VW Golf: 40-åriga historia, vi granska hans bästa stunder

40 år av Volkswagen Golf40 år av Volkswagen Golf40 år av Volkswagen Golf40 år av Volkswagen Golf

i maj 1974 Det började historien om detta fordon redan blivit myt. mer 30 miljoner sålda enheter i 40 år av historia begrunda honom. vi talar om Volkswagen Golf, den mest sålda bil i historien om den tyska marken och den tredje på den globala marknaden, bakom endast Toyota Corolla och Ford F-Series.

Han bröt formen och ärvde anda framgångsrika Wolfsburg tillverkare hade försökt också legendariska Beetle. Inte bara det, men Golf Han skapade begreppet 'GTI', Han banade väg för andra modeller som har följt sport kölvatten.

Många varianter och mekanisk kropp Amparan golf i sina sju generationer: från den typiska 'kombi' av femdörrars eller tre dörrar, genom 'Cabriolet' cabrioleter, mer familj 'Variant' eller 'Plus' och Campcrossgolf eller Golf Country, den sportig GTI, GTD eller R, även de som är att komma in här 2014, elektriska e-Golf eller hybrid Golf GTE.

VW Golf I (1974-1983)

VW Golf IVolkswagen Golf föddes i sin första generation som en funktionella kompakta 3,70 meter längd (för närvarande 4,20). Det var banbrytande på sin tid när det gäller design, efter rader av den legendariske designern Giorgio Giugiaro. Inledningsvis var det marknadsförs med mekanik 1,1 liter kommenderas av förgasare och leverera 50 CV Power, med en topphastighet på 140 km / t.

i 1976 en akronym som skulle födas levande redan motorsporthistoria: Golf GTI, med endast 810 kg och en motor 1,6 med mekanisk insprutning och 110 hk ström. Det släpptes som en begränsad serie, men sett sin enorma framgångar blev en del av den tyska kompakt område. Och Puh! Senare kom den 70 hk turbodiesel första, Golf GTD, ett konvertibelt variant Golf Cabriolet, och en annan med kroppen sedan under namnet Jetta.

Totalt, 6,72 miljoner sålda enheter Under de första nio år av historia. Men i marknader som Sydafrika, var det marknadsförs till 2010, känd som VW Ja Citi Golf.

VW Golf II (1983-1991)

VW Golf II GTIstörre (3,98 meter) Och fler motorer stark, når sporten varianten GTI den 112 hk med 1,8 liters motorn. Dess estetiska detaljer som dubbla främre strålkastare, De förblir i minnet av fans av Golf GTI. Dock gjorde samma effekt än den första generationen inte förbättrar prestanda, så det marknadsförs en 16-ventil versionen och 139 hk. Som grädde på moset, en tredjedel mer kraftfull version, känd som 'G60', levereras 160 hk tack vare 'hjälp' av en kompressor.

Den andra generationen av den redan framgångsrika Golf infört 1986 bromssystem ABS. Och för första gången har möjlighet att det ingår AWD 'Syncro', tillgängliga för version Campera Golf Country och Golf Rallye, godkänd för konkurrens. Med endast 14 år, Golf 1988 nådde barriären av 10 miljoner enheter produceras.

VW Golf III (1991-1997)

VW Golf IIIden säkerhet var den dominerande trenden i den tredje delen av Volkswagen Golf, som skulle se dagens ljus i augusti 1991: ABS, främre krockkuddar, dörrbalkar, passagerarcell upp till 60 km / t, ... Dessutom gick de komfortfunktioner typiska för högre segment som fönsterhissar på alla fyra dörrar, elektriska speglar, luftkonditionering, ...

med 4.02 meter lång, Golf III som ingår i det första området familjen variant variant och modellen återvinns cabriolet Cabrio, som inte har tillverkats i Golf II. När det gäller mekanik hänvisar till, den kompakta tyska mottar första turbodieselmotor, den 1,9 TDI 90 och 110 hk ström. Det debuterar också första V6, med ström 174 hP, ovanför den nya GTI som gått sedan en mekanisk mount 2,0 liter, 16 ventil 150 hk. År 1994 en milstolpe, fira de 15 miljoner enheter tillverkas.

VW Golf IV (1997-2003)

VW Golf V CabrioNy design och nya dimensioner, gående och 4,08 meter lång. Som en nyhet, innehåller denna nya generation Golf för första gången Elektronisk stabilitetskontroll ESP, ny systemenheten fyra hjul 4Motion typ Haldex och automatisk dubbelkoppling DSG.

variant GTI och nå 180 hk makt, tillsammans född den mest radikala versionen tills dess den Golf R32, med en V6 3,2 241 hk och 32,6 mkg vridmoment, som kan nå 250 km / t. Denna version skulle vara ansvarig för DSG varumärke som har gett så goda resultat hittills.

VW Golf V (2003-2008)

VW Golf V GTIanländer TSI bensinmotor med dubbla överladdning (Turbo-kompressor) till den femte generationen av Volkswagen Golf, som växer avsevärt till 4,20 meter längd. föds nya versioner Golf Plus och Crossgolf, Variant och arvtagare av landet, som åtföljer nya Golf Cabrio, Golf Variant (Fortfarande i intervallet) och fyradörrars sedan, även känd som Volkswagen Jetta. den Golf GTI når 200 hk och golf R32 tillbaka till 250 hk.

VW Golf VI (2008-2012)

VW Golf VIDen sjätte delen av Volkswagen Golf var continuista från den föregående generationen. Faktum är att många såg det som en 'restyling' av Golf V. Det prestigefyllda designer Walter de Silva ta vittnet Marc Lichte att skapa estetik nya Golf, som knappast lider variationer i sina dimensioner. Vad varierar är ditt leverans av utrustning, elektroniska element, såsom DCC adaptiv fjädring, parkeringshjälp, kulle start, 'Start / Stop' ... systemet

Den senaste versionen av Golf VI är den nya Golf Bluemotion, som blev spararen intervall: 3,8 liter per 100 kilometer och en nivå av CO2-utsläpp 99 g / km. Den nya Golf GTI stiger till 210 hk makt och i en specialversion av Anniversary i 35 år, tar upp 235 hk. den golf R, i sin tur är den passerade till den mekaniska fyrcylindriga 2,0, turbo, och 270 hk.

VW Golf VII (2012-- ...)

VW Golf VI BluemotionDen senaste generationen av Golf bryter med den etablerade, för att frigöra nya modulära MQB plattform Volkswagen Group, varav den senaste Audi A3, Seat Leon och Skoda Octavia är också värt. deras beteende förbättras, gynnas också av den spara 100 kilo på den totala vikten av den tyska kompakt. med 4,25 meter lång, Golf VII vann priset 2013 Car of the Year, och med honom kom enhet 30 miljoner Golf i sin historia.

Medan nya versioner GTI och nå 220 eller 230 hk driva, den framtid närmast Golf är lovande: 300 hk för framtiden 'R', den första elektriska modell 'E-Golf' och den första hybriden 'GTE'.