Tio tips för att hyra en bil

Tio tips för att hyra en bilTio tips för att hyra en bilTio tips för att hyra en bilTio tips för att hyra en bil

1. Var är bättre att hyra en bil?

Det finns två typer av företag: multinationella företag, Avis, Europcar, Hertz eller budget; och lokala, som de har sina kontor på flygplatser, tågstationer och hamnar. Ibland, fd har erbjudanden och rabatter om du gör bokning tid eller en kund. Samtidigt lokala företag har ofta mycket konkurrenskraftiga priser.

Om du vill spara tid, utnyttja komparatorer Internet, som www.rastreator.com eller www.rentalcars.com.

2. Från vilken ålder eller vilken åldersgräns på körkort kan du hyra?

Minimikravet för att hyra en bil är ett år av kött. Dessutom i många företag kräver förarna att vara 23 eller 25 år. Det är också vanligt att vissa fordonskategorier såsom deportivos- en högre ålder krävs.

3. Om du planerar att köra mer än en person, skulle jag kommunicera?

Ja, hyresavtalet är giltigt endast för den person som förklarats som förare, så om du ska dela hyran måste du anmäla och betala en avgift.

4. Vilken typ av försäkring ingår i hyran?

Endast partiell kollision försäkring (CDW) och stöld (TP). I händelse av incident, kommer värdinnan att ta upp ett visst belopp och du kommer att få betala resten. Vårt råd är att Om du vill undvika problem och du kan råd med det, bästa försäkringen för en extra dagtraktamente: Den enda nackdelen är att det är inte billigt, även att fördubbla hyran.

5. värdinnan är skyldig att ge mig en bil av ett visst märke och modell?

Fordon är grupperade efter kategori och modell bokning och leverans behöver inte matcha. Du ser bara ut på -storlek som tillhör samma typ, bränsle och utrustning-; Om de inte gör det, hyran kan inte ge dig en bil från en lägre kategori som du kommit överens om, bör alltid vara överlägsen.

6. Måste jag lämna tillbaka bilen med samma mängd bränsle som de räddade mig?

Ja, även om vissa företag tillåter dig att återvända någon bränslenivå betala ett tillägg för tjänsten plus kostnaden för liter tankas. Det första alternativet du kommer att komma ut billigare.

7. Bilen har en skråma på kroppen när de plockas upp, jag måste ge en roll för att ange den här situationen?

Ja, Bolaget skall avge ett dokument som visar alla möjliga fel på fordonet, både inomhus och utomhus.

8. Kan jag gå till ett annat land med bilen?

Kontrollera i förväg är det möjligt att granska hyresavtalet.

9. Hur gör jag måste agera om bilen går sönder?

meddelar omedelbart företaget. Resor bistånd ingår i hyran och är effektiv 24 timmar.

10. Jag har haft problem åter fordonet, hur och till vem ska jag klaga?

Försök att lösa händelsen företrädare för biluthyraren på samma kontor. Om detta inte är möjligt, registrerar ditt klagomål på klagomålsformulär. Sedan kan du gå till landtransport skiljedoms Boards (Jatt) genom den kommunala Office of Consumer Information.