SsangYong Korando D22T Aut. 4×4 åsikter och faktisk förbrukning

SsangYong Korando D22T 4x4 Aut. Första intrycketSsangYong Korando D22T 4x4 Aut. Första intrycketSsangYong Korando D22T 4x4 Aut. Första intrycketSsangYong Korando D22T 4x4 Aut. Första intrycket

SsangYong just uppdaterats till Korando begränsa sin marknadsföring till en motor 2,2 liters deplacement och 178 hk effekt, tillgänglig både framhjuls 4x4. Vår enhet, vi redan har bevis i dessa dagar, är den version Limited fyrhjulsdrift och automatlåda, och även prestacionalmente uppfyller kraven i de flesta förare, automatisk växellåda misslyckas att övertyga allt jämfört med någon av sina konkurrenter SUV.

Automatisk omkoppling av den nya SsangYong Korando är en transmissionen 6 hastighet och momentomvandlare, vilket bör förbättra sin förvaltning och support-inte en sann sekventiell operation kan blockera en-fly. Men inte motordelen och förändring som verkligen skulle kunna förbättras, och dynamiskt är också långt ifrån andra kompakta SUV som kommer att betraktas som konkurrenter. Deras beteende är vanligare idag asfalt chassi balkar och tvärbalkar såsom de som används SsangYong Kyron i år och Actyon.

den Huvudproblemet med denna SsangYong Korando ligger i en överdriven stigning på grund av en mjuk suspension omfattar inte kroppsrörelser, som läggs till i styrningen är något långsam. Resultatet är ett steg opålitlig kurva där man aldrig känna verkligt stöd och ledningens kontroll. Ett objektivt faktum som inte kan förbises är diskret bromsförmåga, mycket spritt mellan de 3 provningarna vanligtvis göra och ett avstånd Det har inte fallit från 85,5 meter för att stoppa från 140 km / t.

SsangYong KorandoNågot som i sig uppfattar en klar förbättring jämfört med föregående Korando är användningen av material av högre kvalitet trim, soft touch och modernare utseende. Interiören är nu mycket väl användas, belyser en enkel och effektiv minskning systemet baksätet. I praktiskt kan det säkerligen anses vara höjden av sina främsta rivaler SUV.

SsangYong Korando D22T. 4x4 Aut faktiska förbrukningen

Som ni kan gissa, sektionen faktiska förbrukningen är inte heller den starkaste punkten SsangYong Korando en som, som sagt, kommer med en dieselmotor propeller ganska: 2157 cm³. Och det är att även om de uppgifter som erhållits på vår turné väg Det är inte alarmerande -6,5 l / 100 km i genomsnitt-, sanningen är att denna kombination av motor och växellåda kräver en mycket avslappnad rida om du inte verkligen vill närma sedan figur 8 l / 100 km.

redan vid användning i städer, SsangYong Korando detta straffas den stora slip momentomvandlare, få en faktiska förbrukningen av 9 l / 100 km i genomsnitt. Kort sagt, för att hitta skäl för att köpa denna Korando måste begränsas till dess "reducerad" pris jämfört med konkurrenter som makt och mekanisk konfiguration, men har tydligt pekar på punkten är något undan vanligtvis rivaler.

Du kanske också är intresserad av:

SsangYong Rexton 2017: så

Den Ssangyong Korando blir elektriskt med 2019

Kommentarer och faktiska förbrukningen av SsangYong Tivoli