Att säkerställa en elbil, hur mycket det kostar jämfört med konventionell?

Att säkerställa en elbil, hur mycket det kostar jämfört med konventionell?

Trots att studier visar att 69,9 procent av spanjorerna är villiga att betala mer för en bil om det är miljövänligt, det faktum att försäljningen av elbilar och hybridtyp plugg endast utgör drygt 1 procent av all försäljning av fordonsindustrin.

Detta återspeglas i de 2.000 elfordon (även lägga plug-in hybrider) som säljs i 2015 i Spanien att även 2016 har vuxit till 4.746 enheter, förblir under resten av Europa, med Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Norge, bland annat chef för försäljningen av elbilar.

detta Till skillnad från försäljning Den har en tydlig motiv i priset på bilar i denna kategori (mycket högre än motsvarande versioner med förbränningsmotorer), som knappt har samma stöd varje år när incitament att köpa, vad vi känner som Movea planen. Detta i vårt land, jämfört med länder som Norge, där bilar 'nollutsläpp' är undantagna från moms eller Danmark, där du kan sälja överskottsel från bilen under dessa timmar där kw betalas till sin högsta priset .

Till detta måste läggas kostnaden för säkerställa elfordon som enligt Acierto.com, kan det bli upp till 28 procent jämfört med en bensinmodell. Under hela livet i bilen, är skillnaden cirka 1750 euro mer. Ja, från jämför uppmuntra försäkring jämförelse verktyg använder dessa tjänster, eftersom vi kan göra denna skillnad ner till 'bara' 10 procent (i stället för 28 procent).

Denna extra kostnad kan förstås som Bilförsäkring De måste ta itu med specifika problem i denna typ av bil, eftersom den tillhörande batteri, den fortfarande några punkter laddnings och möjligheten att köra ut och behöva autonomi bogseras, något som kan förekomma i ett mer normalt sätt när de börjar använda för första gången den här typen av bil, med en rad för begränsat vad vi är vana vid bilar med bensin eller dieseldrivna motorer.

Du kan också vara intresserad

De 10 elbilar att köpa

Växande intresse för elbilar efter trafikbegränsningar

Den bästa elbilar, examination

elbilar: fördelar och nackdelar