Cockpits i framtiden, virtuell verklighet

Cockpits i framtiden, virtuell verklighetCockpits i framtiden, virtuell verklighetCockpits i framtiden, virtuell verklighetCockpits i framtiden, virtuell verklighet

den flytande kristall -LCD- har under många år använts i klockor bilder, princip inom särskilda områden av information, där digital grafik tolkade mycket tydligt avsedd att projicera information. Men digital information har komplettera eller ersätta den analoga rektor, som traditionellt med en fysisk nål och en skala som vi rapporterar hastighet, varv per minut (rpm), den bränsle i tanken eller temperatur vatten motor, bland andra parametrar. Nu med de flesta tekniken tillämpas på bil, är mer information som pekade på informera föraren och detta har lett oss att möta allt backsplashes trångt analoga eller digitala klockor, skärmar, switchar och andra mekanismer, som begränsar både design och intuitiv användning av utrustningen och läsa information.

Audi TTden kristalldisplayer centrala flytande De har låtit minska antalet omkopplare och klockor fysiska, vid projicering på en samma virtuella ytan kontroller med olika funktioner beroende på det valda området. en virtuella tangenten kan vara volym radio, zooma kartan navigationssystem eller regulatorn uppvärmning säte, till exempel.

nu, Audi har tagit ett steg längre i sin nya TT, till undvara den central skärm och absolut flytta alla informationsrutan körläge. den "virtuell cockpit 'av Audi TT Den består av en LCD / TFT-skärm, gemensam teknik i platta TV-apparater våra dagar, 12,3 inches Det skjuter samtidigt olika information som vi hävdar. Samma fysiska plats i bilden förändring image, eller prioritera mekanisk informations, av resor, av underhållning eller av navigering, till exempel.

facia framtiden smartphone är ett perfekt exempel på den varierade information som kan projicera en LCD display typ, även med animerad grafik och färg. den TFT-skärm virtuella Audi cockpit Den har en upplösning på 1440 x 540 bildpunkter, med mycket tydliga bilder och skarpa kontraster uppnås. den mikroprocessor grafiskt 1 GHz 4 kärnor processer åtta miljarder beräkningar per sekund. den takometer Den beräknas 60 bilder per sekund, göra virtuella nålen rör sig med mycket smidighet.

I vissa fall kan denna teknik tjänar till att ge olika utföranden ram, ändra färg eller storlek stavning, men det har också varit nödvändigt att integrera nya enheter bil, såsom system som känna igen trafikskyltar och visa oss skylten i bilden, radar som fångar bilarna framför oss och representera den på skärmen; i hybrider deras animerad grafik De informerar oss om lastnings- och lossningsprocesser eller i 4x4, driften av transmissionen.