Förmodligen den äldsta motor scooter med världen

Den första skoter i historien har mer än ett sekelDen första skoter i historien har mer än ett sekelDen första skoter i historien har mer än ett sekelDen första skoter i historien har mer än ett sekel

Autoped kallades och Han började produceras i New York 1915. År 1916 ett sekel sedan, exakt-reklam och uppmanade dem i namn av framsteg och effektivitet. Nu huset subastasBonhams en enhet auktion med ett minimum bud på 910 euro.

Under de fem år som var till salu, Det kostar $ 100 köp. Utrustad med en 162 cm3 motor, nådde 40 km / t och förbrukat 1,9 l / 100 km. Bestående av främre att använda den på natten var ljus och vikbar.

Men inte har en stor försäljningssuccé. I New York slutade han gör 1921. I Europa under tiden hade större acceptans. Den tyska jätten Krupp övertog produktionen 1919, men varade inte länge: 1922 slutade han definitivt inträffar.

Och det skulle inte vara eftersom han gav lite publicitet: a liknar utformningen av scooter 90, det var allmänt marknadsförs, i synnerhet som ett medel för kvinnor, som ni kan se i den bifogade galleriet. Dessutom, Det var nyttigt för brevbärare och polis, de gjorde sina erbjudanden korrespondens och patruller respektive ombord dessa enheter. även Vissa säger att gangsters, så på modet under dessa år, De använde dem för att undkomma polisen.

Du kan också vara intresserad

Bilar och motorcyklar av 30-talet och 40-talet: den vackraste i historien?

Helgedomen av de bortglömda bilar (foton och video)

Audi Ansluten Rörlighet: elektrisk skoter att undkomma sylt

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis