Mégane 1,5 dCi EDC: prøvd en kompakt svært komfortable

Test: Renault Mégane 1,5 dCi EDCTest: Renault Mégane 1,5 dCi EDCTest: Renault Mégane 1,5 dCi EDCTest: Renault Mégane 1,5 dCi EDC

Mégane 1.5 dCi 110 hk makt representerer en interessant versjon av tilgang til Mégane diesel rekkevidde på den ene siden ved å bruke mindre enn 1,6 dCi overlegen og for det andre, for å opprettholde tilstrekkelig momentum kan installere praktisk og effektiv EDC automatisk to clutch. I dette tilfellet bør man huske på at med den ekstra kostnaden av endringen, har en lignende pris til dCi 130 hk med manuell girkasse.

Renault Megane inn før oss i dag, den automatiske EDC dobbel clutch du føler deg fantastisk den lille motor 1.5 dCi 110 hk. Og det er at, til tross for sin betjeningslogikk fører ham til å holde engasjert høyest mulig gir til enhver tid, faller turtallet under god motorområdet og i tilfelle du trenger å få fart, automatisk downshifting forhindrer lav hastighet turboeffekt som karakteriserer denne motoren alltid. Overganger i sin tur er karakterisert ved myk og nesten totalt fravær av vibrasjon, snarere enn instantaneity eller retensjon gire ned, noe som er typisk for dual-clutch automatgir.

Renault Megane 1.5 dCi EDC, bedre enn manuell?

Spørsmålet har et svar komplisert siden den automatiske EDC dobbel clutch er 1500 euro dyrere manualen (ligner sine rivaler ekstra kostnad), bruker mer på byen han (ca 0,7 l / 100 km, men i den gjennomsnittlige endelige forbruk bare overgås av 0,2 l / 100 km) Og endringen er planlagt å maksimere sin pålitelighet, noe som gjør det litt tregere i de voldelige revet av å få best akselerasjon fra stillestående. Men dette er noe som kanskje ikke saken i det hele tatt i dag, som bare unntaksvis gasspedalen trykkes ned. Den automatiske overføring øker bare vekt 35 kg, slik at lite påvirker den dynamiske komponenten i en bil som alltid skiller seg ut for sin kjørekomfort og god smidighet.

FORBRUKRenault Megane 1.5 dCi EDC
forbruk byen5,8 l / 100 km
forbruk Highway4,7 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk5,15 l / 100 km

Denne versjonen av RENAUL Mégane er klart fordelaktig ved forbikjøring, Siden høyre pedal reduserer trykket nødvendig for å bringe motoren til sine marsjer høyere ytelse. øker også komfort og rolig kjøring for å unngå kopling, også tjene til å redusere nivåene av lyd innenfor og tilrettelegge derfor kommunikasjon mellom passasjerer.

Dermed synes det klart at Renault Megane 1.5 dCi EDC er et flott alternativ om manuell, forutsatt at klare søke trøst og har råd til den ekstra kostnaden for automatgir.

YTELSERenault Megane 1.5 dCi EDC
Acel. 0-100 km / t12,2 s
Acel. 0-1000 meter33,8 s
Forbikjøring 80-120 km / t8,9 s
Loudness 100 km / t65,9 dB
Loudness 120 km / t69,0 dB
Bremsing fra 140 km / t70,5 m
vekt skala1375 kg

Renault Mégane: din plass

Gå inn å vurdere andre avsnitt, Renault Megane overheng en indre mest slående. I motsetning til GT, Mégane dCi dette ikke har cams bak rattet for å skifte gear, selv om det kan gjøres manuelt fra velgeren. Den sentrale skjerm 8,7 inches er den som er knyttet til R-Link system 2. Ifølge versjoner, Mégane har også en horisontal eller 7 tommers monokrom 4.2".

Når det gjelder livability, Mégane Renault tilbud Bakre beinet rom for ikke bestått diskret, selv om det er i bredde og høyde. 410 liter støvelen kapasitet bekreftet tilsvarer en punktering sett versjon. Setene tilbyr et stort sidestøtte og de er store nok.

SPACERenault Megane 1.5 dCi EDC
foran bredde143 cm
bakre bredde136 cm
foran høyde91-98 cm
bak høyde92 cm
benplass71 cm
bagasjerom410 liter

Du kan også være interessert i:

Renault Megane vi testet den mest interessante: Sport Tourer

Test 100000 km Renault Megane

Dette er den nye Renault Scénic