Biler til minne: Citroën 2CV

Citroën 2CV: Bilde av en klassisk bil evigCitroën 2CV: Bilde av en klassisk bil evigCitroën 2CV: Bilde av en klassisk bil evigCitroën 2CV: Bilde av en klassisk bil evig

som Citroën 2CV historie Det er godt kjent av alle fans, vil vi ikke snakke her prototyper skjult fra nazistene, paraply med hjul og bowlerhatter, poser med poteter og kurver med egg, stygge andunger og herlige mennesker eller ting som det. Vi står overfor en gammel venn av flere generasjoner av bilistene, som sagt alt eller nesten alt.

Det er i dag den dagen gyldig Citroën 2CV som klassisk bruk? Godtar du en hverdag? Det er nok forsikring å flytte blant dagens trafikk? Er det deler av alt du trenger? Er en får svimmel med hans pitching odde fjæring? Det vil være flere spørsmål, selvfølgelig, vil vi prøve å svare under intervjuet. Så vi har samlet fire eksemplarer av fire forskjellige tiår og vi ønsker å vise dem fra synspunkt av sine respektive eiere, som forteller oss sine personlige erfaringer i egen håndskrift. Men først skal det sette oss litt tid.

Citroen 2CV: således er beskrevet Autopista magasinet i 1967

"Det er en bil der alt er blitt redusert til den mest økonomiske uttrykk; Citroën 2CV utseende er utdatert og downright stygge, men bruker svært lite og gir en god tjeneste innenfor sine begrensninger for lite kraft. det er forhjulsdriften og veldig elementært grunnlov. Det er angitt i mye ment for distriktene vilkår for sin fantas suspensjon og unike tilpasning til en annen bil nesten ufremkommelig terreng. Midler som gjelder for trafikkveier og link folkeslag, nyttige for urbane ruter og svært økonomisk drift. Marsjfart kan heves til 70 kilometer i timen. Praktfulle suspensjon og utmerket stabilitet."

Citroën 2CV historieDe første enheter av Citroën 2CV Du nådde midten av 50-tallet, tildelt leger og veterinærer gjennom sine faglige foreninger og ulike organer i statsadministrasjonen. Gjennom de 25 årene han var i produksjon, forlot de nesten 240.000 salonger Vigo 2CV Citroën fabrikk.

Citroën 2CV Type A 1953

Det er ikke tilfelle med den første av vårt utvalg, en Typen bygget i 1953 på den andre siden av Pyreneene, lik som kort tid etterpå begynner å bli importert til Spania, men fortsatt med første motor 375 cm3. Derfor er det en uvanlig og svært interessant fra et historisk synspunkt del. Over tid, selvfølgelig, det har en innvirkning på det, og noen elementer som møbelutstillings noen slitasje.

Vi er derfor før en Citroën 2CV "helt gammel" med enkelhet og effektivitet som karakteriserer den opprinnelige konsept. Dispenserer med noen overflødig element, i det minste har du nøkkel og lås på førerdøren (!) - og alt er undersøkt for å sikre maksimal funksjonalitet. og letthet. Tykkelsen av arket er minimal uansett hvor du ser. Den lerret tak strekker seg til frontplaten, noe som sparer mange kilo. Voisin allerede sagt, fienden er vekten.

i interiør, det er ingenting igjen. vi har en metall hjul, en amperemeter og speedometer det virker motorsykkel og som tar sin styrke vindusviskere å operere. Når vi satt av bilen beveger seg med agility. Håndteringen er enkel og givende, med litt øvelse kan du selv gå fort. Forhjulsdrift understyring som alt trenger å bli kastet uten å nøle i svingene. Bremser oppfyller betingelsen å utøve god trykket på pedalen. Angående stabilitet til å sette noen buts. Det er en 2CV, med dette er alt som. Men det er også en veteran modell, uten fancy komme av travle veier der minimum vil vi generere betydelig hale, og mindre om natten fordi deres 6 volts elektrisk system bare lyser ...

Citroën 2CV2CV AZL 1963

Nå hopper vi i gang, og vi plantet i det neste tiåret heve oss til denne vakre AZL 1963. Selv som en strenge kjøretøy, Det er tydelig at den medgåtte tiden det har utviklet seg. Ingen grunn bølgeblikk å gi konsistens til frontdekselet, og det avkall på lerretet som koffertlokk. Quillery elegant to-arm rattet er mer behagelig å ta på, og til og med et snev av den samme klare tone dashbord med minimal instrumentering vises. utseende "mer bil" enn forgjengeren. Ansiktsløftning gjort i 1961 pluss andre senere gi inntrykk som preger 2CV hele tiåret av det neste - og, kanskje best kjent for mange. Kort tid etter får en effektøkning med doble den opprinnelige ytelsen, deretter går på å utvikle 18 CV.

