7 personligheter förare bakom ratten, och vem du är?

7 personligheter förare bakom ratten, och vem du är?

Visst de allra flesta av oss säga att vi är bra förare. Men skulle vi lura oss själva om vi förnekade att vi någonsin har tagit en annan personlighet när vi kör och attityd och / eller andra föraren manövrera oss ändras. Och beroende på vår personlighet eller vårt humör, kan vi reagera på ett helt oväntat sätt när vi kör.

Goodyear och London School of Economics (LSE) har föreslagits identifiera dessa beteendemönster bland förare. hans första studie, för vad de har gjort fokusgrupper och djupintervjuer med europeiska förare de har lämnat totalt 7 personligheter sett från synpunkten av socialt psykologi. Här går:

7 personligheter förare bakom ratten

professor

Det själ lärare som kommer ut när vi kör och Vi känner ett behov av att se de andra förare som har gjort fel. Inte bara det, men vi förväntar oss en medalj för vårt arbete att lära andra.

Den Sabelotodo (eller 'den Tolosa')

Av dessa finns på alla platser och områden i samhället, utan även på vägen. Alla förare är inkompetent om han, och skriker för att se resten av skydd som ger dig ditt eget fordon. Att resonera kommer att vara omöjligt.

konkurrenskraftiga

omsorg, Försök inte att köra den här typen av förare som inte kommer att lämna honom lätt. Vissa till och med kommer att stänga vägen, i så fall är vi i en verklig fara, en kamikaze. De är arga om du avancerar i snabbköpet andra med kundvagnen?

den Justiciero

Det är inte en superhjälte, men bakåt. denna ledare straffa andra förare när du tror att du har gjort fel, som det inte alltid behöver vara. Det lämnar bilen, börjar han skrika och även hotar. Bäst i dessa fall slå dövörat ... vi har sett fall där dessa drivrutiner kommer att attackera resten.

"Jag är hela tiden genom människors blick", sade en förare av denna grupp i en intervju.

7 personligheter förare bakom ratten

den flyktiga

Du ser sällan interagerar med andra förare, helt enkelt därför att Det är roligt att lyssna på musik eller prata med mobil med en annan person för att isolera. Enligt denna studie är det också 'en strategi att inte känna sig frustrerade från början. "

'Jag älskar att få i bilen och gå om min verksamhet, gör vad jag måste göra'; Okej, men det stör inte säkra fordon med resten ...

de vises

Nej, inte Pep Guardiola i munnen på hans tidigare elev Zlatan Ibrahimovic. Det är föraren som alla anspråk på att vara och sällan är närmare verkligheten. När resten är fel, denna karaktär accepterar misstag och försöka ge dem en logisk och rationell förklaring. Och dessutom, Han kan kontrollera sina känslor, bra för honom / henne.

'Jag brukar inte bli nervös. Vad som händer är att alla är bråttom ", ord filosof bakom ratten.

elusive

De andra förare är en ständig fara, och naturligtvis är helt opersonligt sätt. 'Irriterande förare tycks mig farlig, jag behöver komma bort från dem', Han säger undvikande pilot i en diskussionsgrupp.