Trötthet vid ratten

Trötthet vid ratten

Combat trötthet bör vara en av våra främsta prioriteringar när få bakom ratten. Detta ger oss möjlighet att njuta av en trevlig och komfortabel körning, plus bespara oss onödiga risker. Men vad är trötthet? Hur kan jag undvika det? Tyst, i denna rapport kommer vi att lösa alla tvivel du har om detta dåliga körning.

Detta symptom, en av de viktigaste riskfaktorerna i körning, Det orsakar en tydlig minskning i prestanda på grund av ansträngning förare fysiskt (Trötthet) och psykiska (Minskad uppfattning och koncentration).

svårt att identifiera symptom på trötthet

- Allmän känsla av trötthet och muskelstelhet som omvandlas till små kramper, kliande ögon och torr.- Känna sig obekväm i förarplatsen: Vilket innebär kontinuerliga rörelser och förändringar i läget på sätet.- Långsam respons på stimuli: Reflexer och svarshastighet börjar att minska, men kan förlora 75 procent (motsvarande rattfylleri).- missuppfattning, både avstånd och hastighet: Kör för en lång tid, är känslan av fart förlorade och tenderar att missräkna avstånd, dras och hinder stött på vägen-Förlust av uppmärksamhet och koncentration: Selektiv uppmärksamhet minskar och tenderar att distraktion, en attityd som innebär en hög väg fara.Faktorer som kan påverka uppkomsten av trötthet kan vara relaterad till dirigent (Ingen vila, uttorkning, äter dåligt, dricka alkohol eller läkemedel som orsakar dåsighet), med vehikel (Stuffy kabin, överdriven motorbuller, överdriven uppvärmning) eller externa förhållanden (Negativt väder, trafikstockningar monotoni av vägen).

Ingen vila är den vanligaste orsaken till trötthet. Att köra i fyra timmar är en minskning av reaktionstiden 75 procent Föraren, som beskrev en studie av RACE på 'körning och trötthet'. Åtta av tio förare säger i denna undersökning att åtminstone en gång i sitt liv, har känt sömnig körning. Som vi noterade ovan, insomnande är höjdpunkten av trötthet. Detta kan leda till att vi kan vila upp till sex minuter medan vi kör utan att inse det.

dehydratiseringminskafysiska förmågorDu bör inte vänta med att känna sig törstig att återfuktaäta mattillstånd av dåsighet ökar

även dricka alkohol, narkotika eller vissa mediciner minska reaktiviteten och främjar långsamma reaktion på stimuli. Körning berusad eller drogad redan straffbart med fängelse. Men om du är medicándote och konstaterar att detta påverkar din reaktion, inte får bakom ratten.

Villkoren för det inre av vår bil är lika viktig som den fysiska tillstånd föraren. en Dålig hållning säte eller oventilerat fordonets inre De kan påverka din fysiska tillstånd eller humör. På vintern accelererar uppvärmningstemperaturen för mycket trött. Däremot under sommaren luftkonditionering torra innan våra luftvägar och kan orsaka oss huvudvärk.

externa förhållandenmycket regnmycket högre koncentration

En annan gemensamma fiender föraren är effekten kallashighway hypnos'. Detta fenomen inträffar när föraren reser utan att inse vad du gör eftersom normalt 'tänker på något annat'. Detta problem kan uppstå i någon slags sätt, även om det förekommer oftare i motorvägar på grund av dess monotona karaktär.

resten: Det är det bästa sättet att undvika att förlora koncentrationen. Innan en resa måste du tillräckligt med sömn natten innan, minst sju timmar. När vi har börjat resan, rekommenderas maximalt stopp varannan timme eller 200 kilometer, och även tidigare om vi märker något av symtomen som beskrivs ovan.

20 och 30 minuter

Enligt studien på trötthet körning av loppet, hälften av drivrutiner för inte tillräckligt och 10 procent vilar aldrig eller gör det mer än fyra timmar.

dricker regelbundet: Som jag redan har angett hjälper drink hålla oss lugna i bilen. Drick vatten eller läsk under körning är absolut nödvändigt. Tänk på att luftkonditioneringen kommer att bidra till att ta bort värmen, men inte förhindra uttorkning.

Ta lätta måltiderInnan eller under resan aldrig ska ta tung mat (fettrik) eller i stora mängder. Sallader, kan frukt eller pasta vara de bästa alternativen.

Håll inre trevliga

Inte ta lugnande eller stimulantia under körning: Alkohol, droger och överdriven stimulantia kan vara mycket farligt. Till exempel kan kaffe i för mycket i stället för att hålla oss vakna orsaka oss oro och väsentligt påverkar vårt nervsystem.

Avspänning tidigare om ogynnsamma väderförhållanden: Körning i kraftigt regn eller snö, men vägen är praktiskt möjligt, är det en mycket större ansträngning än under normala förhållanden. Av denna anledning är det rekommenderat att du gör din stopp innan två timmar eller 200 kilometer resor.

Leder till adekvat och konstant hastighet: Kör snabbare sätt, också en ökning i koncentration. Kom ihåg att allt du har vunnit på vägen du förlorar vid hållplatsen: kommer du att vara mer trött och behöver investera mer tid när du slutar.