Hur körkort. steg

Hur körkort. steg

Hela livet, måste du flera gånger för att förnya körkort. Jag får ingenting, datum för giltighet det är 10 år tills du fyller 65 år (Från och med denna ålder, var 5 år förnyas). Jo, för att förnya licensen du har tre sätt att göra det: Direkt genom Trafikavdelningen avdelningen~~POS=HEADCOMP På motsvarande sätt, gå till Drivrutin erkännande Centers eller via företag som är ansvariga för att göra pappersarbete för dig (genom specialiserade företag och tjänster som erbjuds av försäkringsbolagen). Du kan börja behandla alla handlingar tre månader före utgångsdatumet ditt kort.

Drivrutin erkännande Centers

Direkt under inrikesministeriet och motsvarande officiellt tillstånd, gjort alla arrangemang för dig. På den officiella hemsidan DGT (DGT), visas en lista över alla stödcentra i Spanien. I dessa centra, måste du presentera en personlig identitetshandling (antingen ID-kort eller pass), Gör en psyko-teknisk undersökning att se till att du är med alla fysiska och mentala förmågor att köra (kostnad mellan 35-40 euro), du får I pass storlek bilder (Du kan ta dem efter att de har gjorts före eller direkt du gör dem i mitten, om du tar tidigare måste dessa bilder inte överstiga följande åtgärder 32 x 26 mm) och betala nuvarande administrativa avgift IV.3 eller trafikfrekvens (I 2015, är det 23,50 €).

Gjorde alla dessa förfaranden på dessa centra erkännande får föraren en tillfälligt skydd vilket gör att du kan köra på det nationella territoriet i tre månader. Vanligtvis en gång centrum har sänt alla former, bekräftelse på betalning av avgifter, läkarintyg och andra personuppgifter till DGT kommer föraren att få ca 10 dagar efter din licens förnyas hemma.

I den regionala Traffic

Med denna metod, föraren kan spara lite pengar för att undvika kostnaderna för hanteringen av vårdcentraler och specialiserade erkännande-försäkringsbolag. den Föraren kan fylla i alla formaliteter en morgon att gå direkt till den provinsiella motsvarande trafik, Ja, Det har tidigare utfört en läkarundersökning intygar deras förmåga att leda (dessa centra leverera en kopia till den berörda personen, förutom sådana läkarintyg skickas direkt till DGT via e-post).

Väl inne i huvudet, måste föraren fylla i det officiella formulär (finns på huvudkontoret äger eller hämta PDF från webbplatsen tidigare DGT). Med denna form av bilder tagna och läkarintyget måste visas på motsvarande fönster med dina personliga dokument (ID-kort eller pass) och betala trafikhastigheten (den IV.3 med kostnaden för 23,50 €). När allt kommer omkring, får föraren en tillfälligt skydd i Spanien som godkänner honom att köra i väntan mottagandet av den förnyade licensen hemma.

Försäkringsbolagen och specialiserade företag

Många av bilförsäkring och flera specialiserade företag De är ansvariga för att göra allt pappersarbete för dig. I grund och botten, erbjuder de samma som centrum för medicinsk och inrikesministeriet ackreditering erkännande. företag som renuevatucarnet.com eller tjänst ömsesidiga försäkringsbolaget Mutua Madrileña ta hand om allt för dig (du går till kontoret i fråga får du läkarundersökningen, betala trafikhastigheten IV.3 och kommer att leverera ett officiellt kvitto medan mottagandekort väntar och renoverade).

För förare som är utomlands

Om du befinner dig i utländsk och vill slutföra alla formaliteter för förnyande av körkort, kan du göra på följande sätt. Först är det rekommenderat att börja behandla allt från en diplomatisk eller konsulär (ambassad), men du kan göra det direkt genom att sätta kontakt via e-post med DGT. Du måste lämna följande: häl-foto ifylld och undertecknad (du kan be om i en ambassad eller konsulat), rapporterar psyko fysisk kondition (utfärdat av en läkare i det berörda landet visum certifierad av ambassaden eller konsulatet land) kopia av kvittot och betalning av trafikfrekvens IV.3. Denna betalning kan ske via Internet eller via banköverföring det exakta beloppet i euro (€ 23,50) till sitt huvudkontor med följande konto data mottagaren: C.C.C:. 0049 5103 79 2616578716; IBAN: ES23 0049 5103 7926 1657 8716; SWIFT: BSCHESMM. Begreppet överföringen måste inkludera följande i denna ordning: 1 No. DNI; 2. Efternamn och namn; Förnyelseavgift 3rd körkort.