Mindre säkra bilar, enligt Euro NCAP

Bilar med sämre poäng i krocktester av Euro NCAPBilar med sämre poäng i krocktester av Euro NCAPBilar med sämre poäng i krocktester av Euro NCAPBilar med sämre poäng i krocktester av Euro NCAP

den bil krocktester av euro NCAP anor 1996. Nästan 20 år senare, resultaten av företaget förblir avgörande för att bestämma säkerhet och skydd nivå bilar vi ser idag på vägarna. Bevis som med tiden blivit strängare, specifika och erbjuder resulterar i ett brett utbud av funktioner.

Idag gör Euro NCAP olika tester i sina krocktester: frontalkollisioner, sidokollisioner och kollision bakifrån. den resultat De är uppdelade i olika sektioner: förutom de stjärnor (0 och 5), bestäms det ena procent och en poäng i vuxen passagerare skyddsnivån, barn passagerarskydd, fotgängarskydd och assistanssystem.

Med data i handen Euro NCAP offentligt erbjuds i olika vågor av tester, vi detalj Vilka är de minst säkra bilarna i denna 2015 och 2014. Tänk på en sak: 2015 tester har förändrats och ökad trösklarna som krävs för att få 3, 4 och 5 stjärnor. Du förstår, mycket kommersiella fordon på listan och framför allt mer negativ i systemen sektions poängen bistånd.

två stjärnor

Den enda fordon som har fått 2 stjärnor i Euro NCAP krocktester under de senaste två åren har varit Lancia Ypsilon. Italienska verktyg straffar huvudsakligen i två kategorier: vuxen skydd (44 procent) och assistanssystem (38 procent). I de andra två sektionerna godkänner rikligt: ​​skydd av barn (79 procent) och fotgängarskydd (64 procent).

Mindre säkra bilar, enligt Euro NCAP

Tre stjärnor (2015)

Här finner vi en viktig listan. i 2015, fyra fordon har fått ett 3 betyg. En av dem är Renault Trafic, vars svagaste punkterna är vuxen passagerarskydd (52 procent), fotgängare (53 procent) och hjälpsystem (57 procent). den Opel / Vauxhall Vivaro, Samtidigt har det en mycket likartad poäng till Trafic eftersom den inte överstiger 57 procent under de tre föregående parametrarna och godkänd med anmärkning (91 procent) för att skydda barn åkande, som i Renault bilen.

den Fiat Panda Cross Det är också på listan. Om någon, inte överstiger 46 procent i förhållande till hjälpsystem och stannar med 50 procent i fotgängarskydd. Som om skydd för vuxna och barn som han har gjort 70 och 77 procent. den BMW Z4 Det är den fjärde bil 2015 visar en tre stjärnor i Euro NCAP: Tyska cabriolet drar ut en 46 procent närvaro system, 61 procent för skydd av barn och 69 procent i vuxenskydd.

Tre stjärnor (2014)

Om vi ​​tittar ett år 2014, vi ser hur listan av fordon med 3 stjärnor är mycket högre. den Dacia Logan MCV har en låg närvaro system 38 procent och vistelser efter 57 och 55 procent i vuxen och fotgängarskydd. den Suzuki Celerio, Samtidigt aktie Not assistanssystem med Dacia.

Två kommersiella fordon 'bröder' i PSA Group aktie Not: Peugeot Partner och Citroen Berlingo punktera med 48 procent stödsystem och 56 procent hos vuxna åkande skydd. Två andra bilar från det franska företaget filosofi och dela plattform: Peugeot 301 och Citroen C-Elysée, med en ännu värre 33 procent närvaro system och 54 procent i fotgängarskydd.

En elbil i listan: Nissan e-N200 Evalia, En annan negativ skiv närvaro system (38 procent), och 60 procent i fotgängarskydd. den Renault Megane kombi Tredje generationen tar 48 procent närvaro system och en annan 60 procent i fotgängarskydd. Slutligen MG 3, ett fordon som inte säljs i Spanien, 38 procent aktier notera hjälpsystem och 59 procent i fotgängarskydd.

Mindre säkra bilar, enligt Euro NCAP

fyra stjärnor

De bo nära att få den högsta poängen, men ta en anmärkningsvärd tecken på 4 stjärnor i Euro NCAP krocktester. i 2015 Nu har vi stängt, så har betygsatt dessa bilar: Karl Opel, VW Caddy, Audi TT, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Hyundai i20, Mini Clubman, Fiat 500X och Mazda 2, CX-3 och MX-5.

förra året 2014, 4 stjärna erhålles följande fordon: Kia Soul och Soul EV, Mini Cooper, 'bröder' Toyota Aygo, Peugeot 108 och Citroen C1, det andra paret Fortwo-Forfour och Twingo, Opel / Vauxhall Corsa, Hyundai i10, Citroen C4 Cactus och Ford Tourneo Courier.

- Du kanske också är intresserad av:

Lancia Ypsilon, endast två stjärnor i krocktester Euro NCAP.

Skoda Fabia, BMW Active Tourer, Nissan Pulsar och Tesla Model S femstjärniga Euro NCAP.

Videonoticia: Smart Fortwo vs Mercedes S-klass, hur kommer efter en frontalkrock?