Bilförsäkring: ålder och erfarenhet är nyckeln i priset

Bilförsäkring: ålder och erfarenhet är nyckeln i priset

För alla vet att ungdomar anses av försäkringsbolag som riskfaktorer på grund av dess förlustnivå. En ung De appliceras högre premier som även kan tredubbla priset på försäkringen vad andra profiler betala mer "säkra".

Försäkringsbolagen har två viktiga faktorer som gör priset på bilförsäkring: föraren ålder och erfarenhet. Så, som drivrutiner lägga år gammal på hans kort körning, priset på bilförsäkring går ner. De med erfarenhet som förare mellan 15 och 20 år är minst betala för din försäkring.

Med vilken ålder du betalar mer för bilförsäkring

Förare mellan 18 och 25 år betalar i genomsnitt 1,581 euro för din bilförsäkring, enligt banan Kelisto.es. Detta innebär att ungdomar betalar 105% mer för sin politik som förare mellan 26 och 35 år, som betalar 768 euro i genomsnitt, och 158% mer än en försäkrad person mellan 36 och 50 år, som betalar i genomsnitt 612 euro för sin bilförsäkring.

den försäkring är det läge som registrerar större ojämlikhet. En förare i åldern mellan 18 och 25 år Du betalar 182% mer än en av mellan 36 och 50 år. den första genomsnittliga löne 3,283 euro och den sista, 1.160 euro. För sin del, kostar den grundläggande tredje part försäkring för unga förare i genomsnitt 709.74 euro, 83% mer än en förare i åldern 26 och 35, som betalar en halv 386,25 euro för samma försäkring och 114% mer än en fäst mellan 36 och 50 år (genomsnittliga premium 331.24 euro).

Bilförsäkring: Tips för att spara

* Ett mycket vanligt att spara på bilförsäkring praktiken en försäkring som en tillfällig förare, utan att verka taker, och att försäkringstagaren är en i förhållande till försäkringsvärden tjänsteår och år av licens. men det kan tyckas det bästa alternativet, småningom är det värre. Om du tar bort eftersom kortet vid 18 tills du vänder 26 kvar som tillfällig förare och inte som försäkringstagaren, när du går till hyra man börjar sätta du börjar från scratch. Du kommer inte ha företräde.

* Innan du anlitar en bilförsäkring, Jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag. Inte skjutas upp av enbart priset. Inte alltid det billigaste är bäst, eftersom en liten skillnad i pris kan motiveras om försäkringen har bredare täckning.

* Det är lämpligt att anpassa bilförare profilen. En ny förare kommer att betala mindre för bilförsäkring har en mindre förskjutning och även andrahands.

* Ett intressant alternativ är välja specifika bilförsäkring för unga som Generali och Mapfre, erbjuder ungdomar mellan 18 och 30 möjlighet att köpa produkter pay as drive".

Du kan också vara intresserad

-Var försäkra din bil när ingen vill ha dig

-Män begår fler bedrägerier i bilförsäkring

-Typ av försäkring: betalning som enhet