Ateca Seat 1,4 EcoTSI vs Toyota C-HR, hva SUV er bedre?

Sammenligning: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSISammenligning: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSISammenligning: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSISammenligning: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSI

Toyota C-HR har nådd markedet Revolusjonerer med futuristisk design, og at egen karakteristiske stil synes å være godt supplert til tider med sin unike mekaniske hybrid bensin / elektrisk. Folk som går over konvensjon segment kompakt SUV på alle måter, C-HR du får se og å føle seg som en bil forut for sin tid, mye som Toyota tar år å lære oss i fremtiden med sin fire generasjoner av Prius og noen andre ikke-hybrid versjoner av deres konvensjonelle modeller. Hvordan presentere Toyota C-HR gjør det kan være en unik modell, uten direkte konkurrent, for at svært personlig og autentisk definisjon og stilistiske og mekanisk kombinasjon.

klart utformingen regler Toyota C-HR på andre aspekter, og har tatt hensyn til følelser mer praktiske grunner, men absolutt ikke sin funksjonalitet har blitt avhørt. Hvis slo ut, kjører C-HR du ende opp magnetizar. Oversikts utførelser, farger og generelt sin helhet tar deg til en veldig futuristisk fargerik atmosfære og god opplevd kvalitet. Ved design, former og plass du føler en sporty interiør... og bak i en kupé. Ingen dimensjoner er kritiske habitability, men med lite vindu bak der, mye pilar C og under benk, du føler deg "låst".

Ateca SeatMuligens alt dette øker Seat Ateca. Tør C-HR, Ateca er det ren selvfølgelighet, men det er sant at av ergonomi og romslighet du føler "hjemme". Du føler deg veldig romslig, svært lyse, veldig naturlig, veldig behagelig, omfattende og like oppfatter en høy kvalitet. Du forstår som en god familie SUV.

SPACEAteca Seat 1,4 EcoTSIToyota C-HR
foran bredde144 cm138 cm
bakre bredde139 cm132 cm
foran høyde98-104 cm90-96 cm
bak høyde101 cm90 cm
benplass79 cm72 cm
bagasjerom535 liter420 liter

Ateca Seat 1,4 EcoTSI: stor motor

den "normalitet" Ateca Seat også du setter pris på din kjøring. Teknisk sett er det ren conventionality, men på et høyere evolusjonære og kvalitativ grad. hans "lett" Motoren 150 hk 1.4 TSI bensin fantastisk. Hva fine snu og akustikk og hvordan ekstraordinære kjøreegenskaper og pålitelighet. Det har alt å koble driveren og enda bedre Ateca, ytelse av en god turbo bensinmotor gir også en bil. Både i byen og alle veier og kjøre krav, 1,4 TSI Seat Ateca er en motor som alltid føles bra i det hele tatt, for mykhet, lydnivå, elastisitet og tid effektivitet. hans poeng raffinement kommer fra et system som "kobler" to sylindre (Lukker inntaks- og eksosventiler og brennstoff injiseres) i gode kjøresituasjoner, for eksempel, ved hastigheter opprettholdes med lite trykk på gasspedalen. Noen ganger setter du en annen akustisk frekvens, men du kan også se på boksen ser en melding som advarer deg om det. Hvis du glatt kjører på god vei veier du kan se fantastiske gjennomsnitt rundt 5 l / 100 km forbruk, men det er også sant at endringer i utgifter i henhold til motgang av ruten, eller yours krav er eksponentiell. Kom igjen, er at 5-odd kjørecomputer endret for 8 så snart du "du unnlater".

Toyota C-HRToyota C-HR: Magisk!

