10 poäng för att kontrollera innan du köper en begagnad

10 poäng för att kontrollera innan du köper en begagnad

den attraktivt pris av begagnade bilar eller lastbilar är utan tvekan den främsta anledningen till förare böja sitt inköp. Tja, om du redan har valt din bil och du vill börja med upphandlingsförfaranden, Du frågar dig själv följande:Vad är ditt riktiga tillstånd? Alltid åtföljs av en betrodd mekaniker, då vi detalj 10 viktiga punkter att kontrollera innan du köper en begagnad bil.Före dessa 10 Grundläggande rekommendationer, Du bör också fråga om en eventuell historia bilolyckor och haverier valt. Det här problemet kan lösas genom att be om en detaljerad rapport reparationer / arrangemang den försäkring fordonet och alla resultat ITV trafiksäkerheten. Efter att ha samlat information, är det dags att analysera 10 nyckelpunkter du kommenterade.

1. bromsar och växellåda
Statusen bromsar Det är utan tvekan en av de viktigaste punkterna att granska. Statusen skivor, den tabletter och beteendet hos hela bromssystemet i verkliga körförhållanden (böja sig före köpet, bör du ge en tur med bilen valt) kan berätta om det finns problem i detta avseende. I detta test, vara också medveten om möjliga buller som alstras när bromspedalen är nedtryckt. Om det inträffar, är det mer än troligt att piller och även diskar behöver bytas ut.


I denna provkörning och tillsammans med din mekanisk först, kan du också percatar den driften av växellådan. Verifiera att var och en av insatserna sker kugghjulen smidigt utan ryck och utan någon onormalt brus.

2. Avgassystem

När motorn startas och börja cirkulera i detta test kan du percatar dig att i avgasrör du kan gå rök. Beroende på färgen därav kan vara ett tecken på ett smärre problem eller ens en allvarligare problem. Om röken ut ur avgasröret är färgad vit, i fall det kommer i mycket små mängder och som tunna trådar i princip ingen oro, eftersom det är sannolikt ett resultat av ansamling av normal kondens inne i avgassystemet. När fordonet fortsätter att samla kilometer och efter några minuters drift, försvinner denna fina vit rök vanligtvis. Om efter några minuter och den vita röken kommer ut mer märkbar sätt, så ja det kan finnas mer allvarliga mekaniska problem. Detsamma gäller om färgen på röken som kommer från avgas är grå, blå eller svart. (Mer om Colors avgasrök: betydelser och misslyckanden)

3. Motor

A priori är det ett svårt problem att diagnostisera blotta ögat, så i det här skedet är viktigt att närvaron av en mekaniker. När du startar bilen som du kan höra onormala ljud, men inte bara det, när du öppnar huven, kan mekanikern även utföra en visuell inspektion. Också, medan fordonet är motorn är igång, kan mekanikern utför kompressionstestet genom att placera en liten enhet på det vanliga stället där tändstiften är. Av detta test, kan det kontrolleras om cylindertrycket är optimal eller inte.


4. Olja
Förutom kontroll av oljenivån genom mätsticka, Det kontrollerar även andra aspekter såsom färg, viskositet och om härrör en dålig lukt eller inte. Med förekomsten av din mekaniker, kan du kontrollera detta utan problem.


5. radiator
Mekanikern kommer också att analysera tillståndet i radiator, ett nyckelelement för mekanisk drift och motorns kylsystem. Som spanar de element som bildar radiatorn, också bör kontrollera kylvätskenivån.


6. Klimatanläggning och klimatreglering
I händelse av att fordonet har luftkonditionering eller klimatreglering, i körprovet ska aktivera och verkligen kontrollera att luften som lämnar var och en av ventilerna i kupén är cool eller inte.


7. Instrumentering och varningslampor
Genom att aktivera kontakten och sedan starta bilen, bör vara medveten om varningslampor i instrumentpanelen och kontrollera alla ljus ut eller varningsskylt som varnar för eventuella fel. I körprov, är det också lämpligt att kontrollera att nålarna hastighetsmätare och takometer De arbetar på rätt sätt.


8. Belysning
Genom att utföra detta körprov, Det skulle vara trevligt att ta itu med ett mörkt område som ett garage eller ett mörkt område för att kontrollera korrekt drift av alla lampor (Short, lång, ljus, blinkers, bromsljus och ställning, varning, omvänd, etc). I denna visuellt test, är det inte bara bekvämt kontrollera att faktiskt varje titta, men motsvarande indikatorlampa lyser också interiören.


9. Däck och suspensioner
I provkörning kan du utföra en visuell inspektion av staten däck (Om slitna kontroll ritning och band rodadura) och kontrollera trycket därav. Å andra sidan, när du utför detta test vi måste också vara uppmärksamma på eventuella buller eller onormala variationer i kroppen när gropiga områden eller en farthinder (i detta fall, om buller eller organ förekommer också drag korsas kan du vara otvetydigt tecken på suspensioner, med eventuella brister i någon av fjädrar eller dämpare).


10. Kropp
Vid denna punkt, inte bara bör analysera närvaro eller frånvaro av bucklor, men också måla i dåligt skick. checkar varje centimeter kroppen, även i områden som inte är synliga vid första anblicken, såsom insidan av hjulområden.