genom gnidning, vibrationer, skador eller förflyttning, och måste motsvara slitage genom användning: Däck, skivor och dynor, oljefilter, tändstift -i bensinmotorer, bromsar, koppling, spjäll och remmar. Andra måste uthärda, med undantag misslyckande, såsom injektorer, pump vatten eller bensin, turbo eller elektronisk styrenhet. bland dyra, men på lång sikt: den katalysator och partikelfiltret Diesel, de rör sig i en 1000 euro.

Tvärtemot vad många tror, det är inte nödvändigt att gå till det officiella av varumärket till översynen, men varje tillverkare ger sitt nätverk verktyg och den lämpligaste träningen. I vilket fall som helst, vi kan spara bra pengar upp till 30 procent, enligt Audatex- gå till flera varumärken centra. Och det kan göras även inom officiell garanti, under förutsättning att de uppgifter som finns i fordons manual respekteras. Eye, garantiförlängningar Ja ofta de tvinga ut biltillverkarens nätverk.

Inte att förglömma den översyn, där APPAR påminner om kilometer, datum och så långt att gå till ITV. Kom ihåg att Du har rätt att begära verkstaden, en budget eller ett stopp för densamma, de utbytta delar och förklaringar som du gilla från den löpande verksamheten. den garanti för utfört arbete detta är tre månader eller 2.000 km, även om vissa centra livstidsgaranti eventuella fel motiveras av arbetskraft.

Olja och vätska

den motorns livslängd beror till stor del på fett kvalitet. Varje översyn måste ersätta olja -Och inklusive kontroll av nivån, om möjligt var 15 dagar, kontrollera att det är mellan markeringarna på mätstickan- och filtrera. Inte bara lägga det försämrar och förlorar egenskaper. på bromsvätska, 80.000 km De är rimligt att ändra det. varje 30.000 km, Gör samma sak med den luftfilter, bränsle och pollen. En annan sak: kylmedel det är billigt och om det finns nästan "eviga" läckor, som Servostyrningen.

Strålkastare och piloter

Genom att flyga i främre läget, belysning anklagar tidens gång. Vanligtvis lufttätt, som bevarar inuti linsen. För att undvika att förlora sin effektivitet, exteriör polering strålkastare i specialiserade centra är rimliga och överkomliga: a 20 euro varje. där mer kraftfulla lampor eye, samman dess förenlighet med vår modell, och det finns fall där det inte är lätt eller ersätta den ursprungliga, så många hamnar att ta bilen workshop- och även Xenon kit kräver självutjämnande och ljusbrickor lägga vara laglig.

bromsar

den bromssystemet är väsentligt: Bättre att inte stressa honom, men någon bil bär ett vittne i rutan som varnar för brådskande ersätta piller. Använd mer än nödvändigt nedbrutna och varp skivor, och tillbringade oregelbundet. Detta skulle tvinga förtid lindra -Oftast länge, ännu mer än 100.000 km-med piller. vi rekommenderar kontrollera dess status var 20.000 km, men det finns ingen universell skala: beror på bilanvändning, för körning på stads eller ansikte minskar med fotpedalen trycks istället för att använda motor- bromsen kommer att få den att 'gå' innan vägen.

däck

Tandköttet utsätts för slitage, så småningom hårdnar, förlorar greppet och dräneringskapacitet. hans underhåll påverkar dess varaktighet: Något svullna upp utgifter, de är farliga för bromsning och håller mindre. till granska dem, så lite en gång i månaden, kontrollera att bristen blåmärken, skärsår eller blåmärken, den bära jämnt Kom ihåg att ritningen kan inte förlora och att 1,6 mm- däck uppvisar ingen skada.

den Först att byta däck är oftast den främre -I de flesta fall, support motor, styrning och hjuldrivna. Hastighet, kan de vara permutera av den bakre om de är i god användning. Kom ihåg att du är Bil endast kontakt med företaget, med en liknande ett kreditkort för varje yta. Alternativt finns regummeras, även om vi föredrar originalet. Ett spel, beroende på modell, kommer att kosta Genomsnitt 500 euro.

koppling

den kopplingens livslängd Det beror framför allt användningen, men naturligtvis Det är inte evig. Naturligtvis finns taxichaufförer som trots in- och urkoppling tusentals gånger efter dag, de lyckas stressa honom över 500.000 km, och som använder bilen i alla fall, för att inte tala om inte comparte- och passerar 30.000 km ... För att ta reda på om sladd på stående blir sekund och släpp pedaltrampnOm bilen är inte cove det är att pjäsen är mycket sliten.

stötdämpare

den Buffertar är viktiga att säkerställa åkkomfort och att upprätthålla stabilitet vid kurvtagning, bromsning, särskilt ansträngt och belastning rekommenderas -... ändra 60.000 km, om möjligt fyra åt gången av priserna runt 500 euro genomsnitt per spel. Utbyte innan den främre, nästan alltid att stödja motorn och under förutsättning att huvuddelen av bromsning genom massöverföring. Med åren och kilometer öga till hamnen och andra delar av paketet: Det är lätt att anpassa köra nedskrivning... tills den når en kritisk tid. i en Den fria verkstaden kontrolleras i taget för att se hur mycket vänster.

kamrem

Inte alla fordon har kamrem, eftersom det i många den ersätts av en permanent kedja att så mycket krävs det spänd varje flera tusen kilometer. I motorer som använder deras varaktighet är variabel. I själva verket finns det märken som inte föreskriver ändra det till 200.000 km. I vilket fall som helst, och veteranbilar bör inte överstiga 90.000 km. Verket i sig är inte dyrt, men kräver intensivt arbete som ökar servicen. Glöm inte att be, att ersätta den, göra samma sak med andra band service, t ex generatorn. I genomsnitt, om värderingar 500 euro genom detta underhåll.

batteri

den batteri innehåller vanligen en elektrolyt svavelsyra -I den modernaste upplöst gel- är ett måste täcka de inre plattorna. Om du måste koppla först bort minuspolen och anslut kontakten innan det positiva. den Moderna brist på underhåll göras så att inget läckage samtycke. en 'Magic Eye' visar dess innehåll är korrekt: Visar en grön om väl, svartvitt när det behövs belastning och / eller gult i slutet av sin livslängd. Dessutom, terminaler ska vara ren och aldrig utbuktande eller sprucken bostads. Ett bra batteri vanligtvis varar ungefär fem år.

Hur mycket kan det kosta?

Enligt jämförelse Tallerator.es verkstäder och tjänster visar att det genomsnittliga priset på 10 tusen km underhåll är 148.87 euro, med ekonomiska exempel som Citroen C4, som representerar 124 euro. Det finns kuriosa som Renault Clio och Seat Ibiza, i privata verkstäder kräver 90 euro på sin väg genom 100.000 km; en Ford Focus skulle kosta 170 euro.

Som en idé, kostnaden för ett oljebyte och filter för nämnda Ford, 10000 eller 15000 km, kommer till omkring 131 euro, vilket är 82 i C4 och 64 euro för tandem Ibiza / Clio. Byt bromsvätska kan gå för 59 euro i genomsnitt, men vissa (Focus och Ibiza) inte 50. En annan idé: främre skivor och kuddar beter 269.82 euro i genomsnitt 260 euro -Citroën C4 och Seat Ibiza utbyte 294 euro, medan en koppling kit är satt till 653.11 euro 370 C4 stiger inte i fokus ut 516 euro, 520 euro för Ibiza och 466 euro i Clio.