Köp begagnad bil: 5 tips för inte luras

Köp begagnad bil: 5 tips för inte luras

Glittrande, tydligen väl underhållna med ett acceptabelt antal kilometer ... och mycket billigare än en ny bil! En begagnad bil kan vara en riktig elritsa om du letar efter för att spara några tusen euro och du inte är noggrann verb Brand achiever. Du har hört dussintals gånger, "eftersom du får bilfirma dörren, börjar du förlora pengar." Med denna bakgrund kommer hur tilltalande inte köpa en begagnad?

Det är den springande punkten i frågan: ni du känner och säljare också och, lite om bilen vill få så mycket pengar som möjligt, det kommer maquear allt jag kan för att du blir förälskad vid första ögonkastet. Hittills inga träffar; Den men kommer när verksamheten makeup dölja vissa kosmetisk kirurgi och inte förväntar sig det.

så, Vårt råd är att du öppnar ögonen och uppmärksamma fem små detaljer innan de slutligen beslutar om begagnad bil som han har fascinerat dig.

1.Comprueba antalet vägmätare

Alla kilometer är möjliga tillsammans med en sammanhängande förklaringar och ibland även de är nödvändiga, för om du har strävat efter att tro att bilen av dina drömmar, med ett decennium, bara har rest 50.000 kilometer, men mycket det omöjligt att tydligt kommer att verka verklig som livet självt.

Varningar åt sidan, Det är bäst att undvika sentimentalitet och agerar av tro genom att gå till Provincial Traffic avdelningen för att ställa en enkel anteckning i det allmänna registret över fordon: Dokumentet återspeglar antalet kilometer de hade bilen när det hände sist ITV och endast kostar 8,30 euro.

2.Solicita alla möjliga papper som styrker underhåll av fordon

Bills verkstäder har ett dubbelt syfte: å ena sidan, de är värda att veta hur de bryr sig fordonet om ägaren har följt underhålls av vad som gått centra, vilka delar har förändrats ... .- och för det andra för att se om bilen har haft några allvarliga fel och hur det var löst.

Annat plus är att dessa dokument registreras ofta körsträcka av bilen, därmed också de tjänar till att jämföra de första uppgifterna.

3.Comprueba antalet fordonsramen

bilens chassi nummer motsvarar inte denna dokumentation -ficha tekniska och tillstånds circulation- eller uppskattar som har hanterats, är stora ord, men det är inte mer än kasta en titt under huven. Om det värsta misstankarna bekräftas, vi står inför ett brott av förfalskning som skulle kunna täcka stöld av fordonshantering.

4. Den köpeavtal, måste

Vad bra vibbar går är bra, men att köpa en bil kan inte lita på någon, så Det är det bästa skriftlig förteckning över kommersiell drift. Frågar säljaren en köpeavtal som ska innehålla all data på enheten, inklusive kilometer.

5.Si misstanke, klagomål

Är du inte en bra känsla om säljaren? Tror du att det kan finnas ett bedrägeri? Gå till civilgardet och lämnar in ett klagomål: det är det enda sättet att möta och stoppa en eventuell brott av bedrägeri.

Du kan också vara intresserad

Hur köpa och sälja en begagnad bil för att betala skatt?

Topp tio tips för att köpa en begagnad bil

Köp begagnad bil leasing och omsorg!