I denne forbindelse, Toyota C-HR er i en annen dimensjon. 1,8 kombinerer en bensinmotor 98 hk med en elektrisk 77, kan det av mange ganger og i mange situasjoner klare seg selv å drive C-HR i både by og landeveiskjøring. Forskyvning blir magisk kraft til C-HR, når foruten Toyota med sin nye hybrid-plattform tnga har tatt et stort skritt i denne retning, på grunn av dets større elektrisk kapasitet. Kanskje fortsatt litt ansvar hviler ikke på høyre fot å utnytte kraften skift C-HR, men å være følsom, myk og mild med gassen, avkastningen på effektivitet (fantastisk og utrolig å lavt forbruk deg å involvere deg) Og tilfredshet er makeløs med svært raffinert 1,4 EcoTSI av Ateca. I urbane reiser og hverdagen spesielt i de tykke syltetøy en stor by, du bor fortiden og fremtiden vendt begge teknologiene, selv telle Ateca med et driftsresultat Stop-Start-system.

FORBRUKAteca Seat 1,4 EcoTSIToyota C-HR
forbruk byen7,1 l / 100 km3,4 l / 100 km
forbruk Highway6,1 l / 100 km4,9 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk6,5 l / 100 km4,3 l / 100 km

I sin optimalt miljø bruk, Toyota C-HR er ubeseiret og hvis 80 prosent av dine erfaringer med bilen er i byen, muligens ingen bedre kompakte SUVer på markedet. Og som hybrid som er, C-HR har også ikke få og kanskje Transcendental administrative fordeler: regulert parkering, tilgang til byen under protokollen antipollution, etc. Teknisk sett også dens cAutomatisk Ambio er en stor argument trøst, Så mye som den tradisjonelle manuelle endring Ateca antatt høy jevnhet og presisjon.

Toyota C-HR vs Ateca SeatToyota C-HR vs 1.4 EcoTSI Ateca Seat: sensasjoner

men i road opplevelser er svært forskjellige. Toyota C-HR ber deg være følsom, mild og beskjeden med gasspedalen, men innstillingen og omstendighetene ikke alltid tillater. Under middels og sterk akselerasjon, den mekaniske responsen til C-HR oksiderer det som hittil har vært mye stor ytelse og respons. Toyota er ikke en rask bil, Heller ikke å være, men det er situasjoner som selv Du kan føle at det ikke skal gå. Og sin valutakurs, den bensinmotor over-revolusjonerer mye uten noe som tilsvarer akselerasjonen oppnådd.

YTELSEAteca Seat 1,4 EcoTSIToyota C-HR
Acel. 0-100 km / t8,63 s11,66 s
Acel. 0-1000 meter30.40 s33.37 s
Forbikjøring 80-120 km / t8,21 s8,56 s
Loudness 100 km / t67 dB66 dB
Loudness 120 km / t68,8 dB69,1 dB
Bremsing fra 140 km / t68,9 m73,3 m
vekt skala1,382 kg1,488 kg

Du trenger ikke å forklare hvordan konvensjonell mekanisk gruppen fungerer Ateca Seat, men stress som deres fordeler er lyse og veldig hyggelig svaret i enhver situasjon. oppførsel Ateca er også vanlig, føler og holdning, og svært gode resultater, stabilitet, effektivitet, sikkerhet og komfort. C-HR normalisert mye og med god følelse og oppførsel av Toyotas hybrider. Ingen alacrity av Ateca dynamisk kurve, men du føler solid slitebanen, presis guidet patching og svært komfortable. Det er bare noe som forteller deg at det er en annen bil: din touch (hybrid) bremse.

Kort sagt, Seat vinner denne sammenligning Ateca til punkter. resulterer i en SUV mer komplett og allsidig, og også i alle seksjoner i samsvar med god tone. den Toyota C-HR er en SUV mer spesifikk, ja det gjør byen et ideelt miljø for effektivitet og kjøreegenskaper.

Rabatterte priser (MAYO 2017)Ateca Seat 1,4 EcoTSI (Fra 26 150 til 31 350 euro)Toyota C-HR (mellom 24.750 og 29.000 euro)

Du kan også være interessert i:

Seat Álora: Den nye 7-seters SUV?

Toyota C-HR vs Kia Niro: den beste hybrid SUV?

Vi testet Karoq: Skoda Ateca