GLC Mercedes 4Matic 250D Coupé: intryck och faktisk förbrukning

GLC Mercedes 4Matic Coupe 250D, bilder på vår första testetGLC Mercedes 4Matic Coupe 250D, bilder på vår första testetGLC Mercedes 4Matic Coupe 250D, bilder på vår första testetGLC Mercedes 4Matic Coupe 250D, bilder på vår första testet

Det är inte förvånande att utbudet av ett fordon består av varianter baserade på samma motorblocket, men kan bli det i en nyare modell räkning inte kombineras de mest moderna växellådor finns på varumärket med den mest raffinerade och effektiva tillgängliga drivmedel. Detta händer i fallet med GLC 250D Mercedes 4Matic, som fortsätter att anställa veteranen blocket 2143 cm3 deplacement-denna gång med två turboaggregat i serie att driva den här versionen, i stället för den modernare och effektiv motor av 1,950 cm3, som definitivt skulle öka nöjet att använda mer finess (se priser och tekniska data från Mercedes GLC Coupé kedja i Spanien).

På vår väg resa ombord på GLC Mercedes 4Matic Coupe 250d, inga problem, men urban användning mer än önskvärt bullernivåer som ses i 2143 cm3 motorn. När det gäller automatisk växellåda momentomvandlare, den så kallade 9G-Tronic, måste jag säga att detta är en 9 växellåda med en mycket korta svarstider möjliggör snabbare växlingar än vanligt och speciellt jämn drift manövrar.

avseende på GLC dynamiska beteende Mercedes 4Matic Coupe 250d, är anmärkningsvärd förmåga hos denna enhet för att innehålla någon minsta rörelse av kroppen, även om det är sant som utrustar både Pack AMG med sportchassi och elektroniskt styrda spjäll. Dessa alternativ är intressanta i fallet med att försöka öka hastigheten kurvtagning, men jag måste säga att framaxeln blir för stel och kan inte riktigt smälta stegen förhöjd fotgängare, något som inte hjälper större styvhet i fallet med däck som tillåter shoot utan tryck i händelse av punktering. Personligen för dagligt bruk, bara välja spjäll kontrollerade var det alternativ som satt på den "normala" GLC vi testade för ett år sedan och kände sig mer bekväm på fast shabby. Hur som helst, är det förvånande eftertryck och säkerhet som överför dessa fordon som väger 1,956 kg att bara hitta någon tröst för en god fördelning av massor av 54/46%.

GLC Mercedes 4Matic Coupe 250dReal konsumtion GLC Mercedes 4Matic Coupe 250d

På vår rundtur i faktiska förbrukningen, den Mercedes GLC 250D Coupé Det har krävt genomsnitt av 6,86 l / 100 km highway -6,23 och 7,81 i staden-, endast 0,2 liter / 100 km mer än den 220d och på grund av ökad kapacitet prestacional märkena i första rekommenderas, för som vi dra fördel av sin bärförmåga kommer att närma sig 2,5 ton. Självklart kör snabb konsumtion är större kraftfullare men når inte 2 liter skillnad. Det är sant att denna motor har en premie om cirka 2500 euro, men det är vi pratar om ett fordon som en del av 54,900 euro och att "peak" bör inte vara ett problem när du väljer denna typ av fordon.