Peugeot 2008 DKR, Mini rival bil i Dakar 2016

Peugeot 2008 DKR 2016, bilen til Carlos Sainz i DakarPeugeot 2008 DKR 2016, bilen til Carlos Sainz i DakarPeugeot 2008 DKR 2016, bilen til Carlos Sainz i DakarPeugeot 2008 DKR 2016, bilen til Carlos Sainz i Dakar

Peugeot har tatt på alvor dette Dakar, noe vi kan se i de mange endringene som har gjennomgått den Peugeot 2008 DKR 2016, en bil som etter ord Carlos Sainz, "Han er født dårlig". De mistet spore lang tid (ca to sekunder per kilometer) og det var praktisk talt umulig å angripe cornering fordi "med den andre (2015), raskt, du hadde en tendens til å dumpe".

Årets offisielle drivere Peugeot vil Carlos Sainz, Sebastién Loeb, Stéphane Peterhansel og Cyril Despres. Romain Dumas konkurrere med Peugeot 2008 DKR 2015, men ikke i noe tilfelle er en offisiell driver av merkevaren, men vil ha solgt en enhet (gammel) som en eksepsjonell sak.

Peugeot 2008 DKR 2016

Carlos Sainz: "Vi snakker ikke om en evolusjon, men en revolusjon, med all respekt til Bruno Flamin (direktør for Peugeot Sport)".

Den spanske rytteren har vist i år fornøyd med det arbeidet som er gjort, både i form av tester og i form av dyptgripende endringer i design og mekanikk. Selv Sainz erkjenner at "kursendringen kan ikke være veldig gunstig. De første dagene er raskere og mer gunstig for 4x4 "etapper. Peugeot vil måtte vente til brutte og sand spor. Spissen fart og kraft er det som straffer dem mot konkurrenter bak rattet på Mini eller Toyota, for eksempel. Ja, mener Carlos at "folk en mindre tøff rase, er mangelen på Peru forventet, men jeg tror Titian (Tiziano Silviero, en av de ansvarlige for å lage ruten av Dakar 2016) forventer vi en tur helt encerronas".

En del av intervjuet med Carlos Sainz.

Endringer i Peugeot 2008 DKR 2016

Med bunnen av Peugeot 2008 DKR 2015, divisjonen Peugeot Sport Han har jobbet hardt for å gi en helt ny bil. Ved første øyekast ser han mer bil ", noe som er klart som de begynner å fortelle i hovedkvarteret alt har forandret seg på bare ett år.

Carlos Sainz bil for Dakar 2016

Strukturen av bilen har endret seg. Det har vokst 20 cm i bredde og 20 cm langs. Dette gjør det mulig å gjennomføre en bedre vektfordeling inne i kjøretøyet. Drivstofftanken ikke passerer over motoren og hjulenhetene deler ikke lenger er en foran og den andre bak, men er plassert på hver sin side av Peugeot 2008 DKR 2016.

Motoren forblir Diesel 3.0 V6 biturbo, men strømmen har økt fra 340 til 350 hp. I tillegg til å øke styrke, Carlos Sainz nevnte modifikasjoner vital, som begge turbiner ikke alltid opptre samtidig, men den ene av dem virker bare opp til 2000 RPM, ovenfor dette systemet, å åpne en ventil og tillater andre turboblåse ved siden av den første. Overføringen forblir den seks-trinns sekvensiell, innelukket i en blokk ankommer barer spjeld, i år er to hjul og utstyrt med en fjær; en konvensjonell suspensjon (450 mm) enn type 'F1' brukt i 2015. kløtsj, i sin tur er den forbundet til girboksen, ligger i en strategisk posisjon som skal trekkes ut i tilfelle av svikt og erstattes med en ny en på anslagsvis 5 til 10 minutter.

Vekten av hele Peugeot 2008 DKR 2016 Han har gått ned, selv om Carlos Sainz selv erkjenner at det er svært vanskelig å holde seg på minimumsvekten tillatt av organisasjonen for buggies 4x2 (ca 1400 kg).

Blant de delene som fører løpet, fant vi to hjulsammenstillinger, styrestenger buffer og en transmisjon, idet sistnevnte er nødvendig i denne type biler som ikke er 4x4, fordi brekkasje hindre dem fra å fortsette og vil ha til å trekke seg .

Peugeot 2008 DKR dekk, sentrale utviklingstrekk

Michelin-dekk for Peugeot 2008 DKR Dakar 2016

den Michelin brukes til Peugeot 2008 DKR 2016 Den har en helt ny design. Det var en personlig kamp av Carlos Sainz, hvis fjor ikke var fornøyd med bilen generelt, dekket verste følelsene var det passerte ham. Den ovennevnte kom med egenskapene til Baja 1000, som er montert på dyret Trophy Truck, ganske raskere og tyngre enn Peugeot buggy. I denne bilen, kjører det var hardt og tungt, uten mulighet for å angripe buet ved mangel på sideveis stabilitet. For å være klar, bilen hadde en tendens til å dumpe i lukkede og høyhastighets kurver.

Med insistering av Carlos, har klart å få på rattet, 37 inches og en diameter på 93 cm, har det modifisert dekkmønster, Nå type 'rally' og mindre tung. Dekket er mye smalere, veier mindre og nesten 8 kg høyden av knastene er større. Forbedret sidegrep, den samlede stabilitet og bremsing. Selv om testene gjennomført, frykt for teamet går til trinn 6 Uyuni-Uyuni, med 542 km spesielle. Hvis det blir en treg kjører (med mange sterke bremsing og akselerasjon), lider tyggegummi også, spesielt i bakhjulsdrevne biler.

Hjul endringer har blitt løst med en beskyttende ligger over det området av felgen skruen. En person kan understøtte hjulet ved det punktet og inn i stilling, uten å måtte holde den fulle vekten under prosessen. Felgen i seg selv omfatter i sin sentrale del, en inflasjon og deflasjon ventil dekk, et trekk som buggies kan gjøres uten å forlate bilen.

Du kan også være interessert

Sebastién Loeb vil kjøre en Peugeot i Dakar 2016

Sebastién Loeb intervjuet i WTCC

Peru forlater Dakar 2016 kalenderen

Den elektriske bilen som Acciona ønsker å fullføre Dakar 2016