Böter lägga mer skåpbilar och lastbilar

Böter lägga mer skåpbilar och lastbilar

den skåpbilar och lastbilar är återigen under granskning Trafik med den nya särskild övervakning kampanj som DGT utförs tills 21 februari. I samma kampanj genomfördes för ett år sedan, var mer än 80.000 sådana fordon övervakas och rapporteras mer än 11.000, nästan 14 procent kontrolleras.

I fallet med lastbilar och skåpbilar, och som uppträder med bilar och motorcyklar, Fortkörning är den vanligaste brottet bland förare. För ungefär ett år sedan, startade sin verksamhet radar känna igen och särskilja den typ av fordon i fråga kan göra det klagomål anpassad till, lägsta tillåtna maxhastigheten i dessa fordon än personbilar, 100 eller 90 i motorväg länkar, beroende på vehikeln och 80 eller 70 på konventionella vägar.

För det andra, ockupera böter för att inte ha ITV för, kom ihåg att dessa fordon måste passera oftare än personbilar, och inte ha obligatorisk försäkring. Andra problem med dokumentationen av fordonet eller föraren är den tredje orsaken till fina mellan skåpbilar och lastbilar. Följt av nonuse av säkerhetsbältet, som det fortfarande är ett pågående problem i denna typ av fordon. vanligaste är också böter för övervikt eller stress och mindre positiva till alkohol och droger.

För lastbilar, oregelbundenheter i färdskrivaren och körtider ockupera den stora majoriteten av böterna. kommer att följa tekniska brister i fordon och övervikt och dåliga lastning eller stuvning av detta. Stäng rankningen icke-användning av bilbälten och alkohol och narkotika positiv

återfallsförbrytare krig

Eftersom ett år sedan DGT har börjat informera generaldirektoratet för landtransport påföljder som begås av återfalls förare, så att bortsett från straff för förare-egna undersökningar av företag de arbetar för görs, även överväga företag som begår allvarligare brott förlorar förmågan att arbeta i vårt land.

Du kan också vara intresserad

Van förare är mer benägna att krascha

Skåpbilar och motorcyklar, enmersas i många olyckor

10 tips för att hålla i åtanke att ta steget in i en hyra van