Nissan lanserar sin Löfte till kund

Nissan lanserar sin Löfte till kund

Mer öppenhet och bättre priser är den grund på vilken det nya åtagandet bygger Nissan "A Promise of Customer". Det nya initiativet lanseras i hela Europa och omfattar renovering av 2.500 återförsäljare Brand, 450 i slutet av mars 2016 och resten med en tidsfrist på 2018. I detta avseende Nissan i Spanien har redan införlivat den nya bilden och filosofi försäljning 22 centra.

Idén att omvandla uttagen bygger på förutsättningen att dagens kund enbart medium besök licenstagare en gång innan du köper bilen, jämfört med fem besök för ett decennium sedan. Det visar hur viktigt det är nu då förvärvar showroom för tillverkarna.

den fem punkter kundlöftet Nissan De innefattar:

1 Customer Service 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan via ett avgiftsfritt kontakt: 900.118.119.

2-Nissan Assistance för livet. Oavsett ålder av fordonet, Nissan kommer att erbjuda ett års fri vägassistans, 24 timmar varje dag på året, när du har gjort periodiskt underhåll av det och när garantiperioden.

serviceavgifter 3-Utjämnings. För att säkerställa bästa valuta för pengarna, budgetar som gjorts av någon verkstad och inkluderar exklusiv användning av Nissan delar i en maximal radie på 10 km från någon återförsäljare eller butik helt utjämnas.

4-Free Vehicle Check. Innan något ingripande fri bil checkup kommer att äga rum.

5-Free artighet bil. För alla tjänster, har du en helt fri artighet bil.