Är det tillbaka Toyota Celica? Ja, tack!

En framtida Toyota Celica? Varför inte?En framtida Toyota Celica? Varför inte?En framtida Toyota Celica? Varför inte?En framtida Toyota Celica? Varför inte?

Det råder ingen tvekan om att många Vi skulle vara glada att Toyota återupplivar en av sina legendariska sport, en som i 35 år skrev historia på våra vägar. vi talar om Toyota Celica, en bil som var till försäljning för sju generationer sedan 1971 och 2006 och kunde återvända till våra liv.

Hur? Om du inte vet ännu, Toyota och BMW bildade en allians tidigare detta årtionde som skulle ge liv åt ett antal sporter i sina respektive områden. Efter en ny generation av roadsters i den tyska marken (Family "Z") och den nya Toyota Supra, Celica kan bli verklighet.

Först Z4, då Supra ... och sedan?

Första saker först: BMW Han presenterade i Frankfurt Auto Show den BMW Z4 Concept, en prototyp som sätter första stenen för nästa generation av sin tvåsitsiga cabriolet. den Toyota Supra, format coupé och fortfarande har inte gjort något officiellt, kom strax efter att ha använt samma plattform, men inte konkurrerar framtiden Z4 (eller Z5?).

När BMW och Toyota lanserade två första satsnings kom de andra. Och de som Car and Driver media har redan förutspått att Toyota Celica Han kunde återvända till våra liv. Prototyper sett under de senaste åren som Toyota TF-1 Concept eller S-FR Concept De kunde ge oss några ledtrådar, inte bara för den möjliga Celica, även för Supra.

I fallet med Celica, bör man komma ihåg att hans efterträdare, Toyota GT86, Det har nyligen uppdaterats, så att det fortfarande är här för att stanna. En annan möjlighet är att "Celica" blir en namn att hänvisa till vissa sportversioner Toyota bilar, vilket är fallet med "F-Sport" familj gruppens premiummärke, Lexus. Denna linje verkar säker, nu behöver bara se hur det kommer.

den Tokyo Motor Show, som startar den 27 oktober, skulle kunna vara en markerad i kalendern Toyota planerar att presentera sin nya datumet. Vi ser.

Du kanske också är intresserad av:

Toyota 86 Shooting Brake: Vilken sport!

BMW offensiv: alla modeller kommer

Toyota FT-1 Concept, racing arv bäst

Toyota FR-S Concept, framtiden rival till Mazda MX-5?