Världen karta Anger mest eftertraktade bilar i Google per land

Världen karta Anger mest eftertraktade bilar i Google per land

Den första: att vissa varumärken sökte i Google är inte synonymt med att är de bästa säljare, inte ens det mest önskvärda. Du kan skrivas sina namn eftersom just lanserat en konkret modell som väcker förväntan eller kanske ett fall av omfattande mekaniska haverier. Ett bra exempel är Spanien, där tillverkaren spåras i 2016 var Volkswagen.

Den andra: den enda källan beaktas i studien -av Quickco, en engelsk hemsida komponenter-, är Google; Kina, Ryssland och Sydkorea är andra populära sökmotorer som inte har beaktats. Med tanke på befolkningen i dessa länder, Inte heller kan associera antalet konsultationer med potentiellt kunna göra människor.

Toyota, BMW och Hyundais "topp" Google

Gjorde två undantag, fördelningen av märken på Google-sökning leds av Toyota (74 länder), följt av BMW (51 länder) och Hyundai (17 länder): de tre står för 73% av kartan över totalt 193 nationer. Tvärtom, Ford, Citroën, Seat och Nissan inte visas.

Mest eftertraktade varumärken i Europa bilOm vi ​​jämför dessa resultat med tillverkare sälja mer, i fallet med Toyota ungefär det motsvarar: 2016 var tvåa med 10,175 miljoner fordon som säljs över hela världen. Men varumärkets omsättning förra året var Volkswagen, med 10,310 miljoner enheter; Om vi ​​tittar på sina sökningar Googles de begränsas endast till vissa europeiska länder och i USA, Uruguay.

I Spanien söker vi Volkswagen

I vårt land den mest eftertraktade märket är Volkswagen, även om det är den mest sålda Renault.

Som det verkar inte ens i närheten är Seat Och i en värld av Google, oavsett nationalitet och patriotiska känslor. Endast Frankrike, Tyskland, Italien och Sverige har dina favorit sökningar på inhemska tillverkare: Renault, BMW, Fiat och Volvo.

Du kan också vara intresserad

10 varumärken och 10 modeller av bilar mest uppskattade

Vilka är de mest värdefulla varumärken? Car Ranking

Har Dieselgate påverkar försäljningen av Volkswagen Group?