Denne enheten bærer også den berømte Valgfritt sentrifugal clutch, en original innretning som trekkes Citroën hylse, karakterisert ved at motvektene er utstyrt med fjærer koblet ut automatisk i første eller reversere motoren overstiger 1000 omdr./min. Behagelig å flytte rundt i byen, forlenger levetiden på clutch platen på bekostning av det, hvis nødvendig, presser arrancarlo umulig. Dynamiske oppførselen neppe endret fra forrige 2CV. Ikke lenger en bil med klare begrensninger, men ikke så veldig lenge etter andre veier med lite trafikk og dagsturer, møter plettfritt. På tidspunktet for å skrive inn AZL kommer jeg til å tenke på de dagene av min barndom der vi reiser, noen ganger ganske unna-krøpet i baksetet på enheter som dette som kjørte våre foreldre og ærlig, heller ikke var så forferdelig. ... det varte bare muuuucho. "Hvor lang tid å komme dit?"

Citroën 2CV6 CT 1976

Den tredje av våre gjester mekanisk slående fordi det viser den eksterne funksjonen lett identifiserbare, anerkjent av alle, Citroen 2CV midten av 70-tallet: de firkantede frontlykter -og firkantede baklysene AMI 6-, i tillegg til den fine og funksjonelle frontgrill, støtfanger gummi foret stål og den tredje sidevindu. Mekanisk, har siden 1973 cm3 motor 602 Dyane 6, arvet det fra AMI 6, som får betydelig bedre ytelse. Nedenfor er det samme verktøyet stadig mer raffinert med klut møbeltrekk, mer muntre farger og noen finpuss noe mer omsorg som bidrar til å lyse opp livet til brukeren. I overgangs var hans image vanlig i våre gater og motorveier; en tilstedeværelse som ville forlenge, ofte som en annen bil i noen hjem. Pep kopi av en CT innrullert i 1978 med denne merkenummerering, er det et vanlig kjøretøy, som går på veien uten en kompleks -I fjor var på møtet i Alcañiz- og ofte kjører med tilhenger lastet med motorsykler og sykler. I likhet med sine kolleger, ikke spør noe jeg kan ikke gi, men generelt oppføre seg som regel bra.

Det er enkelt og morsomt med dette trekket Citroën 2CV. Ytelsen faller innenfor det du forventer: KM stående start er dekket i løpet av kort tid ... (48 sekunder), Og slashing maksimal hastighet 110 km / t til maksimalt 5750 rpm. Til tross for den sterke motoren støy ingen fare kan llanear på 90-100 km / t uten problemer hele tiden du ønsker. mekanikk Citroën lykkelige svinger i høy fart. Det er fordeler ved luftkjøling, supplert med en oljekjøler, som kan fungere uten unormal overoppvarming, selv midt på sommeren.

Citroën 2CV6 Club Gilbert

Til slutt, den mest moderne av kvartetten er 2CV6 Club of Gilbert, produsert i Portugal 1987. For å forstå, ville bli tilsvarende en to-tone maling Charleston, men ingen halliker seter, og er utstyrt med den nyeste mekanisk evolusjon: bibody forgasseren, skivebremser og utgangssignalet fra differensial membranen clutch. Denne bilen høres-og va- fint, ingen problemer, selv om det vil håndtere benekte dette rykte for pålitelighet gi fullt ut kan teste en bensinpumpe svikter. Men ikke bli skremt: alt er hånd perfekt synlig og gripes. Joan og Jaume remolón påføres rundt en klut dyppet i kaldt vann element; Vi ventet en fjerdedel av en time, og motoren starter uten protest.

Citroën 2CVVi fortsetter wielding ensidig midtbane Club å være slutt vår reise gjennom backroads i Maresme. Setene er litt nedsunket -suele skje til slutt, men det er repareres scratch lett- og det er noen der ute. Følelsen formidles er ikke den gamle bilen, men en over noen år, men ivrige etter å sluke kilometer. Faktisk, eieren vanligvis gjør ganske ofte veien Barcelona-Olot med ham, og jeg vet det er ikke på grunn av mangel på biler Hva vil 2CV vi elsker så mye ....?

Citroën 2CV: epilog til en stor bil

Konseptet med minimum bilen når sitt høydepunkt med 2CV, designet for å fylle behovet for grunnleggende automotive etterkrigstidens Europa. Med et vektinnhold, det enkle to-sylindret luftkjølt kunne sirkulere fritt for ethvert landevei. Det var fire forskjellige forskyvninger, 375, 425, 435 og 602 cm ', med kraft var 9 CV innledende nesten fire ganger i sin endelige versjon. Uavhengig fjæring tillatt en upåklagelig stabilitet og god komfort i ulendt terreng. De fire generasjoner av den modellen vi har samlet viser, som forventet, brukervennlighet omvendt proporsjonal med deres alder. Alle er i stand til å takle varierende grad av suksess i det offentlige i dag, men med 6-volt kan man komme til å lide. Men de er mindre søkt høyere pris enn for 70- og 80-tallet. Konklusjonen var forutsigbar. Hvis du har en 2CV, uansett alder, vet du kjører den!