Hur homologerade tillbehör i bilen för ITV

Hur homologerade tillbehör i bilen för ITV

Teknisk inspektion av fordon (ITV) är viktigt för trafiksäkerheten. Den viktigaste uppgiften för ITV: s detektera fel i fordonet, definieras i inspektionshandboken, påverkar främst dess säkerhet. Men ITV ansvarar också för granska eventuella ändringar i bilen, enligt den Manuell reformen. Båda handböcker har utarbetats av Näringsdepartementet.

Om du vill veta hur man godkänna ett tillbehör till din bil, är det första du måste göra identifiera lösenord för godkännande. Lösenord godkännande kommer i ett dokument som kallas Minskad ark, varvid ett märke godkänner ett visst fordon. Detta lösenord kan ta många former beroende på vilken typ av fordon. Den vanligaste formen är: e1 * 2001/116 * 0501 * 01, där 2001/116 hänvisar till direktiv 2001/116 / EG, även om det finns många direktiv som uppdateras med tiden. Nominerad fordons specs kan hittas alla finesser (Däck, referensavgas åtgärder tillåtna massan, etc) beroende på typ, variant och version. Det vill säga, och fordonet kom fabriken.

När identifierade lösenord godkännande, är det viktigt veta om din bil kommer med tidigare godkännanden. Om tillbehör fabrik, är varumärket som ansvarar för genomförandet ark med dessa tillbehör. Om man tittar på databladet och anteckningar som inte ingår tillbehör som stötfångare eller spoilers, dvs Om du inte kommer hem och dealern inte har gjort det, måste du göra en certifiering på ITV. Ibland är vissa bilar ändras på generalagenten och vanligtvis är koncessionshavaren som utför godkännande, men att förebygga är alltid bättre än att bota.

Åtgärder för att homologate originaltillbehör

1. Efterlevnadsrapport begäran att göra av fordonet. Nu, med den nya tekniken kan göras elektroniskt godkännanden digitala signaturer som ansvarar för varumärket. I rapporten om överensstämmelse kod reformer och tillämpade områden ark som ska variera från den ursprungliga visas (Totalbredd, total höjd, etc ...).

Om det gäller tillbehör som inte utgör en stor reform, såsom installation av tillbehör från typgodkännandet av fordonet, separatorer / distanser eller sportfjädrar, inte kommer att behöva genomföra en teknisk projekt (dokument för godkännande betydelsen av vissa reformer).

2. Komma certifierad verkstad. detta dokument Du måste godkänna monteringstillbehör och måste undertecknas av chefen för verkstaden och tätning. I händelse av att tillbehören har gjort det själv, måste du gå till en workshop med Industrial registernummer och särskild registreringsnummer att utfärda certifikatet. Reformen bör vara en karta där den modifierade montering och hur de har monterade delar är identifierade, sålunda kontroll på ITV tillhandahålls.

3. Gå till ITV med fordonet, datablad, registreringsbevis, rapporten och certifikat verkstad. För legalisering av reformer har ITV att gå fordonsägaren eller en person som godkänts av honom. I ITV kommer att ansvara för att ha tillbehören i databladet. Om du tillbringat tid tillbehör är inte längre på modet eller om du är trött på dem och vill återgå till den ursprungliga versionen måste också passera ITV igen med samma roller som nämns ovan.