Dudas: Borttages bensin? Och Diesel? Har de förlorar egenskaper över tid?

Dudas: Borttages bensin? Och Diesel? Har de förlorar egenskaper över tid?

Intressant undersökning svarar vi idag tack vare en tolkningsfråga oss Isabel Pérez. Kanske du också när du har upp och, om inte, säkert nu har du också tvivel. Detta är frågan "Fler och fler bensinmotorer som är anpassade för att använda gas eller direkt de köpte för ett prioriterat arbete med propan eller metan. även Det finns plug-in hybrid att flytta merparten av sin tid med elektricitet. detta kan skapar problem för förare, särskilt i de modeller (metan) där de inte tycker att det är möjligt att välja vilken typ av bränsle som används i Om bensin caducase. verkligen det bryts ned över tiden? Och Diesel? Vad bromsar eller accelererar nedbrytningen? Hur mycket måste ske för att göra dem oanvändbara?". Och detta kommer härnäst vårt svar.

Våra tekniska lösningar expert

För att besvara dessa frågor som vi har använt Forskare Mobility Area Repsol Technology Center. "Processen nedbrytning av bränsle -vi säga-är en oxidation av kolväten generera olösliga föreningar och tandkött som kan ge problem i lagring, transport och slutanvändning bränsle. faktorer som påverkar Det viktigaste sättet att denna nedbrytning är bränslekomposition, den tid, den närvaro av syre, den ljusinfalls, utsätta bränslet till höga temperaturer och närvaro av metall att fungera som katalysatorer för oxidationsreaktioner. "

"Därför -añaden-, den varaktigheten av bränsle beror på olika faktorer, både relaterade att äga natur diesel (Ursprung, sammansättning, innehåll biobränsle, etc), som yttre faktorer (ljus incidens, hög temperatur, närvaro av metaller eller närvaro av vatten). Vår erfarenhet visar att 3-6 månader perioder överstiger kan orsaka destabilisering av bensin och diesel, ändra deras fysikalisk-kemiska egenskaper och genererings avfall vilket kan leda till problem. "

Men det är också sant att nya formler "säkerställa bevarandet bränsle för längre perioder till 12 månader, skydda bränslesystemet och motorns bränsleinsprutning och förbrännings optimering". Detta beror på att rostskyddskomponenter och innehåller demulgeringsmedel. Även dieselbrännolja, i fallet med Repsol, har en stabiliserande metalldeaktivator formeln.

Det är "en exklusiva patentet Repsol, neutralisering metallerna upplösta i bränslet. Utöver de innehåller en antioxidant omformulerade bromsning naturlig oxidation av diesel och ett dispergeringsmedel komponent förhindrar olösliga partiklar deponerade. Kombinationen av dessa element förlänger gasoljor och bibehålla dess stabilitet uppnås att matarsystem och insprutnings motorfordon är renare, med en större skydd och lägre underhållskostnader".

Du kanske också är intresserad av:

Frågor: Ska jag undvika att handbromsen i en bil efter att ha skjutit snabbt?

Osäkra: Diesel, Normal eller Premium? Hur påverkar det?

Frågor: Kan du bryta ner turbon att gå fot bord?