Hur man framgångsrikt överklaga en trafik biljett

Hur man överklagar en trafik biljettHur man överklagar en trafik biljettHur man överklagar en trafik biljettHur man överklagar en trafik biljett

Gränser för att väcka talan

Enligt den nuvarande lagen om trafik, och om inte vill betala böterna, är det dags för överklagande 20 dagar från anmälan av påföljd (TESTRA meddelanden ingår de Edictal trafikböter), precis samtidigt om du väljer att betala och 'nytta' av förtida betalning. Om mängden som skall betalas är inte mycket stora (ett ringa brott, till exempel, kan inte överstiga 100 euro, som omvandlas till 50 euro för snabb betalning), Gör en stor majoritet av förarna inte vill komplikationer och väljer att betala och därför 'förmån' 50 procent 'rabatt'. Det kan dock vara något slags fel eller oegentligheter med vilken du kan undvika att betala den.

Formella fel och tester

När du har anmält böter eller påföljd, Det första du bör göra är att analysera från den första till den sista ordet anmälan av böterna söker alla möjliga sätt fel. I denna första inspektionen, kolla alla dina personuppgifter (ID, namn) och korrekt identifiering av fordonet (märke, modell och registrering). Om du ser något fel i dessa data, finns det redan ett skrivfel och kan överklaga påföljden och därmed undvika att betala den. Vi kan också ta till resonera om meddelandet eller bulletin klagomål inte informera oss om detaljerna som är involverade i det fall att brottet kan generera förlust av poäng.

för en fina föreskrivna, Administration bör överdriva tidpunkten för anmälan av klagomålet. Detta är en funktion av brottet. Den mindre är 3 månader och den allvarliga och mycket allvarliga är 6 månader. Efter det våra respektive argument börjar igen för att räkna tid, vilket ger administrationen fyra månader för att svara.

Vi analyserar de två vanligaste typerna av böter för hastighet, parkering och hoppa över en lätt söker eventuella misstag.

- hastighet: Resurser för fortkörningsböter är inriktade på att be om bevis för att ett sådant intrång har funnits och har upptäckts av tillförlitliga metoder och vederbörligen godkänd. Om du för närvarande egna klagomål förvaltningen skickar oss båda från DGT Complaint Center Leon så många kommuner Trafiko Transit Katalonien och Baskien, figur fotografering och motsvarande radardata. Väl

- marginaler: En annan aspekt som inte bör förbises efter ett klagomål från fortkörning är marginalen som du har sökt. I fotografiet kan du se den hastighet med vilken bilden togs. Enligt lagen, de fasta radar har ett maximalt fel av 4 km / t på mindre än 100 mätningar och 4 procent i mätningar över den hastigheten. Den mobila, är under tiden 7 km / t på mätningar av mindre än 100 km / t och 7 procent vid högre hastigheter. Själva felet beror på varje anordning som är godkänd av Metrology. Vad vi gör måste vara klart är att det inte finns någon radar godkänts av detta organ som har ett fel på 0 procent. Måste vara försiktig i detta avseende som vissa rapporter har pekat på den som används marginaler har gått ner utan förvarning, så föraren kunde innan cirkulerar till 130 km / t utan att sanktioneras (med marginaler tillämpas), nu ja det skulle vara att överstiga 126 km / t på en fast radar eller 128 km / t på mobila enheter camufaldos.

den böter Det kommer inte att gälla om enheten inte har utsatts för perceptuella metrologiska kontroller (du kan begära ett test eller rapport tillförlitligheten radar har 'fångat' dig), eller om den inte skilja fordonet eller inskrivning i fotografi. Ska vi har använt det maximala beloppet inom omfattningen av den fina vi kan fråga sig varför och bör vara konsekvent, som kommer att förändras med nästa ändring av förordning Sancionador-. I annat fall kan vi anspråk på brist på proportionalitet. Om det finns något fel, har det gått ut eller krävts vi kan också lita på det.

- parkering: När det gäller sanktioner av dålig parkering vi kan be fotografiska bevis, även om ordet är nog agent. men controllers reglerade parkeringsplatsen ORA ingen presumtion om sanning och Ja vi kommer att kräva bevis på vad de säger eller ta kvittot att bevisa att de har betalat parkeringsavgiften. I andra fall kan vi ge en bild för att bevisa att fordonet felaktigt parkerad inte. Bortsett från dessa skäl är generiska och receptbelagda, utgångs och brister.

- Hoppar ett trafikljus: Om det framgår av meddelandet att du har missat en stoppljus och bilen visas 'jagas' av en kamera, som i fallet med fortkörning biljetter, bör du kontrollera att registreringen av bilen är helt synlig, förutom att övervaka trafikljuset fortfarande inte är i fas bärnsten. Du kan också begära en rapportera korrekt drift av kameran.