Sammenligning: Renault Clio 1.5 dCi og 1,5 dCi Dacia Sandero, er den samme bilen?

Renault Clio 1.5 dCi og 1,5 dCi Dacia Sandero, vendtRenault Clio 1.5 dCi og 1,5 dCi Dacia Sandero, vendtRenault Clio 1.5 dCi og 1,5 dCi Dacia Sandero, vendtRenault Clio 1.5 dCi og 1,5 dCi Dacia Sandero, vendt

Dersom 20. september hadde 2004 noen spådd at i dag ville være en av markedslederne i salg som markerer, en hastighet på kebab og brolagt, presenterte vi det første produktet i hjertet av Tyrkia... de fineste ting noen ville ha fortalt ham er at han ikke var tilregnelig. I den økonomiske "boom", Rumensk merkevare Dacia visjonær, nylig kjøpt av Renault-gruppen, inviterte han oss til å vite hvem som kalte det "mirakel bil "betyr en Logan for 5000 €. Ingen ABS, ingen servostyring, ingen kollisjonspute, ingen air condition, med en kropp 20 mm høyere enn noen saloon ... ikke engang overveid for Vest-Europa.

Dacia Logan ble født som en arbeidshest for nye markeder og innfall av skjebne, I dag er ikke bare merkets markedsvekst, men de få "trekke lastebil", og med en hastighet på 44%. Bedre utstyr, måneder etter at eksotisk tur i Frankrike ga nikk til at Logan og en bil, er du ferdig med å opprette en hel rekke: nå har fire ulike modeller. Og hvis Dacia Duster Han forventet et år siden å bli vellykket i flere måneder av overraskelse den mest solgte SUV, Sandero er nå heist flagget: Hvis det i august 2013 var den mest solgte bil markedet i desember er fortsatt på topp 3. Er det noen som ikke kan tro? Det kan ikke ha fulgt utviklingen av merkevaren.

Dacia emergente

Ikke bare i design og bedre presentert, Den lave kostnaden er ikke hva det var i 2013. Dacia Sandero klatre til selv å være klar over at du gjør på mekaniske deler av gamle Renault Clio, er en annen historie. Sant, klø deg og tape, og merkkostnadsbesparelser, for eksempel, den gigantiske hjulet (uregulert selv i dybde), i en for myk sitteplasser, og en mekanisme for å regulere dens høyde som nesten synes å slynge dere i en felles instrumentering for diesel og bensin og umerkede skjæring i en stammen eller en tanklokket bare åpen ved skiftenøkkel ... eller til og med en parasoll uten deksel for speilet som produserer refleksjoner incomodísimos for sjåføren. Men så er det at, med samme lengde som kampen og Renault, Dacia vet hva spiller: forbedrer plass Clio, opp til 10 cm bred bakbenet 2 cm, høyde 7cm og 40 liter av stammen.

I tillegg, og fremfor alt etter hans siste restyling, Dacia Sandero utstyrer allerede datamaskinen, ESP, sidekollisjonsputer og Isofix standard, og monter alternativ til parkeringssensorer (206 €), Bluetooth og USB (standard på vinner), klimaanlegg (425 €), cruise control (150 €), nettleser med berøringsskjerm (230) ... En skikkelig godbit og etter at betaling alt, Dacia Sandero 1,5 dCi en ikke vil koste mer enn 12.500 € til 5000 € ... enda mindre enn en Clio tilnærmet det samme utstyret.

Selvfølgelig er en Renault Clio Renault Clio ... og denne frodige ny Clio IV. Engasjerer seg i sikte, og berøring, og at til tross for helt ny plattform, den nye Sandero bokstavelig talt "kopiere" også sine nye midtkonsollen, luftventiler og kontrollerer distribusjon ... og først urolig. Hvor mye prisforskjellen? Men materialer, fargerike, komponenter og, fremfor alt, endelig justering trinnet synes å spørre noe annet arrancarlo som skal vises som en overlegen kjøretøy. Hvordan å fullføre bekrefte?

