Fördelar och nackdelar med att köpa bil på nätet

Fördelar och nackdelar med att köpa bil på nätet

Köp bil online är enkelt, snabbt och bekvämt, Du kan köpa det från var som helst utan att behöva gå till generalagenten. du kan skräddarsy för att passa efter märke, modell, makt, finish, färg, antal dörrar ... och även ange frågor som finansiering eller om vi använder planen Pive.

Men se upp, om du köper på nätet bil har alla dessa fördelar som vi diskuterat tidigare, det finns också ett antal begränsningar bör beaktas. Och mer med hänsyn till den stora utbetalningen som vi kommer att göra. Inte bara köpa ett klädesplagg på Internet värt 30 eller 40 euro per bil mer än 15 eller 20 tusen euro ...

Organisationen för konsumenter och användare, OCU, Han har genomfört en studie av Rörelse sju hemsidor De erbjuder användaren möjligheten att köpa en ny bil på nätet, förmånligare än de som skulle leda till någon återförsäljaravtal priser. Den OCU sammanfattas i dessa fem punkter de problem de har stött på:

- Inte alla bilar som visas på webben finns tillgängliga. ibland webbplatser visar priserna på bilar som inte längre tillverkas. Det vill säga, du anländer du väljer en specifik modell, de ger dig ett pris och sedan en kommersiell säger att inte längre tillverkas och De erbjuder en mer aktuell version.

- besvär Kontakta återförsäljare. Ibland webbplatsen inte kommer att underlätta uppgifter tilldelade återförsäljare för försäljning, andra tider kommersiell tilldelade existerar inte eller inte längre arbetar för att återförsäljare och kan också hända att behöva insistera och utöva kommersiell förskjutning som verkar alltid vara upptagen. allt detta Det kan vara mycket frustrerande, när du tittar på internet är det framför allt hastighet.

- Bristande insyn i priset. ofta inte priset motsvarar webben med att exponera kommersiella. Enligt dessa online priserna är ungefärliga och anges de förmånliga finansierings och Pive.

- stor avstånd tilldelade återförsäljare. I vissa fall kan överstiga 400 kilometer, kan du offset till ett attraktivt pris. Det kan också minimeras med lite extra hjälp som leverans med en full tank.

- Andra svårigheter. som den vägran att ge en skriftlig uppskattning, med argumentet att de inte vill budgeten vandra "där ute", priserna eller möjligheten att klagomål jämförs med återförsäljare och varumärke.

Mot bakgrund av ovanstående, erbjuder OCU ett antal Tips för att köpa en ny bil på nätet:

- När du har valt en bil, besöka ett par återförsäljare att se det personligen. Så vi kan bättre bedöma om online priset är mer attraktivt än dealern. Ibland även kan den använda "vitual" pris för att förhandla med återförsäljaren och vice versa.

- göra en körprov för att säkerställa att den valda modellen uppfyller alla våra förväntningar.

- kontrollera att budgeterat modell motsvarar den begärda och att kontakta återförsäljaren, priset kan inte skjuta.

- begära en skriftligt dokument där priset fördelningen och dessutom kompenserar den offset som vi måste göra generalagenten.

Du kan också vara intresserad

De bästa hotell bilmärken

De 10 elbilar att köpa

Vill du öka värdet på din bil? Följ dessa 10 tips

Bilförsäkring: ålder och erfarenhet är nyckeln i priset