5 tips för körning i regn

5 tips för körning i regn

Uppgifterna återspeglar detta: regn är ogynnsamma väderfenomen som orsakar fler olyckor. För att undvika att belamra olycksstatistik är mycket viktigt för din prestation bakom ratten. Med regnet ändrar vi våra driv, synlighet minskar och blir mycket hala golv. Det bör ske med sunt förnuft och följer så långt som möjligt, grundläggande regler:

1. Minska hastigheten och ökar säkerhetsavståndet

Undvik den så kallade "spray effekten" (regn och smutsiga spray som går till vindrutan). Dessutom i händelse av plötslig inbromsning, kommer du att ha mindre utrymme för att stoppa bilen på ett säkert sätt. Det rekommenderas att öka avståndet två gånger vad vi normalt skulle separeras. Den bromsförmåga på en bil även med våta ABS- är mycket annorlunda jämfört med torr väg.

2. Undvik våldsamma rörelser eller plötslig inbromsning

Tänk på fordonen bakom och låt rally och Formel 1. en mjuk gång är mycket säkrare och effektivare. Dessutom kan andra trafikanter bättre uppfatta dina rörelser och undvika kollisioner. På samma gång, försiktigt använt alla kontroller -riktningen styrkoppling, broms och accelerator.

3. Ögon med vit färg

Undvik att trampa på den vita färgen som används för att markera övergångsställen eller avgränsar rälsen. Även förbättrad kvalitet, är greppet under trottoaren. Ögon speciellt övergångsställen, eftersom de har stor målad yta och dess vidhäftning minskar avsevärt

4. Alltid synlig

Underlätta lampor på dem att se. Om regn är intensiv, vrid de bakre dimljusen. Akta omkörning. Se till att du har tillräckligt med "fri hand" och uppmärksamma lastbilar och bussar, vilket ger en "cloud vatten".

5. Vattenplaning, den faran

vattenplaningUppmärksamhet pölar och vattensamlingar kan orsaka "Vattenplaning": En effekt som produceras när däcken är oförmögna att avlägsna vatten det i uppfart och orsakar bilen att glida ett tunt skikt av vatten som ligger mellan däcken och vägen. Vad man ska göra om det händer? Det finns en gyllene regel: rDRA UT hastigheten när du ser pöl, INTE Frenes! Lyft försiktigt på gasen och håller ratten ordentligt. Försök inte att ändra bana och tills du känner att bilen har återfått kontakten med marken, ska du inte sluta. Det är lämpligt att spåra bilen som föregår oss eftersom det är mindre vatten i området.

Bortsett från ditt beteende bakom ratten, är det mycket viktigt att bilen vara redo för regn. Läs vidare och jag kommer att avslöja vilka artiklar du måste titta på med särskild uppmärksamhet.

däck

De är kontaktpunkt mellan vår bil och vägen, därav vikten av deras tillstånd och korrekt underhåll. Hans grepp reduceras när luftfuktigheten, snö, regn eller is göra sitt utseende, så måste vara i perfekt skick. Ritningen måste ha ett djup på minst 1,6 till 2 mm så att vattnet dränering av körbanan är optimal.

Det bör också vara kontrollera trycketOm detta är felaktigt, kommer väggrepp äventyras, särskilt om vägen är våt. en Alltför lågt tryck stängs dräneringskanalerna. Vi måste också kontrollera anpassningen av hjulen för att få bättre riktnings av fordonet.

stötdämpare

regnDe är viktiga för bilen för att upprätthålla stabilitet. Vissa slitna chocker påverkar fordonets stabilitet negativt, öka bromssträckan och få den svårare att upprätthålla banan önskas. Alla dessa faktorer förvärras om trottoaren är våt.

bromsar

Den goda villkor för detta element är viktigt, eftersom lsom ökar bromssträckan på våt väg. De måste vara i gott skick (skivor, pastiller, vätskenivån).

belysning

Med dimma, regn och snö, se och bli sedd är viktigt inte äventyra vår säkerhet och det av andra användare. Därför måste vi kontrollera strålkastarinställning och åldrande av de lampor och optik. Torkarbladen måste vara i gott skick och täcka hela området syn på vindrutan.