10 steg för att sälja en bil

10 steg för att sälja en bil

När vi bestämde oss för att sätta våra cochetenemos till salu olika alternativ för att göra det: sälja till återförsäljare eller företag som specialiserat sig på bilar, är den snabbaste och enkla alternativ, eller välja att överföra till en speciell. Om det senare har varit vårt beslut, måste du göra en preliminär analys av marknaden för att ställa in ett lämpligt pris och överväga om det är den bästa tiden och upprätta en strategi för att åstadkomma en försäljning till en framgång. Vilka är de bästa steg? Hand GT Motive vi ge dig några tips för att få dig denna uppgift och uppnå det bästa priset.

Studera marknaden för att köpa och sälja

Den första punkten är att överväga vilka andra alternativ vehículoscon liknar vårt på marknaden för att köpa och sälja för att kunna konkurrera med dem. Vi måste göra ett lämpligt pris, med fokus på styrkan i våra cochey lägga till element som tillåter oss att skilja oss i en sektor där konkurrensen är mycket hög.

Tänk på köparens

Du måste analysera köparens önskemål och preferenser. Vi måste också ta hänsyn till befolkningssegmentet som den är avsedd vår bil (inte samma sak att sälja en lyxbil än vehículofamiliar konvertibel sitt sju).

I allmänhet, kommer köpare värderar frågor såsom: tillståndet hos däcken, de car.This om och mantenimientosal dag, i tillägg till de typiska elementen i substituerad slitage.

Således, i vetskap om efterfrågan kommer vi vet vad vi bör betona vår vehículoo rätt att skapa intresse.

Ställ ett försäljningspris

När vi känner till marknaden och villkoren för vår bil, kan vi bestämma ett pris i proportion och rättvis. För detta har vi flera alternativ:

-Sök tidskrifter och webbplatser som har prisbord begagnade bilar.

-Överväga att ansöka om priser andra säljare på liknande bilar. I autopista.es kan du få information.

-Gå till en värderingsman.

Skapa lust och intresse för våra fordon

Vi kan meddela vår bil inte bara skapa annonser fånga uppmärksamheten hos potentiella köpare, men även andra faktorer som kommer att gynna valet av våra fordon: garantier och förtroende, inställning och förbättringar fordons ...

Tänk på köparens

Du måste analysera köparens önskemål och preferenser. Vi måste också ta hänsyn till befolkningssegmentet som är avsedd för vår bil (inte samma sak att sälja en lyxbil än vehículofamiliar konvertibel sitt sju).

I allmänhet kommer köparna värderar frågor såsom: Situationen på däcken, är bilen om och mantenimientosal dag, förutom de typiska inslagen i ersättas slitage.

Således, i vetskap om efterfrågan kommer vi vet vad vi bör betona vår vehículoo rätt att skapa intresse.

Tuning och förbättringar

Central för att göra ett gott intryck och har en större garanti för framgång är att se till att våra fordon är i toppskick, är det lämpligt att ta det till garage för granskning och korrekt averíasy / eller stötar. Om kostnaden för att åtgärda dessa brister skulle kompensera inte, kan du göra en justering av priset eller rabatt till köparen. Inte vid något tillfälle ska dölja eller förklädnad vehículopues defekter, förutom att inte vara en etisk handling, säger lagen att säljaren ansvarar för dolda fel som kan presentera cochehasta sex månader efter försäljningsdagen.

bra rent

När det gäller rengöring, är nyckeln eftersom det kommer att förstärka köparen känslan av vård:

-Utanför fordonet: Det är mycket viktigt att göra en grundlig rengöring, rengöring tillsammans genom att fortsätta att visa cochecuando vi kräver det.

-fordons~~POS=TRUNC: Det är lämpligt att ta bort reklamdekaler, papper tom, etc. Sug är också viktig, du kan även dra nytta av ett specialiserat företag måste ta hand om detaljer som rengöring eller byte mattor, brickor och en kortplats. Slutligen är det viktigt att rengöra stammen och eliminerar lukter som snus med hjälp av en luftfräschare och god ventilation.

Förtroende och garantier

Den framtida köpare kommer att vilja ha så mycket information som möjligt och kommer att ställa frågor som du måste svara klart och sanningsenligt, att undvika bedrägeri. Att främja förtroende, säkerhet och öppenhet kommer att vara mycket användbart för att visa räkningar korrigeringar och förbättringar, samt bokföring, beställa dem kronologiskt de utgör bevis för att bilen har vårdats och att de har respekterat de tidsfrister lämplig för underhåll kontroller.

Om ITV var nära till förfall, är det lämpligt att passera innan försäljningen kommer det att ge en ytterligare garanti.

annonser

Foton, försöker ha bra kvalitet och inte vilseleda. Minsta skulle omfatta 6 grundläggande foton: framsida, baksida, sida, motor, inredning, samt tillbehör och extra inte kommer som standard.
När det gäller data och egenskaper för att stå ut i annonsen, erbjuder vi tydlig och relevant information, undvika oklarheter. Viktigast blir körsträcka och ålder. Andra viktiga faktorer för köparen är: fordonets registreringsnummer, märke och modell, de cocheno lidit olyckor tillståndet i kroppen och chassi, motor status, status för klädseln, bränsletypen och konsumtion, antalet ägare som har haft bilen, säkerhetsutrustning och komfort, vara uppdaterad på mantenimientosy har passerat ITV och, naturligtvis, pris.

formaliteter

På webbplatsen för DGT förfarandet och nödvändig dokumentation och krav för att sälja ett fordon detaljer.
Det är viktigt att ha passerat ITV, vara medveten om alla betalningar som skatt och har betalat alla böter och straff före försäljningen.

Om du sålt bilen, kom ihåg att göra ändringen av äganderätten till fordonet i kansli generaldirektoratet för trafik.

Och glöm inte ...

-Ge aldrig fordonet utan att ha i dina händer det ursprungliga köpeavtalet (Om privat) eller faktura (om leveranser till ett köp) och en fotokopia av identitetskort i Spanien köparen (DNI / Green Card, om de är individer, eller CIF, oavsett om de är företag). Om det är en försäljning, måste du innehålla moms på fakturan. Det är viktigt att ange i kontraktet timme och minut när fordonet leveranser: kom ihåg att böter av fasta radar och för att inte ha klarat ITV kommer att komma som inte förekommer i registret över fordon byter ägare.

-Berättar köparen inom 15 dagar du skickar kopia av registreringsbevis anger att fordonet är redan i ditt namn. Om du inte har fått det här dokumentet inom 15 dagar, gå till trafikavdelningen att kommunicera att du har sålt bilen.

Du kan också vara intresserad

Överföra din bil

Ändra bilen i ditt namn