Spara! 11 tips för att spendera mindre på bränsle

Tips för att spendera mindre på bränsleTips för att spendera mindre på bränsleTips för att spendera mindre på bränsleTips för att spendera mindre på bränsle

1. Att välja rätt bil

Om du är bekymrad över panorama upp med Diesel, Kanske planerar du Car förändring på kort och medellång sikt. Best Buy leds: den lämplig storlek och motorn, De är nyckeln för dem som vill inte spendera för mycket bränsle. Med olika bilar på marknaden, att det finns ett eller flera, som uppfyller alla dina krav, inklusive konsumtionen anpassas till dina möjligheter. De flesta av dem förbrukar något mindre än sina motsvarigheter ett decennium sedan. Lita inte blint konsumtionen tillkännage. Som vi mäter i Autopista.es är mer lämpade för en fredlig användning, men möjligt. O hjul, en annan viktig kapitel, eftersom en alltför tung och stor bil spenderar mer tandkött och i allmänhet dyrare.

2. Action Ledning

Om bilen bestämmer gränsen för minimal förbrukning, hur du kör du kan växla mellan 30 och 50 procent av dina utgifter bränsle. Det kommer inte långsamt, men förutse, titta bort och tänka, blykoncentrat och tillämpa sunt förnuft. Do not get bakom stadsbuss, välj rad med färre bilar närmade rött ljus; road, inte fastnar både lastbilen som du omkörning kan inte bara kasta eller förutsäga när förbudet, lyfta foten framför kurvan att slippa stanna och åter accelerera för mycket, avlossade lite fart på klättra att återhämta sig på härkomst ... I motorvägen när trafiken är mycket tät, det vänstra körfältet "krafter" accelerationer och häftiga inbromsningar som verkar vara rensas ibland falskt, i onödan öka konsumtionen. Här går efter vägen för en buss med sin tydliga vision och ständigt tempot är oftast goda råd, liksom för aerodynamiska skäl. Toll väljer rad med ögon -Förutom "bilkö"Det finns alltid en del med liten sam- undviker 4 eller 5 minuter som väntar på att gå ger mer än 20 km / t snabbare. Pitstops i Formula One när han lämnar takten bil show som är värt en klocka för att gå mycket snabbt.

3. Telepeaje

lite transites vägtull, det faktum inte sluta helt du bara göra upp. Delvis på grund av kabinen mest accelererar som om det vore ett lopp ... men främst för direkta rabatter på beloppet på tranchen.

4. Använd browser

Webbläsaren fungerar inte bara att veta var de är och där fasta hastighetskameror är ofta mobil. Om detta är din vanliga rutt du redan vet, men de flesta moderna webbläsare, med gratis också vet var sylt -och om inte, din egen Smartphone- och komma in i en trafikstockning är det värsta du kan göra för dina nerver ... och för konsumtion.

bränsle

5. bränslekvalitet

den aditivado är nyckeln Extra bränsle som ger egenskaper. Är kemikalier som kostar pengar och förklara bränslepriser white label. Bästa bränslen inte bara lovar orena motorn inuti, men deras tillsatser kan rengöra avlagringar och högar skada en motor. Vissa gillar BP har kvantifierats att, bäst studerade, En deposition kan sprida upp till 56 km mer efter att ha använt deras AKTIV bränsleteknik.

6. Bärande ballast glömt

Last i bagageutrymmet att ta itu med att de ansamlas efter år och aldrig använt Det är bortkastade pengar. Värre reser med barer permanent installerade takräcke, ibland lättja, andra för bra åtgärd om auktionen skulle föra takbox i släptåg "eftersom denna helgen och ta bort det". Utanför våra gränser är det mycket vanligare att se bilar med dragkrok: rätt storlek bil för den dagliga inköp på semester hyra en släpvagn för att ladda påsarna.

7. Missbruka inte luftkonditioneringen

Du kan inte alltid undvika dess användning, som luftkonditionering lindrar obehag, trötthet och subtraherar ger verklig säkerhet. Men det måste användas med huvudet Om du vill subtrahera mellan halv liter och halv liter per hundra kilometer. På sommaren, härdat med fönstren ner innan du ansluter, park i skuggan, sätta skärmar på fönstren och inte välja en alltför låg temperatur är goda råd. För att undvika kondens på vintern luftkonditionering är definitiv, men som undviker står i en påse eller strumpa hygroskopisk (och antibakteriell) kattsand att absorbera fukt bärare.

8. Bra Olja

I de flesta moderna bilar, oljor verkar "dyra" De kan vara billig, speciellt i dieselmotorer. Inte bara vänder motorn lättare och kräver mindre bränsle. Mer avancerade oljor hjälper producera färre partiklar, vilket minskar antalet cykler av självrengöring av partikelfiltren. Dessa cykler representerar ungefär tjugo minuter som arbetar med en extra bränsleinsprutning som utlöser förbrukningen vid den tidpunkten. De bästa oljorna lämnar också mindre aska rester i filtret efter rengöring, vilket förlänger innan behöva ersätta.

9. Däcktrycks

om pumpade däck (Hur mycket satsning som en av er inte har det rekommenderade trycket?) De är inte bara mindre säkra, men rOzan mer och öka konsumtionen. Dessutom kan kostnaden för några däck vara mycket hög och ont uppblåsta oregelbunden och förtidig bär sätt: ínflalos väl och få dem att räcka.

10. Bonus Program

Många bränsleförsörjningsföretag har lojalitetskort införlivande Intressanta punkter program eller även rabatt direkt. Det är det enklaste sättet att spara en direkt andel i bränslekostnader. För att uttrycka det enkelt och inte fylla kortet portföljen finns som app för din telefon.

11. Välskött

Du har förmodligen upplevt situationen att luftkonditioneringen inte kyla bra och blåser lite. Be om en förändring av gasen och överraskning, är det pollenfilter som är igensatt och inte låta luften. Du har slösa bränsle och har en dålig tid för "kontakt" smuts. Med motorn är lika smutsigt luftfilter gör motorn pass så dålig -på sitt eget sätt och du måste kliva på att gå och spendera mer lika.