Skoda Octavia RS TDI DSG 4×4: faktiska förbrukningen och intryck

Skoda Octavia RS TDI DSG: första intryckSkoda Octavia RS TDI DSG: första intryckSkoda Octavia RS TDI DSG: första intryckSkoda Octavia RS TDI DSG: första intryck

Vi har redan bevis nya Skoda Octavia RS 2,0 TDI 184 hk 4X4 DSG ytoca starta våra turer faktiska förbrukningen på vägen. vanligtvis att innehåller all-wheel drive bil är synonymt med ökade utgifter bränsle, som vissa anklagar mer än andra beroende på vilken typ av dragkraft genom att välja. I fallet med denna Skoda Octavia RSestamos talar om 5: e generationen Haldex avvikelsen, den mest effektiva hittills och samtidigt en som bäst hanterar överföringen av vridmoment mellan de två axlarna, och kan nå 100% till bakaxeln i fall av allvarlig förlust av dragkraft på framaxeln. Detta system är i stånd att agera även innan den når framhjulen slira.

I kombination med fyrhjulsdrift, den Automatisk dubbla kopplingar DSG gör resten i den nya Skoda Octavia RS 2,0 TDI 184 hk att alltid ha rätt växel från synpunkt effektiv, som i fall vi väljer körläge SPORT, Det verkar på motorstyrningen och ändra för att minska svarstiderna. En annan åtgärd på det här sättet är att modifierar avgasljud med hjälp av en fjäril, som är särskilt Jag tycker det är ett klokt och inte de vanliga ljudförstärkning System med andra märken, mer artificiella.

Betyg din bil gratisSkoda Octavia RS TDI DSG 4x4: Consumer riktiga "i schack"

en gång Vi genomsnittlig förbrukning av denna nya version 4x4Skoda Octavia RS TDI, slutsatsen finns i samma linje av andra salonger endast framhjulsdrift. Under vägen har bildats med 5,35 l / 100 km faktiska förbrukningen mätt med vårt tekniska center, ett värde mycket liten med tanke på dess storlek och vikt.

En funktion som hjälper Skoda Octavia RS TDI 4X4 att få denna post konsumtionsvara är Tröghets funktion DSG, som frikopplar motorn av förändringar i favoritbackarna när vi lyft gasreglaget. På stads-, mer av samma, erhålla med verklig förbrukning på endast 6,66 l / 100 km, också mycket låg för en saloon AWD och automatisk växellåda.

Visst, i en hypotetisk värde och nytta det finns inget som Nu när Skoda Octavia RS TDI DSG 4x4, placera en premie i paritet med sina bröder Volkswagen Group ... men borta från dessa i pris.

Du kanske också är intresserad av:

Skoda Octavia firar 20 år av framgång

Så Skoda Octavia RS dans 4X4 i snö

Alla faktiska förbrukningen av VW Group och Mitsubishi, detaljhandel