Sammenlignings Clio vs Sandero

kretsen

så vi velger sette bilene i INTA (National Institute of Aerospace Technology) til å utføre bestemte oppgaver, og se hvordan det oppfører seg hver grense. Vi startet med et eslalon, og klar seier for Renault Clio. Rask, aktivt, reaktivt, med en ESP-innvirkende og øyeblikkelige retningsforandringer. bare brukes 9,0 sekunder, en 9,5 fra Dacia Discover som det tar lett, men i sterk støtte mister presisjon. Understyring og i stor grad øke frekvensen ikke faller mellom kjegler, en svært påtrengende ESP prøver alltid å hindre ytterligere ras kroppen.

Etterfulgt fulgt~~POS=HEADCOMP av alltid krevende og definitive test eller unnvikende elg. Og god generell kommentar, ja, med Renault Clio også bedre: Det er mer nøyaktig veiledning, uten mye krenging og mer kompatible korrigere baner. får vel slå raskere måte, 72,2 km / t sammenlignet med 69,7 km / t av en Dacia Sandero til slutt er det ned igjen rate: går så langt som det holder ut ESP, siden grensen du mister din retning, og når det begynner og slutter før du går til å gli rett.

I fjor, asymmetrisk bremsing fra 80 km / t, med høyre og venstre hjul på tørr asfalt på glatte gulvet. Og her, overraskende reaksjon Dacia Sandero, som for det bil på bare 60,2 meter, 70 meter fra Renault Clio. Sterk og rask, men, ja, også mer nervøs reaksjon, noen ganger tvinger holde retning for å holde banen. Renault Clio tydelig forlenger bremsing, selv om endringen er mer stabil og lineær. Kampen ble mer (Clio) eller mindre (Sandero) kontroll som er spørsmålet.

Sammenlignings Clio vs Sandero

... Og veien

For noe sånt som hva som skjer i kretsen. Ikke så mye hvordan, men hvor. Fordi kalde data deretter skjule en annen virkelighet. Faktisk, du venter på de gode samlede resultatet i ytelse Renault Clio 1.5 dCi, men kanskje de overraske deg flere gode registreringer av en ydmyk Dacia Sandero. Og er at deling samme mekanikk Diesel 90 hk Renault (Glimrende, forresten), med et legeme lettere 80 kg og dermed, sammen med evnen til å "trekke" utvekslings utviklinger 15 prosent lengre, Dacia vil forstå at mye har videreutviklet sitt utilitaristisk ... selv denne tiden økt stivhet demping.

Ikke rart så Som svar, glatthet eller mekanisk ytelse, forskjellene mellom dem er minimal. Bare forbruk (fortsatt god både gi klar fordel å Renault stole på byen med stopp / start ... og touch, selvfølgelig. Fordi, utover gode og par tall, Renault Clio bilen føles alltid bedre. Ikke dårlig Dacia Sandero hjul, behagelig i daglig kjøring og med en mer enn riktig kjørekomfort. Men Clio er noe annet.

It lapper og touch, spesielt en mye mer nøyaktig og informativ, og flere suspensjoner retning filtrerings. Og du føler deg mer som du øker nivået på etterspørselen. mer isolert (i Dacia snitt lyddempende materiale er kjent), trekker bedre, mer avgjort sirkulerer med høy hastighet og, fremfor alt, er legemet alltid er mer utsatt. Løsere mindre kraftig støtte og ikke så nøyaktig i deres baner, som driver Dacia Sandero enkel, men krever større forsiktighet bak rattet. Ja, forsto jeg som et transportverktøy, ikke bare utgjør ikke noe problem, men kan også overgå forventningene.

endelig konklusjon

Har Sandero? Ja. Er det bedre å Clio? Too. Har den endelige seieren? Så langt, alltid for Renault. Og, selv med betydelige forskjeller, er suksess alltid hjemme. De to endte desember mellom de 10 mest solgte biler. Den Sandero møter som bilservice ... pluss en annen viktig merverdi i 2013: hans beskjedne 3-stjerners hotellet i tidligere kollisjonstester EuroNCAP har allerede steget til 4, med beskyttelsesverdiene til en Citroen C3 enn en Nissan Micra eller. Er det noen som fortsatt tviler på om dens troverdighet? Jeg, etter å ha levd som september 2004 og nei. Og, i 2013, ble den renoverte Dacia Sandero presenteres denne gang i den luksuriøse eiendom på La Bobadilla i Granada, rytme og iberisk skinke. Of course, symptomatisk. En annen ting er at du også spørre mer til en bil, og kjørepresisjon touch og endte opp med å bo med Renault Clio.