sykkelbaner lovgivning finnes allerede for

sykkelbaner lovgivning finnes allerede for

Ministeren Public Works, byplanlegging og transport av Madrid, Luis Eduardo Cortés, presenterte en håndbok om planlegging og bygging av sykkelveier. Bare recommendatory karakter, men det er en upublisert dokument i regionen.

Dermed er Madrid i forkant av landsstyret, som fortsatt studerer den nye trafikkloven som, som er avansert, vil spesifikke regler for utøvelse av denne sporten bli etablert.

Mål avstander
Ifølge dette dokumentet, må sykkelen kjørefelt være to meter bred når denne er konstruert på to-veis veier og minst 1,5 meter i en enkelt retning. avstandene mellom rytter og hindringer som er i ditt område er også regulert. De må således være minst 0,5 meter fra utøveren hvis de er diskontinuerlig, for eksempel, trær og lyktestolper, eller 0,75 hvis de er kontinuerlige.

Når sykkelsti går langs et band med parkeringsplasser på nettet, må du reservere en minimumsavstand på 0,8 meter for å tillate åpning av dører av kjøretøy trygt for syklister.

Også ikke tomter foreslå mer enn 5 prosent av upslope og strekker seg over 4 km med over 2 prosent ramper; eller mer enn 2 km med over 4 pst ramper, selv for korte avstander kan opprettholdes i påvente av 7 prosent.

Ulike ryttere, forskjellige ruter
To grunnleggende linjer lede dette dokumentet: "en bane er differensiert og beskyttet bane og en sykkel er et kjøretøy skjør og ustabil". Dermed har Ruiz-Gallardon lag differensiert de forskjellige ruter og ulik bruk av sykkelen slik at begge er kombinert til perfeksjon.

Blant de måter sykkel spor (uavhengig av fotgjenger trafikk og vei), er kjørefelt eller sykkel verges skilles (del av veien som er reservert for sykkeltrafikk plass), sykkel fortau eller sykkelstier (segregert fra veien) og midler blandet eller delt med trafikk.

Dette dokumentet skiller ikke mellom klatrere, springter eller selskapelig, men tilbyr sin unike visjon. Som nevnt, er det syklisten "urbane hverdags" (Reiser for arbeid på ruter mellom 3 og 8 km) "peri-urbane rekreasjon" (Leter du etter en skånsom trening i turer mellom 5 og 12 km), "rekreasjons ikke-arbeidsdag" (Øv denne sporten sammen mellom 20 og 40 km), "cicloturista middels eller lang hale" (Glidende mellom 40 og 90 km), "fjellsport" (Utfør en intens øvelse i naturområder med ruter mellom 30 og 50 km) og "sporty road" (De velger tung trening utendørs på banene mellom 50 og 120 km).

Hvis du vil vite mer om den vanskelige sameksistens mellom sjåfører og syklister, ikke gå glipp av dette Untitled Document reportasje.