PSA meddelar den faktiska förbrukningen av 28 bilar Peugeot, Citroën och DS

Publicerad faktiska förbrukningen av 28 modeller PSA GroupPublicerad faktiska förbrukningen av 28 modeller PSA GroupPublicerad faktiska förbrukningen av 28 modeller PSA GroupPublicerad faktiska förbrukningen av 28 modeller PSA Group

I november 2015 i en media samband med misskreditera bilsektorn efter hoppet för motorer souped Volkswagen meddelade PSA Group har för avsikt att publicera kunder konsumtion av sina bilar i faktisk användning. Åtta månader senare har vi resultatet. 28 modeller har valts för analys av Peugeot, Citroën och DS varumärken, baserat på den ökade försäljningsvolymen.

I listan som tillhandahålls av det franska företaget uppskattas en maximal skillnad av upp till 2,7 liter per hundra kilometer konsumtion rutter mellan laboratoriedata och verkliga. Den största skillnaden presenterar 3008 Peugeot 130 1,2 PURETECH Börja med&Stoppa sexväxlad manuell växellåda och 17-tums hjul, krävande laboratorium 4,9 liter till 7,6 liter till hundra och under verkliga förhållanden. På den motsatta sidan är Peugeot 208 1,6 BlueHDi 100 med fem-växlad manuell växellåda och 16-tums hjul, vars svängningar 1,2 liter per hundra kilometer reste. Totalt sett har det visat sig att mätningarna som erhålls är jämförbara med de kunder PSA (erhållen i oberoende undersökningar).

Mätningen utförs av PSA bestämdes med användning av protokoll som definieras med icke-statliga organisationer Transport & Miljö (T&E) och Frankrike Nature Environnement (FNE) och granskas av Bureau Veritas. Inspirerad av det europeiska projektet RDE (Real Driving utsläpp) bränsleförbrukningen beräknas genom en bärbar utrustning installerad i fordonet (PEMS). Mätningarna utfördes på allmänna vägar är öppna för trafik (25 km stad, 39 km väg och 31 km på motorvägen) och i aktuella körförhållandena (Användning av luftkonditionering, vikten av bagage och passagerare, ojämn terräng, osv).

20 modeller senare i år

Greg Archer, chef för Clean transportfordon & Miljö "dessa tester i verklig användning förse kunderna med mer information representativa tester senare laboratorium så att Nu kan du välja de mest effektiva modellerna med full kännedom om deras faktiska förbrukning".

Före utgången av året kommer PSA Group släpper siffrorna för andra 20 modeller. Dessutom, kommer att ge en simulator som gör det möjligt för kunderna att förutse konsumtion av din bil beroende på körstil och används (mix stad / landsväg / motorväg fordonets last ...). också, också ge en tillämpning av sparsam körning vilket kommer att styra konsumtionen och därmed CO2-utsläpp. Och år 2017, den franska gruppen publicerade utsläpp av kväveoxider under förhållanden med faktisk användning av kunder.

Lista över verklig förbrukning jämfört med godkänd

Peugeot bilar: verkliga förbrukningen

Peugeot-modeller

Citroen: real konsumtion

Citroën-modeller

DS bilar: verkliga förbrukningen

DS-modeller

Du kan också vara intresserad

Europa godkänner nya tester av faktisk förbrukning internationella harmoniserade lätta fordon provningsmetoder

Bilar som bäst passar deras faktiska förbrukning av den godkända

Real konsumtion av bilar framför den godkända 18% skillnad