ITV priser: skillnader på mer än 100 procent

ITV priser: skillnader på mer än 100 procent

Priser från Vehicle Inspection (ITV) sträcker sig upp till 102 procent beroende på den autonoma regionen där kontrollen utförs, enligt en studie av Facua.

Variationen mellan den dyraste och mest ekonomiska är 64% för bensindrivna bilar, där Andalusien är den billigaste gemenskap om fordon som väger mindre än 1600 kubikcentimeter tas som referens, Cantabria och den dyraste.

Om talat dieseldrivna personbilar, skillnaderna uppgå till mer än fördubblats, 102 procent, Extremadura och samhället med de lägsta priserna mot Madrid, som har den högsta.

Det genomsnittliga priset för ITV i Spanien år 2017 är 34,62 euro för bensindrivna bilar och 41,9 euro för diesel. I detta avseende, det genomsnittliga beloppet, inklusive bensin och diesel, är 37,89 euro, som svarar för en liten ökning av 0,3 procent jämfört med aktuella kurser i 2016.

ITV pris: den dyraste och den billigaste

De autonoma regionerna som inspelade priser billigare är Extremadura (25,45 euro vid stationer som drivs direkt av den regionala regeringen och 32 euro i vilka de är under koncession) och Navarra (29,40 euro). Båda upprätthålla samma pris för både bensin bilar och diesel.

Vid den motsatta änden ligger Madrid. Den genomsnittliga bland de undersökta ITV stationer i Madrid, fastställande av priser utan autonom reglering, är 53,45 euro i bilar med dieselmotor och bensin 37,70 euro. Bakom Madrid är Cantabria (42,80 euro personbils bensin och diesel 48,46 euro), den autonoma staden Ceuta (43,95 euro och 52,13 euro), Euskadi (42,79 euro både bensin som diesel) och Valencia (40,29 euro personbils bensin och dieselmotorn 51,64).

Å andra sidan, Asturien är den region där ITV priser har upplevt en större ökning av 2017 jämfört med föregående år, 4,5 procent. Denna ökning i kontrast till det faktum att de flesta av de samhällen har hållit sina priser frysta i år.

Förutom Asturien, har priset på ITV stigit i Galicien (1,2 procent), Euskadi (0,7 procent), Ceuta (0,7 procent) och Madrid (något mer än en procent i genomsnitt ). Endast i Balearerna och endast i fråga om Mallorca, priser upplevt en svag nedgång, 0,6 procent under 2016.

avreglerade tjänster i Madrid

I Madrid, den dyraste i absoluta tal i förhållande till priset på ITV för dieseldrivna personbilar, är den enda i Spanien där service Bilprovning är avreglerad, och därmed Priserna är inte regleras av den regionala förvaltningen.

I detta avseende, varje företag avgifter priserna den anser lämpligt, Även på publicerade priser vid varje station ITV de flesta företag tillämpa olika rabatter för att försöka locka fler kunder, beroende på scheman som tid för inspektion om så önskas eller kontrakterade på elektronisk väg eller inte. FACUA har inte tagit hänsyn till dessa rabatter för studien på grund av sin heterogenitet.

Enligt de angivna priserna för varje anläggning av ITV, det genomsnittliga priset på inspektion i Madrid gemenskapen är 37,70 euro i bensinbilar, en siffra som är 8,8% över det spanska genomsnittet, och 53,45 euro i dieselbilar, Det representerar 28,6 procent mer än riksgenomsnittet.